Cain blijft in race voor presidentschap VS

De van ongewenste intimiteiten beschuldigde Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen, Herman Cain, is niet van plan de handdoek in de ring te gooien. "Dat gaat niet gebeuren", zei Cain dinsdag op een persconferentie.

Hij ontkende de aantijgingen en haalde fel uit naar Sharon Bialek. Zij zei maandag tijdens een persconferentie dat Cain jaren geleden met zijn hand onder haar rokje greep en haar hoofd naar zich toetrok. Cain zei dat de vrouw "een product is van de Democratische machine" en dat het om een poging gaat om zijn kandidatuur te ondermijnen.

Ondertussen zocht een tweede vrouw die door Cain zou zijn lastiggevallen de publiciteit. Karen Kraushaar zei dat ze een van de twee vrouwen is die een schikking met Cain troffen voor seksuele intimidatie in de jaren 90. ,,Als je op de werkplek seksueel wordt geïntimideerd, ben je extreem kwetsbaar", aldus de vrouw dinsdag tegen de krant The New York Times.

Kraushaar, die eerder te kennen gaf dat ze anoniem wilde blijven, liet vorige week via haar advocaat een verklaring uitgaan waarin ze Cain beschuldigde. De vrouw overweegt een persbijeenkomst te houden met alle vrouwen die Cain beschuldigen van seksueel wangedrag. Dat zijn er tot op heden vier.

Cain liet tijdens zijn eigen persconferentie weten dat hij zich de klacht van Kraushaar herinnert, maar dat haar beschuldigen ,,nergens op gebaseerd bleken." Hij voegde eraan toe dat Kraushaar ,,niemand kon vinden die haar verhaal kon bevestigen".

Cain blijft in race voor presidentschap VS
Cain blijft in race voor presidentschap VS (Foto: ANP)