Sinterklaas houdt het droog bij intocht Dordrecht

Sinterklaas zet zaterdag voet aan Nederlandse wal in Dordrecht. Uit weersvoorspellingen blijkt dat het waarschijnlijk droog blijft en minstens 10 graden wordt. Pakjesboot 12 wordt rond 12.30 uur verwacht. Burgemeester Arno Brok heeft de eer om de goedheilig man namens heel Nederland welkom te heten.

Voor het eerst is Bram van der Vlugt niet meer bij de intocht. De rol van de 77-jarige acteur is overgenomen door Stefan de Walle. Ook werd eerder bekend dat het paard van Sinterklaas, Amerigo, er dit jaar wellicht iets anders uitziet.

Het programma rondom de feestelijke intocht in Dordrecht begint om 10.30 uur. Op verschillende plaatsen op de route die de Sint en zijn Zwarte Pieten afleggen, staan podia. Sinterklaas uur bestijgt zijn paard voor zijn rijtoer rond 12.45. Een halfuur later komt hij aan op het Scheffersplein, het eindpunt van de route. Daarna zijn er nog tot 16.00 uur activiteiten in de stad voor ouders en kinderen.

De binnenstad van Dordrecht is rondom de intocht van Sint-Nicolaas deels afgezet voor verkeer. De gemeente raadt mensen aan met het openbaar vervoer te komen of anders te parkeren aan de rand van het centrum. Dat kan op loopafstand maar er worden ook pendelbussen ingezet.

De Sint en zijn hulpklazen- en pieten zwermen na hun Dordtse avontuur uit naar andere steden.


Sinterklaas houdt het droog bij intocht Dordrecht (Foto: Novum)