Gordon heeft geen spijt van openheid

Gordon heeft geen spijt van zijn openheid over zijn liefdesleven, ziekten en verslavingen. De zanger vindt liegen 'uit den boze' en is daarom liever eerlijk, vertelde hij in Eva Jinek op Zondag.

"In het begin denk je niet na over de consequenties", moet Gordon, die op 21-jarige leeftijd doorbrak, toegeven. "Ik was alleen maar bezig met muziek. Nu geef ik de kandidaten die ik begeleidt tijdens talentenjachten wel mee dat ze goed na moeten denken waarvoor ze kiezen."

Hoewel Gordon niet altijd even blij is met alle media-aandacht, vindt hij het belangrijk eerlijk te zijn. "Je hoeft niet te praten over verslavingen en ziekten, maar als een journalist ernaar vraagt, ga ik er niet over liegen. Liegen is uit den boze in dit vak, dat vergeten mensen niet. Ik ben liever open en eerlijk dan dat ik dingen verberg of ergens omheen ga draaien, dat merken mensen ook."

De 43-jarige zanger noemt het publiek 'heel zwartwit'. "De ene helft vindt mij geweldig, de andere vindt mij verschrikkelijk. Ik vind dat wel prettig, ik moet er niet aan denken dat iedereen me aardig zou vinden."

Toch is Gordon blij dat hij 'zonder vooroordelen' met Los Angeles, the Voices aan een internationale carrière kan werken. "Het is heel fijn dat niemand in het buitenland mij kent, het is bijzonder om de vooroordelen die iedereen in Nederland heeft eens niet te horen."