Donderdag officieel zomerse dag

Donderdag gaat de boeken in als een zomerse dag. In De Bilt steeg het kwik even na 15.00 uur tot 25,1 graden, wat betekent dat kan worden gesproken van een officiële zomerse dag. Dat meldt Weeronline donderdagmiddag.

Op verschillende plaatsen werden de afgelopen dagen al temperaturen van boven de 25 graden gemeten, maar niet in De Bilt. Dat is wel nodig om te kunnen spreken van een zomerse dag.

De meteorologen van Weeronline spreken van 'uitzonderlijke warmte' voor de tijd van het jaar. Bijna in het hele midden en zuiden van het land kwam de temperatuur donderdag uit boven de 25 graden. In het zuiden van Zeeland werd het met 26,8 graden het warmst. In het noorden was het iets koeler met temperaturen tot 25 graden.

Met donderdag erbij staat de teller op vier zomerse dagen in september. Normaal zijn dat er gemiddeld 1,7. September komt waarschijnlijk in de top tien van warmste septembermaanden ooit.

De komende dagen blijft het volgens Weeronline mooi nazomerweer met temperaturen tot 24 graden. Pas na het weekend wordt het wisselvallig en kelderen de temperaturen in de loop van volgende week tot een graad of 12.


Donderdag officieel zomerse dag (Foto: Novum)