"Ouders moeten relschoppers aangeven"

Ouders van betrokkenen bij de rellen bij het stadion van Feyenoord moeten hun kinderen aangeven bij de politie. Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA) roept daartoe op in het AD.

Supporters hielden voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap een gewelddadige protestactie tegen het beleid van de club. Ze bestormden het Maasgebouw, dat aan De Kuip vastzit en staken vuurwerk en fakkels af. Agenten trokken hun dienstwapens om de menigte in bedwang te houden. Er werden zeven aanhoudingen verricht.

Tientallen relschoppers worden nog gezocht. Aboutaleb noemt het 'ondenkbaar' dat hun ouders of bekenden van niets weten, omdat het vooral om tieners lijkt te gaan. "Ze moeten iets hebben gemerkt en hun verantwoordelijkheid nemen. Als ouders weten dat hun kinderen naar Feyenoord gaan, moeten ze naar dit incident vragen", zegt hij in de krant.

Van de supporters die zijn aangehouden zit er nog een vast. Hij wordt ervan verdacht vooral auto's te hebben vernield.

Dinsdagavond overhandigen Feyenoord-supporters voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-AGOVV een petitie waarin geweld wordt afgekeurd aan medewerkers van de club. De petitie is tot dinsdagochtend door bijna twintigduizend supporters ondertekend.