FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 20 september 2011

Dodental aardbeving India, Nepal en China omhoog

Het dodental van de aardbeving die het noordoosten van India, Nepal en China zondag trof is opgelopen tot 79. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Militairen zoeken tussen het puin nog altijd naar overlevenden. Er zijn helikopters ingezet om reddingswerkers en noodgoederen te vervoeren en graafmachines om snelwegen vrij te maken.

De beving had een kracht van 6,9 en werd in het hele noorden en oosten van India gevoeld, ook in de hoofdstad New Delhi. Er volgden minstens twee naschokken van 6,1 en 5,3, zei een woordvoerder van de seismologische dienst. De beving veroorzaakte modderstromen, verwoestte woningen en gebouwen en deed drommen bange mensen hun huizen ontvluchten.

Het gebied wordt vaker getroffen door aardbevingen.


Dodental aardbeving India, Nepal en China omhoog (Foto: Novum)

Rutte geraakt door kritiek

Mark Rutte (VVD) is geraakt door de kritiek die hij van verschillende kanten op zijn beleid krijgt. Dat zei hij dinsdag in een interview met de NOS, waarbij hij het kabinetsbeleid voor volgend jaar toelichtte. "Natuurlijk raakt mij dat", zei hij.

De kritiek spitst zich vooral toe op het zogenoemde stapelen: mensen die van meerdere regelingen afhankelijk zijn, zouden door de bezuinigingen extra worden geraakt. Verschillende maatschappelijke organisaties demonstreerden hier maandag nog tegen. De bezuinigingen op bijvoorbeeld het passend onderwijs en het persoonsgebonden budget leiden ertoe dat sommige groepen mensen extra worden geraakt, luidt het verwijt.

Door deze kritiek is Rutte 'extra gemotiveerd' om goed te letten op de gevolgen voor mensen die van meerdere regelingen afhankelijk zijn, zei hij. "Bij het vormgeven van de maatregelen zullen we erop letten dat er zo min mogelijk stapelingen voorkomen." Mocht dat toch gebeuren, dan krijgen deze mensen een regeling op maat, aldus de premier.

De oppositie verweet Rutte dinsdag dat het kabinet geen leiderschap en daadkracht heeft. De premier is het daar niet mee eens. De visie van het kabinet kan juist heel simpel worden samengevat: het land minder afhankelijk maken van de overheid, niet de rekening van de crisis doorschuiven naar toekomstige generaties, en grenzen stellen en handhaven, aldus Rutte.

Geert Wilders (PVV) zei vrijdag in een reactie op de begrotingsstukken dat 2012 het jaar van de waarheid wordt. De gedoogpartner herhaalde dat dinsdag. "Het wordt een heel spannend politiek jaar." Wilders wil het kabinet de rit uit laten zitten, 'maar niet tegen iedere prijs'. Zo eist hij dat het geld dat aan Griekenland wordt uitgegeven, op enig moment terugvloeit in de schatkist.

Rutte ziet de waarschuwing van Wilders als een 'aansporing' om met de gedoogcoalitie op de juiste weg door te gaan. Het is zijn 'stellige overtuiging' dat het kabinet de rit uitzit. "We staan met het kabinet voor grote problemen, die vragen om grote beslissingen." Hij heeft een 'rotsvaste overtuiging' dat het kabinet op de goede koers zit. "We halen Nederland krachtiger uit de crisis."

Regering Slovenië naar huis gestuurd

Het parlement van Slovenië heeft dinsdag de centrumlinkse regering van premier Borut Pahor met een motie van wantrouwen naar huis gestuurd. De oppositie verweet de regering corruptie en economisch wanbeleid, maar tussen de coalitiepartners boterde het ook al geruime tijd niet meer.

In de negentig zetels tellende vergadering stemden 51 leden tegen de regering en 36 voor. De overige parlementsleden waren afwezig of onthielden zich.

Het wegsturen van de regering vergroot de politieke instabiliteit in Slovenië. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor de Sloveense bijdrage aan het Europese reddingsfonds voor landen in de eurozone.

Verdachte moord Venray nader onderzocht

De man uit Venray die dinsdag na jaren heeft bekend betrokken te zijn bij de moord op zijn vrouw, wordt onderworpen aan aanvullend gedragsonderzoek. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem besloten. Het Openbaar Ministerie is niet meer toegekomen aan het eisen van een straf tegen de man.

De vrouw werd in maart 2006 om het leven gebracht. Voor het hof zei de man dinsdag dat hij zijn vrouw op het hoofd heeft geslagen met een stuk hout en dat hij meerdere keren op haar in heeft gestoken. Hij zei dat iemand anders met een mes haar keel doorsneed. Tijdens eerdere zittingen ontkende hij altijd iedere betrokkenheid.

Erik E. staat voor de tweede keer in hoger beroep terecht voor de moord. Hij kreeg in 2007 vijftien jaar cel, maar werd in hoger beroep vrijgesproken. De Hoge Raad bepaalde echter dat de zaak over moest, omdat de vrijspraak niet goed gemotiveerd was.

De behandeling van de zaak gaat 16 januari verder, nadat 4 oktober het hof in een tussenarrest beslist over enkele nadere onderzoeksvragen.

Mogelijke dader schietpartij Vlissingen vast

De 22-jarige Middelburger die maandag werd aangehouden is de vermoedelijke dader van de schietpartij die zondag in Vlissingen het leven kostte aan een 26-jarige man. Dat meldt de politie. Een man van 21 jaar uit Vlissingen is vrijgelaten. Het incident vond plaats vlak bij de bioscoop waar het filmfestival Film by the Sea plaatsvond.

Het slachtoffer werd iets voor 17.00 uur in zijn hoofd geraakt toen meerdere schoten werden gelost. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van de bioscoop. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Goes gebracht, waar hij in de nacht van maandag op dinsdag overleed.

De 21-jarige man uit Vlissingen die dinsdag werd vrijgelaten werd kort na de schietpartij opgepakt. Hij lijkt niet direct bij het incident betrokken te zijn. Donderdag wordt er sectie op het slachtoffer verricht.

Doden bij overstromingen China

Bij overstromingen veroorzaakt door hevige regenval zijn in de Chinese regio Sichuan zeker veertien mensen omgekomen. Dat hebben Chinese staatsmedia gemeld.

Ten minste tachtig mensen kwamen deze maand al om of worden nog vermist na overstromingen in het zuidwesten van China. Ook moesten meer dan een miljoen mensen worden geëvacueerd.

De aardverschuivingen en modderstromen hebben huizen verwoest en wegen onbegaanbaar gemaakt. De komende twee dagen wordt nog veel regen verwacht.


Doden bij overstromingen China (Foto: Novum)

Poederblusser leeggespoten bij Kampens carillon

Vandalen hebben met een poederblusser de onlangs gerestaureerde speeltrommel in de Nieuwe Toren in Kampen voor naar schatting vijftigduizend euro beschadigd. De poederblusser werd in de top van de toren leeggespoten. Van het incident is aangifte gedaan, meldt de gemeente dinsdag.

Vermoedelijk zitten drie jongens achter de vernieling, die zondag 11 september rond 07.30 uur plaatsvond. De daders klommen over de hekken rondom de toren en zijn via een steiger de Nieuwe Toren binnengedrongen.

Het poeder uit de brandblusser heeft de speeltrommel en apparatuur in de directe omgeving met een laag bedekt. Het poedermengsel tast het koper en brons op de trommel aan. Ook is een elektrische schakelkast kapot gegaan.

Het verwijderen van het poeder moet handmatig gebeuren, wat volgens de gemeente nog een aantal weken gaat duren. Door het werk komen ook de restauratiewerkzaamheden aan de beiaard stil te liggen.

Wethouder Pieter Treep vindt de vernieling onbegrijpelijk. "De jongeren die dit op hun geweten hebben, moeten beseffen wat de gevolgen zijn van hun daden. Ik hoop van harte dat het lukt de daders te vinden, zodat zij hiermee geconfronteerd kunnen worden."

[KNVB beker] Uitslagen 2e ronde (20/09/2011)

Vanavond is de tweede ronde in de strijd om de KNVB beker van start gegaan. Gedurende deze avond wordt deze post bijgewerkt, zodat een actueel overzicht van de gespeelde wedstrijden ontstaat. Hieronder vind je de duels van dinsdagavond.

Uitslagen tweede ronde:

Thuis Uit Uitslag
Montfoort Sparta 1-6
VVV-Venlo SC Heerenveen 0-2
Feyenoord AGOVV 4-0
WKE FC Den Bosch 1-2
Go Ahead Eagles* Helmond Sport 3-1
EVV FC Oss 1-5
IJsselmeervogels FC Dordrecht 0-2
SC Cambuur FC Zwolle 0-1
Zwaluwen'30-Henver GVVV 1-2
Harkemase Boys* Willem II 4-2
ARC MVV 0-8
Sparta Nijkerk* Staphorst 4-2
Fortuna Sittard N.E.C. Nijmegen*
2-4
Bennekom Roda JC Kerkrade 1-6
Excelsior '31 Excelsior 0-5
Vitesse** NAC Breda 0-0


Dikgedrukte ploegen zijn door naar de derde ronde!
* = door na verlenging
** = wint na strafschoppen

Hugh Jackman slaat worstelaar neer

Real Steel acteur Hugh Jackman was afgelopen maandagavond te gast in het programma WWE's Raw SuperShow. De acteur haalde behoorlijk uit in de richting van WWE ster Dolph Ziggler.

Jackman was te gast in het programma om reclame te maken voor zijn nieuwe boksfilm Real Steel. De acteur, die eerder werd uitgeroepen tot meest sexy man ter wereld, werd echter tijdens zijn speech onderbroken door de Amerikaanse worstelkampioen Dolph Ziggler en voor een tot de nok gevuld stadion voor schut gezet.


Hugh Jackman te gast in Raw SuperShow.

In het daar op volgende geplande gevecht tussen Ziggler en Ryder hielp Jackman een handje mee aan de overwinning van WWE superster Zack Ryder, een vechter die ook op het wereld wijde web onnoemelijk populair is. Floyd Mayweather Jr. zou trots op hem zijn.


Hugh Jackman helpt een handje mee.

Wilders en Cohen verwijten elkaar gedoogsteun

Geert Wilders (PVV) en Job Cohen (PvdA) zijn elkaar daags voor de Algemene Beschouwingen alvast in de haren gevlogen over de vraag wie het kabinet nu precies gedoogt. Dat gebeurde tijdens een tv-debat dat de NOS dinsdagmiddag organiseerde naar aanleiding van Prinsjesdag. "Er bestaat geen grotere gedoger dan de PvdA", zei Wilders.

Wilders liet geen moment onbenut om Cohen 'de grote gedoger' te noemen. Hij stelde op een gegeven moment voor om van plek te wisselen, zodat de PvdA-leider naast de fractieleiders van de regeringspartijen, Stef Blok (VVD) en Sybrand van Haersma Buma (CDA), kwam te staan. Hij betichtte Cohen gekscherend van 'broodroof'.

De PVV-leider vindt dat Cohen het kabinet in het zadel houdt door steun te verlenen aan de steunmaatregelen aan Griekenland en het pensioenakkoord. Cohen verweet Wilders dat hij op zijn beurt voor alle belangrijke beslissingen wegloopt. "Totaal onverantwoord", stelde hij. De PvdA-leider daagde Wilders eerder al uit om de stekker uit het kabinet te trekken.

"Met zo'n gedoogpartner heeft het kabinet geen oppositie meer nodig", concludeerde D66-leider Alexander Pechtold nadat hij Wilders had aangehoord.


Wilders en Cohen verwijten elkaar gedoogsteun (Foto: Novum)

[TGS] Beelden van Professor Layton vs Phoenix Wright

Er is een trailer uitgegeven van het vorig jaar bekendgemaakte nieuwe deel voor de Japanse markt. De game zal een samenwerking zijn tussen Professor Layton en Phoenix Wright met de toepasselijke naam Professor Layton vs Phoenix Wright. Tijdens de TGS werd ook een trailer getoond voor het publiek. Nu mag ook het publiek thuis de trailer bekijken. De game moet ergens in 2012 uitkomen voor Nintendo 3DS.

A12 dicht door gekantelde vrachtwagen

De A12 richting Arnhem is dinsdagavond bij Veenendaal-West afgesloten vanwege een gekantelde vrachtwagen. Richting Den Haag is de linkerrijstrook dicht. Dat melden het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Verkeersinformatiedienst (VID). De vrachtwagen zou over de vangrail in de middenberm hangen.

Bij het ongeval is niemand gewond geraakt. De chauffeur van de vrachtwagen zag vermoedelijk de tijdelijke vangrail over het hoofd, aldus het KLPD. Wanneer de stremming voorbij is, is nog onbekend.

Vanwege het ongeval stond op de A12 richting Arnhem rond 21.00 uur twee kilometer file. Het verkeer richting het oosten van het land wordt geadviseerd vanaf knooppunt Lunetten om te rijden via Amersfoort en Apeldoorn over de A27, A28, A1 en A30.

FIA wijst DRS-zone Singapore aan

Autosportfederatie FIA heeft bekendgemaakt waar dit weekend in Singapore de DRS-zone zich zal bevinden. De Formule 1-race wordt gehouden in het havengebied op het Marina Bay Street Circuit en kent een uniek karakter doordat het een nachtrace is en de rijders onder een tribune doorrijden.

Voor de DRS-zone is de detectielus gelegd vlak voor bocht vijf die achter het pitcomplex ligt. De zone zelf begint vlak na deze bocht en loopt door bocht zes heen naar bocht zeven, het snelste punt van de baan. Uiteraard werkt het systeem in de race alleen wanneer een coureur minder dan een seconde achter zijn voorligger rijdt.

'Battlefield 3 gaat 1.5 miljoen preorders bereiken'

Analist Arvind Bhatia, wie kent de beste man niet, beweert dat Battlefield 3 momenteel de 1.5 miljoen preorder-mijlpaal heeft bereikt. Tijdens de Citi 2011 Tech Conference van vorige week werd bekendgemaakt dat de game al 1.25 miljoen preorders had en in de afgelopen week zouden daar nog 250.000 bij zijn gekomen.

Battlefield 3 is het  vervolg op succesverhaal Battlefield 2. De game staat gepland om uit te komen in oktober van dit jaar. De game zal de strijd aangaan met Modern Warfare 3 die indezelfde periode uitkomt. EA verwacht dat de game meer dan 10 miljoen keer verkocht zal worden in totaliteit.

"Management remains optimistic that the title has potential to exceed sales of its predecessor, which has sold through 9.5 million units life-to-date. Critical ratings for BF3 should be at least 80. The combined marketing dollars for BF3 and Call of Duty: MW 3 could reach $100 million this year. The two week head start for BF3 versus CoD will facilitate a big launch for BF3. Once CoD launches, there would be a natural slowdown in sales of BF3. Then, at holiday, momentum for BF3 should rebuild."

Cillessen wil zich bewijzen tegen Noordwijk

Jasper Cillessen staat aan de vooravond zijn debuut in de basis van Ajax. De keeper, die vorig seizoen nog bij N.E.C. Nijmegen onder de lat stond, verdedigt morgenavond het Amsterdamse doel in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van Noordwijk.

Cillessen is er alles aan gelegen om een goede indruk achter te laten bij trainer Frank de Boer. Op dit moment fungeert de jonge sluitpost nog als tweede doelman, aangezien hij Kenneth Vermeer voor zich moet dulden. "Dit is voor mij een zeer belangrijk duel. Je kan namelijk maar een keer een eerste indruk maken," aldus de goalie op de officiële website van de ploeg uit de hoofdstad.

De verwachting is dat Cillessen een relatief rustige avond tegen Noordwijk zal krijgen. "Je weet dat je, als het goed is, maar drie ballen krijgt, misschien minder; maar die moet je wel alle drie hebben."

Preses Barcelona wil steun voor sponsordeal

Voorzitter Sandro Rosell heeft de supporters van FC Barcelona opgeroepen om de lucratieve sponsordeal met shirtsponsor Qatar Sports Investment te steunen. De fans van de kampioen van Spanje mogen zaterdag tijdens een algemene vergadering stemmen over de overeenkomst.

De Arabische geldschieter wil FC Barcelona de komende vijf jaar 170 miljoen euro betalen. De spelers van de winnaar van de laatste editie van de Champions League speelden tot dit seizoen met Unicef op hun borst. Dat kostte Barcelona jaarlijks 1,5 miljoen euro.

Preses Barcelona wil steun voor sponsordeal
Preses Barcelona wil steun voor sponsordeal (Foto: ANP)

Google+ wereldwijd opengesteld

Internetbedrijf Google heeft zijn sociale netwerk Google+ dinsdag wereldwijd opengesteld, zo maakte Google bekend. Het concern wil de concurrentie aangaan met rivaal Facebook.

Internetters met een Google-account hoeven zich alleen aan te melden om lid te worden van Google+. Internetgebruikers zonder account moeten er een aanmaken, voordat ze lid kunnen worden.

Google lanceerde het sociale netwerk 3 maanden geleden om de concurrentie aan te gaan met het populaire Facebook. Google+ draaide sindsdien op proef.

Google+ wereldwijd opengesteld
Google+ wereldwijd opengesteld (Foto: ANP)

The Blair Witch Project krijgt mogelijk derde film

Regisseur Eduardo Sanchez die samen met Daniel Myrick in 1999 voor een ware sensatie zorgde met The Blair Witch Project, wil toch kijken naar mogelijkheden voor een vervolg.

Vlak nadat de film doorbrak als een succes verscheen de film Book of Shadows: Blair Witch 2, die weinig weg had van de eerste film. Aangezien de film zo weinig raakvlakken had met de eerste Blair Witch werd een mogelijk vervolg moeilijker.

Sanchez: “Het hangt helemaal af van Lionsgate. Dan Myrick en ik zijn er klaar voor. We hebben al een tijd lang een idee voor een vervolg waar we allebei erg enthousiast voor zijn. We moeten samen tijd vrijmaken en Lionsgate moet ook wat gaan voelen voor dit project. Wij zijn er klaar voor veel tijd te steken in het maken van een waardig vervolg. Echt zeker is het nog niet, daarvoor moeten nog wat stappen worden gezet met de producent."

Volgens Sanchez krijgt zijn vervolg niet zoals de eerste film zogenaamd verloren materiaal. Sanchez: “Op dit moment is de opzet niet zoals het allereerste deel. Maar we zullen zien, er is altijd ruimte voor nieuwe goede ideeën.

Sanchez hoop took de originele acteurs Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael C. Williams terug te halen. Sanchez: “Het plan is om de originale cast weer een rol te laten spelen. Ze zullen alleen niet de hoofdpersonages gaan worden."

Hund verfilmd the Eleventh Commandment

Vorige week viel al op het internet te lezen dat Frank Marshall bezig was met de ontwikkeling van een bewerking van Jeffrey Archer's boek Matter of Honor. Vandaag werd bekend dat ook producer Gale Anne Hurd, bekend van Aliens en de populaire zombieserie the Walking Dead, een tv-film wil maken van een boek van Archer. Hurd heeft haar zinnen gezet op een bewerking van het boek the Eleventh Commandment.

In het boek volgen we de lotgevallen van Connor Fitzgerald, een dodelijke huurmoordenaar die klusjes opknapt voor de CIA. Fitzgerald houdt zijn ware identiteit voor zijn gezin. Een paar dagen voordat hij met pensioen kan gaan, besluit men Fitzgerald als zondebok te gebruiken bij een in scene gezette aanslag op een Russische presidentskandidaat.

Het is nog niet bekend wie het script voor de film gaat schrijven. Ook is nog niet bekend gemaakt in welke vorm de bewerking zal verschijnen (tv-film, miniserie, etc. etc.).

50 Cent aangeklaagd wegens mishandeling

50 Cent wordt voor de rechter gesleept. De Amerikaanse Vasti Ortiz beweert dat ze is mishandeld door een medewerker van de rapper, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Dwayne McKenzie is in dienst van 50 Cent, hoewel het onduidelijk is wat hij precies doet. Volgens de aanklacht nodigde McKenzie een aantal vrouwen uit in het huis van 50 Cent in Connecticut. Tijdens het feestje zou hij Ortiz 'vulgaire, seksuele verzoeken' hebben gedaan.

Ortiz wilde daarop het pand verlaten, maar stelt dat McKenzie een andere vrouw de opdracht gaf om haar te slaan, terwijl McKenzie haar vasthield. Volgens Vasti wist 50 Cent dat McKenzie een crimineel was, die in het verleden vaker geweld gebruikte. De rapper was zelf niet aanwezig bij het incident.

Vrouw opgepakt voor dreigtweet UWV

Een 18-jarige vrouw uit Hengelo is dinsdag opgepakt voor het bedreigen van medewerkers van het UWV in Hengelo via Twitter. De vrouw dreigde de medewerkers te willen neersteken, meldt de politie dinsdagavond.

Waarom de vrouw de dreigementen heeft geuit, is nog onbekend. Dinsdag werd ook al een 17-jarige jongen uit Overdinkel aangehouden vanwege het versturen van dreigementen via Twitter.

Hij wordt ervan verdacht onder een schuilnaam te hebben gedreigd een familie uit Losser te vermoorden en een bloedbad aan te richten op Het Egbertink in de Twentse plaats. Het account van de twitteraar was sinds donderdag actief. Sindsdien waren tientallen bedreigingen geuit. De politie kwam de tweets op het spoor door tips.

Maandag werd nog een 18-jarige jongen uit Losser veroordeeld tot anderhalve maand cel voor het versturen van een dreigtweet. Hij dreigde een bloedbad aan te richten op het ROC in Hengelo.

[WK] Van Dijk: "Ik moet tevreden zijn"

Ellen van Dijk werd bij de tijdrit voor vrouwen bij het WK wielrennen op de weg in Kopenhagen zesde. Daarmee voldeed ze aan de eis voor olympische deelname (eerste 8) en moet ze alleen nog vormbehoud tonen.

Lange tijd hoorde Van Dijk bij de snelste drie vrouwen maar toen iedereen over de streep was, zat er niet meer in dan plek zes. "Ik hoopte op de top 5, droomde van het podium maar ik moet tevreden zijn”, zei ze na afloop.

Van Dijk had vorige week nog last van een ooronsteking. "Daar werd ik best wel onzeker van. Ik heb lang naar deze wedstrijd toe gewerkt en zoiets kun je niet gebruiken. Toch voelde het goed vandaag, ik kon lekker doorgaan en heb volgens mij in het tweede deel ook niet te veel ingeleverd. Een race beter doseren, dat was een uitdaging voor me.”

Dode CNV Publieke Zaak is 10-jarig meisje

De overleden persoon die dinsdagmiddag op het terrein van CNV Publieke Zaak in Den Haag is gevonden, is een 10-jarig meisje. De politie gaat ervan uit dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. De verdachte die is aangehouden, is haar 38-jarige moeder uit Rotterdam, meldt de politie.

Het lichaam van het kind werd rond 14.00 uur aangetroffen op het terrein van CNV Publieke Zaak aan de Carnegielaan. De toedracht van de zaak is nog onbekend. Of er een verband is met CNV Publieke Zaak, wordt nog onderzocht.

Het personeel dat aanwezig was in het gebouw, werd opgevangen op een politiebureau.

Kutcher zorgt met Two and a Half Men voor record

Ashton Kutcher heeft voor een record gezorgd. Het debuut van de 33-jarige acteur in Two and a Half Men werd maandag door 27,7 miljoen mensen bekeken in de Verenigde Staten en vestigde daarmee een kijkcijferrecord.

Kutcher vervangt Charlie Sheen in de sitcom. De 46-jarige acteur werd in maart op straat gezet door Warner Bros vanwege zijn drank- en drugsgebruik. Ook liet hij zich negatief uit over de show en ging hij tekeer tegen de producenten.

Two and a Half Men wordt sinds 2003 uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Charlie Sheen speelde de hoofdrol in de eerste acht seizoenen. Het negende seizoen, met Kutcher in de hoofdrol, ging maandag van start.

Bertens, Hogenkamp succesvol

Kiki Bertens heeft bij het ITF-toernooi in het Franse Saint Malo de tweede ronde bereikt. Bertens versloeg de Colombiaanse Mariana Duque-Marino met 6-4, 5-7 en 6-4.

Bibiane Schoofs werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Ze verloor met 4-6, 7-6 en 3-6 van Stefanie Vögele uit Zwitserland.

Richel Hogenkamp bereikte de tweede ronde bij het ITF-toernooi in het Italiaanse Foggia. Hogenkamp was de Argentijnse Catalina Pella de baas. De setstanden waren 1-6, 6-1 en 7-5.

3 Doors Down na Eindhoven ook in Zwolle

De Amerikaanse band 3 Doors Down komt nog een keer naar Nederland met zijn Time of My Life World Tour. De rockers staan zaterdag 25 februari in Zwolle, maakt concertorganisator Mojo dinsdag bekend. In juni trad 3 Doors Down op in Eindhoven.

3 Doors Down, dat in 2000 doorbrak met het nummer Kryptonite, neemt de Zuid-Afrikaanse grungeband Seether als special guest mee naar de IJsselhallen.

De Amerikaanse rockband, die bestaat uit Brad Arnold, Matt Robert, Todd Harrell en Chris Henderson, trekt de wereld rond met zijn Time of my Life-toer. Het gelijknamige album verscheen in april. Naast Kryptonite scoorde de band een hit met Here Without You.

De kaartverkoop voor het concert in Zwolle start zaterdagochtend.


3 Doors Down na Eindhoven ook in Zwolle (Foto: Novum)

Geen gratie voor ter dood veroordeelde VS

De ter dood veroordeelde Amerikaan Troy Davis krijgt geen gratie. Dat heeft een commissie van de Amerikaanse staat Georgia dinsdag bepaald. Het doodvonnis wordt woensdag met een injectie voltrokken, ondanks een campagne van invloedrijke figuren die achter Davis' bewering staan dat hij ten onrechte is veroordeeld.

Davis is schuldig bevonden aan de dood van agent Mark MacPhail in 1989. Hij zou de agent hebben doodgeschoten toen die een dakloze man die werd aangevallen wilde helpen. Davis' advocaten zeggen dat hij onschuldig is en het slachtoffer van een persoonsverwisseling. Aanklagers twijfelen er echter niet aan dat zij de juiste man hebben vervolgd.

De gratiecommissie van Georgia liet dinsdag weten dat het gratieverzoek van Davis was verworpen. De beslissing werd genomen na een zitting op maandag. De commissie wilde geen toelichting geven op het besluit. Het is de vierde keer in vier jaar dat voor de executie van Davis een datum is vastgesteld.

Davis heeft door de afwijzing van zijn gratieverzoek weinig mogelijkheden meer om onder de executie uit te komen. Volgens zijn advocaat was het gratieverzoek aan de commissie de laatste optie. Hij sloot echter niet uit opnieuw in beroep te gaan. "De doodstraf zou niet moeten worden uitgevoerd als er twijfels bestaan over de schuld van de beklaagde. De commissie heeft hier niet de standaard gevolgd. De zaak van de staat tegen meneer Davis, grotendeels gebaseerd op betwiste ooggetuigenverklaringen en een inaccuraat ballistisch rapport, kan de twijfels die er bestaan niet wegnemen."

De zaak van Davis heeft wereldwijd veel aandacht gekregen, omdat zijn verdedigers, onder wie ex-president Jimmy Carter en paus Benedictus, twijfelen aan zijn schuld. Een aantal getuigen in de zaak heeft zijn verklaring ingetrokken, anderen hebben verklaard dat een andere man de moord heeft toegegeven.

De nabestaanden van MacPhail zeiden opgelucht te zijn door de afwijzing van het gratieverzoek. "Dat is wat we wilden en dat is wat we hebben gekregen", aldus de moeder van MacPhail. "We willen dat het wordt afgerond en dat hij (Davis, red.) zijn straf ondergaat."

De prominente mensenrechtenactivist dominee Al Sharpton zei 'verbijsterd en woedend' te zijn. Amnesty International noemde het besluit 'buitensporig'. "Als Troy Davis wordt geëxecuteerd, zou het wel eens zo kunnen zijn dat Georgia een onschuldig man terechtstelt en het rechtssysteem in diskrediet brengt", aldus directeur Larry Cox.

Dvd Gooische Vrouwen al platina voor verschijnen

De dvd van Gooische Vrouwen is al voor verschijnen honderdduizend keer verkocht. De film over vier vriendinnen uit het Gooi heeft daarmee de platina status bereikt. De dvd is vanaf woensdag verkrijgbaar.

René Froger, die een klein rolletje heeft in Gooische Vrouwen, overhandigde de dvd aan een verraste Linda de Mol. "Hij ligt nog helemaal niet in de winkel", reageerde ze in RTL Boulevard verbaasd.

Gooische Vrouwen is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie. In de film, die op 10 maart in première ging, spelen Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Lies Visschedijk een hoofdrol. In de bioscopen wist Gooische Vrouwen meer dan 1,5 miljoen bezoekers te trekken.

Aanklager vraagt om vrijspraak Chirac

Aanklagers hebben de rechtbank in Parijs dinsdag gevraagd om vrijspraak voor oud-president Jacques Chirac in de corruptiezaak waarin hij een van de belangrijkste verdachten is. Dat werd dinsdag bekend.

De zaak spitst zich toe op de illegale financiering van de conservatieve partij van Chirac in de jaren dat hij burgemeester van Parijs was. Op het stadhuis zouden van 1977 tot 1995 meer dan twee dozijn nepbanen zijn geschapen om geld naar de partij te sluizen. De aanklagers zeiden niet over voldoende bewijs te beschikken om hard te maken dat de banen daadwerkelijk nep waren.

De verwachting is dat de rechtbank maandag een besluit neemt over het verzoek van de openbaar aanklagers.

Chirac is de eerste voormalige Franse president sinds de Tweede Wereldoorlog die terecht moet staan. Tijdens zijn presidentschap was hij immuun voor rechtsvervolging. Hij heeft altijd ontkend iets verkeerd te hebben gedaan.


Aanklager vraagt om vrijspraak Chirac (Foto: Novum)

Foto's hooligans mogelijk op grote schermen

De verdachten van de rellen bij het stadion van Feyenoord krijgen een laatste kans om zich vrijwillig bij de politie te melden. De komende dagen wordt de hulp van het publiek ingeroepen om ze op te sporen. Hierbij worden mogelijk ook grote beeldschermen met daarop foto's van verdachten in Rotterdam geplaatst.

Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb dinsdag in een brief aan de gemeenteraad. Dinsdagavond wordt in het tv-programma Opsporing Verzocht een getuigenoproep gedaan.

Degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan de rellen, krijgen een verbod voor het stadion en de omgeving opgelegd. Ook wordt geprobeerd de schade op de daders te verhalen. De zaken van de verdachten worden zo veel mogelijk via het snelrecht afgehandeld.

Dinsdagavond overhandigden Feyenoord-supporters voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-AGOVV een petitie waarin geweld wordt afgekeurd aan medewerkers van de club. In totaal hebben meer dan 22 duizend mensen de petitie ondertekend.

Supporters hielden zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap een gewelddadige protestactie tegen het beleid van de club. Ze bestormden het Maasgebouw en staken vuurwerk en fakkels af. Agenten trokken hun dienstwapens om de menigte in bedwang te houden. Een aantal mensen werd opgepakt, van wie een aantal ook weer is vrijgelaten.

Friends With Benefits

De uitspraak 'no strings attached' betekent dat je seks met iemand hebt, waarmee je geen relatie hebt. Plat gezegd dus fuckbuddy's of 'friends with benefits'. Dat is precies waar de romkom Friends With Benefits over gaat. Justin Timberlake en Mila Kunis willen wel de lusten, maar niet de lasten van een relatie. De vraag is hoe lang dat goed gaat. 

Komt de intro je bekend voor? Dat kan kloppen, want het is vrijwel hetzelfde als de inleiding van de recensie van No Strings Attached. Deze film met Ashton Kutcher en Natalie Portman kwam eerder dit jaar uit en het verhaal van Friends With Benefits is er vrijwel gelijk aan. De vraag is of Kunis en Timberlake zich kunnen onderscheiden.

Boer zoekt schaap

Zoeken naar een speld in een hooiberg is lastig, speuren naar een schaap in een maïsveld is dat ook. Al 5 weken lang is de Duitse ram Kurt spoorloos.

Hij liep weg van zijn eigenaar en verbergt zich sindsdien in een maïsveld bij het Duitse dorp Halberstadt, ten zuiden van Maagdenburg. Alle pogingen om het dier te vangen zijn tot op heden mislukt. "Schapen zijn schuw. Zodra we Kurt naderen, rent hij terug het maïsveld in", zei een woordvoerder van de Duitse politie dinsdag ietwat gefrustreerd.

Liverpool voorlopig zonder geblesseerde Agger

Liverpool kan ongeveer een maand niet over Daniel Agger beschikken. De Deense verdediger heeft zondag tijdens het met 4-0 verloren duel met Tottenham Hotspur een rib gebroken, liet trainer Kenny Dalglish dinsdag weten. Agger, die dit seizoen telkens in de basis stond, viel tegen de Spurs al na een halfuur spelen geblesseerd uit.

Agger mist door de blessure de competitiewedstrijden tegen Wolverhampton Wanderers, Everton en Manchester United. Ook de EK-kwalificatiewedstrijden van Denemarken tegen Cyprus en Portugal in de eerste helft van oktober komen waarschijnlijk te vroeg.


Liverpool voorlopig zonder geblesseerde Agger (Foto: Novum)

Gesink half jaar uitgeschakeld

Wielrenner Robert Gesink zal zeker een half jaar uit de roulatie zijn. De Rabobank-renner meldde dit vandaag op de website van zijn ploeg. De Varssevelder brak zondag bij een valpartij tijdens een training zijn been en werd hieraan in Amersfoort succesvol geopereerd.

"Het herstel gaat wel even duren. Ik moet eerst weer leren lopen. Daarna zien we wel verder," zei Gesink die vandaag het ziekenhuis mocht verlaten. Door de val kwam een eind aan een tegenvallend seizoen. "Twee keer per jaar val ik van mijn fiets. De ene keer is het in de Tour, de andere keer breek ik mijn been," grapte de Achterhoeker.

Hij wilde zondag bij een trainingsrit in Doesburg een auto voor laten gaan, maar gleed op het natte asfalt weg en viel hard op zijn heup. "Ik heb denk wel een halfuur op het wegdek gelegen. De eerste ambulance die onderweg was had autopech, dus het duurde wel even voordat ik daar weg was."

Ruim twintig gewonden bij treinongeluk Duitsland

Meer dan twintig mensen zijn gewond geraakt bij een treinongeluk in het oosten van Duitsland. Een trein botste bovenop een auto die stilstond op de rails. De bestuurder van de auto wist zichzelf in veiligheid te brengen, maar de wagen werd over het spoor meegesleept.

Volgens de federale politie stond de auto stil op het spoor tussen Leipzig en Chemnitz na een botsing met een andere auto. Als gevolg van het ongeluk liepen drie rijtuigen uit de rails. Een wagon kwam op zijn zijkant terecht. Volgens Sven Morlok, minister van vervoer van de deelstaat Saksen raakten zes personen zwaargewond. Nog eens vijftien mensen liepen lichte verwondingen op. Eerder zei de politie nog dat er negen zwaargewonden waren gevallen en zeker veertig lichtgewonden.

Rechter blij met overijverige Paris Hilton

Paris Hilton heeft een rechter versteld doen staan. De 30-jarige hotelerfgename moest vanwege cocaïnebezit een taakstraf van tweehonderd uur vervullen, maar ging in totaal 228 uur aan de slag. De advocaat van Hilton verscheen dinsdag voor een rechter in Las Vegas om de voortgang in haar zaak te bespreken.

Paris kreeg de taakstraf een jaar geleden opgelegd. Naast de taakstraf moest ze een boete van tweeduizend dollar betalen en een antidrugscursus volgen. Volgens de Amerikaanse entertainmentsite TMZ heeft ze aan al haar plichten voldaan.

Paris werd in augustus vorig jaar gearresteerd in Las Vegas, in het bijzijn van haar inmiddels ex-vriend Cy Waits. De twee werden van de weg gehaald omdat er volgens een agent een rookwolk van marihuana uit hun auto kwam. Tijdens een verhoor viel een zakje cocaïne uit de handtas van Hilton.

Middelkoop uitgeschakeld in Ljubljana

Tennisser Matwé Middelkoop kan na de eerste ronde van de Challenger in Ljubljana alweer zijn koffers pakken. De Nederlander ging in Slovenië met 1-6 en 3-6 onderuit tegen thuisspeler Grega Zemlja.

Zemlja is de nummer 120 van de wereld en staat ruim 140 plaatsten hoger genoteerd dan Middelkoop die de 264e positie op de ATP-lijst bezet. Hierdoor was de Sloveen ook de favoriet voor het duel.

Onverwachte oefening defensie overvalt Vlaardingen

Een oefening van militairen heeft dinsdag de gemoederen beziggehouden in Vlaardingen. De oefening was niet van tevoren aangekondigd bij de gemeente. Een politiehelikopter werd erop afgestuurd om te kijken wat er aan de hand was, meldt de gemeente.

Aan de oefening op het Unileverterrein deden ongeveer dertig militairen mee, die met oefengranaten gooiden en mitrailleurs inzetten. Omstreeks 18.00 uur werd de oefening beëindigd. De gemeente onderzoekt nog waarom defensie de oefening niet van tevoren heeft gemeld.

Laatste boek James M. Cain gevonden

Een verloren manuscript van de Amerikaanse thrillerschrijver James M. Cain is gevonden. Het gaat om zijn laatste roman The Cocktail Waitress. De Britse krant The Guardian meldde dinsdag dat het werk binnenkort alsnog wordt uitgegeven.

Het manuscript vol kanttekeningen en notities werd na een zoektocht van negen jaar gevonden door Charles Adai, oprichter van de Amerikaanse uitgeverij voor misdaadromans Hard Case Crime. Waar Adai het boek opduikelde, is niet bekend.

Cain vertelde in 1976, een jaar voor zijn dood, in een interview dat hij The Cocktail Waitress af had. Uit een ander vraaggesprek bleek echter dat hij de plot toch had herzien. "Het is al half herschreven", zei hij toen.

De thrillerschrijver debuteerde in 1934 met The Postman Always Rings Twice. Hij publiceerde meerdere romans, waaronder Mildred Pierce. Dit werk werd meerdere malen verfilmd, waaronder het afgelopen jaar met de gelijknamige miniserie met Kate Winslet.

Vink fluit topper tussen Ajax en Twente

De topper in de Eredivisie van zaterdagavond tussen Ajax en FC Twente staat onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink. De wedstrijd start zaterdag om 20:45 uur. De inzet is de koppositie in de Eredivisie.

FC Twente heeft momenteel een punt voorsprong op de ploeg van trainer Frank de Boer. AZ heeft evenveel punten als Twente en neemt het zaterdag op tegen Feyenoord. Dat duel staat onder leiding van Pol van Boekel.

Ajax kent een zwaar programma. Na de wedstrijd in de Champions League tegen Olympique Lyon (0-0) gingen de Amsterdammers op bezoek bij PSV (2-2). Daar liep Ajax flinke schade op met blessures voor Nicolai Boilesen en Vurnon Anita. Boilesen is zes weken uitgeschakeld. Anita komt zaterdag mogelijk weer in actie.

Na het duel van zaterdagavond staat voor Ajax de uitwedstrijd tegen Real Madrid op het programma. FC Twente heeft het wat dat betreft wat rustiger. Afgelopen weekend won de ploeg van Co Adriaanse met 5-2 van ADO Den Haag.

[TGS] Kingdom Hearts 3D-trailer uit Japan

De nieuwe titel in de Kingdom Hearts-serie heeft vandaag een trailer gekregen met daarin veel nieuwe informatie. Zo zien we beelden van hoe het gevechtssysteem is te combineren met het touchscreen, ontmoeten we nieuwe karakters en zien we oude bekenden terugkomen. 

Er is vandaag ook bekendgemaakt dat Kingdom Hearts: Dream Drop Distance speelbaar zal zijn met de slide pad-uitbreiding. De game komt in de lente van 2012 uit in Japan. Over een Europese releasedatum is nog niets bekend.

Alternatieve opleiding Saxion Next hbo-onwaardig

Een opleiding voor alternatieve geneeskunde van het particuliere Saxion Next heeft geen hbo-accreditatie gekregen. De school uit Deventer heeft bezwaar ingediend, zegt directeur Bernadette Lohuis dinsdag. De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) keurde de opleiding deze zomer af.

Het feit dat de school door de NVAO als hbo-onwaardig is beoordeeld, betekent volgens Lohuis niets voor de huidige studenten. "Die krijgen een hbo-getuigschrift." Er zijn voor het begin van het schooljaar in september echter geen nieuwe studenten ingeschreven. "Dat is volgens de regels niet toegestaan."

Jaarlijks stromen vijftien tot twintig studenten in. De opleiding, officieel complementary and alternative medicine geheten, is een hbo-opleiding in deeltijd. Het programma biedt vakken aan als Europese natuurgeneeskunde en kruidengeneeskunde, homeopathie en Chinese geneeskunde en acupunctuur.

De Jager: Geen sombere boodschap

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) vindt niet dat het kabinet een somber verhaal vertelt in de begroting voor volgend jaar. "Het is inderdaad niet optimistisch, maar wel realistisch", zei De Jager dinsdag nadat hij het traditionele koffertje aan de Tweede Kamer had aangeboden.

De Jager vindt niet dat hij mensen de put in praat, waardoor ze geen geld meer uit durven te geven en de economie verder in het slop raakt. "Ik moet als minister van Financiën duidelijk neerzetten dat er risico's zijn, maar mensen die geld hebben, nodig ik vooral uit om te kopen wat ze willen kopen. Als je ervoor moet lenen is dat vaak minder verstandig, tenzij het om een huis gaat."

De Jager is het oneens met kritiek van de Raad van State, het belangrijkste adviesorgaan van het kabinet. Die vindt dat achttien miljard euro bezuinigen, zoals het kabinet doet, lang niet voldoende is. De Jager zei niet te willen speculeren over de noodzaak van extra bezuinigingen. Of die nodig zijn, wordt in het voorjaar bepaald, zoals het kabinet eerder heeft afgesproken.

Eerder op de dag zei De Jager in zijn toespraak in de Tweede Kamer dat het kabinet rekening houdt met een 'opstekende storm'. "Terwijl ik hier de Miljoenennota 2012 aanbied, trekt om ons heen de financiële en economisch tegenwind steeds meer aan. Het is duidelijk dat de dreiging groot is. We moeten ons schrap zetten om overeind te blijven."

Dode bij pand CNV in Den Haag

Op de Carnegielaan in Den Haag is dinsdag een overleden persoon gevonden. Of het gaat om een man of een vrouw en hoe de persoon om het leven is gekomen, is nog onbekend, meldt de politie. Een verdachte is aangehouden.

Het lichaam lag op het terrein van een kantoor van vakbond CNV Publieke Zaak. De zegsvrouw van de politie kan niets zeggen over geruchten dat sprake zou zijn geweest van een schietpartij.

Wie de aangehouden verdachte is, wil zij nog niet vertellen. "Maar dat er iemand is aangehouden, betekent niet meteen dat sprake is van een misdrijf", benadrukt ze. Het personeel dat aanwezig was in het gebouw is opgevangen op een politiebureau.

Jouw mening spuwen over Duke Nukem

Heb jij Duke Nukem gespeeld en wil jij Gearbox even duidelijk maken wat je er van vond? Dat kan, want Gearbox heeft een vragenlijst online gegooid waarin ze gamers vragen om hun mening over Duke Nukem. Volgens Gearbox mag je ook gebruik maken van de survey zelfs al heb je de game nog niet gespeeld.

Het onderzoek is hier te vinden. Gearbox is momenteel aan het overwegen om wederom een Duke Nukem te maken die dan waarschijnlijk in 2025 uit gaat komen. Duke Nukem Forever kwam dit jaar uit maar werd met veel kritiek ontvangen. Wat logisch is na 15 jaar hypen.

Lerarentekort tijdelijk gedaald

Het lerarentekort was vorig schooljaar minder hoog dan het jaar daarvoor. De komende jaren neemt het tekort echter weer toe. Dat schrijft staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) in de nota Werken in het Onderwijs 2012.

Vorig schooljaar waren er gemiddeld 950 vacatures. Het jaar daarvoor bedroeg dit aantal 1070. Door onder meer de kabinetsmaatregelen om de positie van leraren te verbeteren is de situatie rooskleuriger, zegt Zijlstra. Ook werken leraren nu bijna twee jaar langer door.

Zijlstra onderstreept dat 'stevige maatregelen op het gebied van leraren onverkort van kracht blijven'. De beloningen van leraren gaan omhoog en volgend jaar steekt het kabinet zevenhonderd miljoen euro in het Actieplan Leerkracht. Dat bedrag loopt op tot een miljard euro vanaf 2020.

Door vergrijzing van leerkrachten in het voortgezet onderwijs en een toenemend aantal leerlingen wordt in 2015 een tekort van vierduizend leerkrachten verwacht. Vanaf 2016 neemt dat af. In 2020 is er in het voortgezet onderwijs naar verwachting evenwicht tussen de vraag naar en aanbod van leraren. In het primair onderwijs kunnen na 2017 juist weer serieuze tekorten ontstaan, waarschuwt Zijlstra.

De vraag naar nieuwe leraren in het voortgezet onderwijs is het grootst in de Randstad en het kleinst in Groningen, Roermond en de Westelijke Mijnstreek.

Volgespoten condoom in schoolmaaltijd

Het eten uit de kantine van jouw school of werk mag dan wel om te janken zijn, maar weet dat het altijd erger kan. Op internet zijn namelijk foto's opgedoken van een volgespoten condoom, die tezamen met de rijst en salade in een schoolkantine werd opgeschept.

Een Chinese scholier kreeg onlangs een wel heel bijzondere dressing bij de salade op school. Terwijl de scholier net de tanden wilde zetten in een lekkere, warme hap, ontdekte deze ineens een gebruikt kapotje.

Op de foto's is duidelijk te zien hoe de met sperma gevulde condoom in het kommetje ligt. Het is helaas niet bekend welke stappen er zijn ondernomen en van wie de zwemmertjes afkomstig zijn.

[WK] Titel tijdrijden voor Duitse Arndt, Van Dijk zesde

Judith Arndt is dinsdag wereldkampioene geworden op de tijdrit. De Deense had in Kopenhagen 37.07 minuten nodig voor het 27,8 kilometer lange parcours. Dat was 22 tellen sneller dan de voor Nieuw-Zeeland uitkomende Deense Linda Villumsen. Het brons was voor de Britse titelverdedigster Emma Pooley (37.31).

Voor Arndt is het haar eerste wereldtitel als tijdrijdster. Drie keer eerder finishte ze als tweede. In 2004 won ze wel al eens de wegrace op het WK.

Ellen van Dijk werd de beste Nederlandse op het door regen spekgladde parcours. Zij zette een tijd van 37.46 minuten neer. Marianne Vos sloot haar WK-debuut op de tijdrit af op de tiende plaats (38.03).

Oud-schaatsster Clara Hughes eindigde bij haar rentree op de fiets op de vijfde plaats. De Canadese was daarmee ruim sneller dan haar voormalig concurrente Martina Sablikova. De Tsjechische schaatsster zette pas de 28e tijd neer.

Eerder dinsdag werd de Deen Mads Wurtz Schmidt in eigen land wereldkampioen bij de jongens junioren. Hij bleef James Oram uit Nieuw-Zeeland en de Australiër David Edwards voor. De Nederlanders Ivar Slik en Paul Moerland reden in de marge mee. Zij werden respectievelijk 34e en 37e.

Drie jaar geëist tegen uitbuitende aspergeteelster

Aspergeteelster José J. uit Someren heeft zich volgens justitie schuldig gemaakt aan mensenhandel en economische uitbuiting. De vrouw hoorde dinsdag drie jaar cel tegen zich eisen. De aspergeteelster komt al sinds 2005 geregeld in het nieuws vanwege wantoestanden met Polen en Roemenen op haar bedrijf. Ze zit sinds juni vast.

De vrouw zou in 2009 een aantal buitenlandse medewerkers aan het werk hebben gezet zonder de daarvoor benodigde vergunningen. Ook zou de vrouw geen goede urenregistratie bijhouden. Daarvoor kreeg ze in juni nog een boete opgelegd van bijna honderdduizend euro.

Al eerder kreeg de vrouw boetes opgelegd. In 2005 en 2006 werden Poolse seizoenarbeiders aangetroffen die zonder de juiste papieren aan het werk waren. Later waren vijftig Roemenen onder erbarmelijke omstandigheden aan het werk. Een getuige omschreef hun situatie als moderne slavernij.

Bij het bedrijf zou sindsdien weinig veranderd zijn. Toen de vrouw werd vastgezet, sloot de aspergestekerij haar deuren. De uitspraak in de zaak is naar verwachting over twee weken.

Ricciardo geeft F1-demonstratie in New Delhi

HRT-coureur en Red Bull-protegé Daniel Ricciardo zal op 1 oktober een Formule 1-demonstratie gaan geven in de Indiase hoofstad New Delhi. Hiermee wordt het publiek opgewarmd voor de eerste race in het land die op 30 oktober op het Buddh International Circuit gehouden zal gaan worden.

Ricciardo zal een Red Bull-demoauto sturen over de Rajppath, een boulevard waar vele regeringsgebouwen staan. In 2008 kwam Renault hier met Nelson Piquet jr. en Lucas di Grassi al in actie. Voor Ricciardo zal het dit jaar in India alleen bij de demonstratie blijven, want bij HRT moet hij voor deze race zijn plaats afstaan aan de Indiër Narian Karthikeyan.

Battlefield 3-systeemeisen bekendgemaakt

DICE heeft vandaag, naast een officiële aankondiging van de Battlefield 3-beta, ook de specifcaties voor de pc-versie van hun nieuwste shooter bekendgemaakt. De specificaties liegen er niet om en mensen met een DirectX 9-kaart komen helaas aan het investeren.

De consolegamers onder ons hebben aan hun eigen console ruimschoots genoeg trouwens. Battlefield 3 is speelbaar vanaf 18 oktober op pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Specificaties:

Minimum

  • OS: Vista Service Pack 2 32-bit
  • Processor: 2GHZ Dual Core (Core 2 Duo 2.4GHZ or Athlon x2 2.7GHZ)
  • Memory: 2GB RAM
  • Hard drive: 20GB
  • Graphics card AMD: DirextX 10.1 compatible with 512MB RAM (ATI Radion 3000, 4000, 5000 or 6000 series, with ATI Radion 3870 or higher performance)
  • Graphics card Nvidia: DirectX 10.0 compatible with 512MB RAM (Nvidia GeForce 8, 9, 200, 300, 400 or 500 series with Nvidia GeForce 8800 GT or higher performance)
  • Sound card: DirectX compatible
  • Keyboard and mouse
  • DVD ROM drive

Recommended

  • OS: Windows 7 64-big
  • Processor: Quad Core CPU
  • Memory: 4GB RAM
  • Hard drive: 20GB
  • Graphics card: DirectX 11 compatible with 1024MB RAM (Nvidia GeForce GTX 560 or ATI Radeon 6950)
  • Sound card: DirectX compatible
  • Keyboard and mouse
  • DVD ROM drive

'Digitale loket gemeente Amsterdam lek'

Het digitale loket van de gemeente Amsterdam, waar mensen onder meer aanvragen voor paspoorten kunnen indienen, is ten minste een dag lang lek geweest. RTL Nieuws meldt in ieder geval een dag lang bestanden te hebben kunnen uploaden in het systeem en links naar eigen inzicht te kunnen wijzigen.

In het digitale loket kunnen mensen verder onder meer informatie van de gemeente opzoeken. In principe zouden alleen ambtenaren informatie moeten kunnen toevoegen, bewerken of verwijderen via 'de achterkant' van de site. Deze 'achterkant' hoort beveiligd te zijn, maar bij ten minste drie ingangen zou dat niet het geval geweest zijn.

In een geval konden volgens RTL Nieuws zelfs links door eigen links worden vervangen. Hierdoor hadden links naar sites kunnen worden geplaatst die naar een site leiden waar gegevens van gebruikers kunnen worden onderschept. De open achterdeur zou simpelweg zijn gevonden door een bestaand internetadres aan te passen. Dezelfde truc, waarmee de Miljoenennota vorige week werd gevonden op een onbeveiligde site.

De gemeente Amsterdam laat in een reactie weten dat de site een tijd offline was gehaald, nadat ambtenaren zelf een fout ontdekten. Het zou alleen mogelijk zijn geweest kleine wijzigingen in de navigatie aan te brengen.

Aan het einde van maandagmiddag ging de site offline om vanwege een 'beveiligingsvraagstuk'. In de loop van dinsdag was de website weer bereikbaar en zou het in sommige gevallen nog steeds mogelijk gebleken te zijn wijzigingen erin aan te brengen.

[WK Rugby] Overzicht negende speeldag

Op de vijfde dag van het WK stond er maar een wedstrijd in poule C op het programma. Rusland moest het opnemen tegen Italië in Trafalgar Park in Nelson. Hieronder een korte samenvatting en een link naar de beelden.

(Poule C) Italië - Rusland 53-17
Met de overwinning van Ierland op Australië lijkt de spanning in poule C enigszins weg. Italië is hoe dan ook nog van plan van zich te laten spreken en dat was ook de instelling van de spelers bij het opkomen van het veld. Italië ging meteen vol in de aanval en het duurde niet lang voordat Sergio Parisse de score opende met een try. Na 23 minuten had Italië al vier tries aangetekend waarmee ze zeker waren van een bonuspunt in deze wedstrijd. De snelste bonuspunt van het toernooi tot nu toe. In de 35e minuut was het de eer aan Yanyushkin om de eerste Russische punten op het scorebord te brengen. In de tweede helft was de tempo van beide teams iets lager waardoor er minder punten werden aangetekend maar na 80 minuten stonde er maar liefst twaalf tries op het wedstrijdformulier waarvan er negen zijn gemaakt door de Italianen.
Samenvatting Italië - Rusland

Italië:
Tries: Parisse, Toniolatti(2), Benvenuti(2), Gori, McLean, Zanni, Penalty try
Conversions: Bocchino(4)
Penalties: -
Drop goals: -

Rusland:
Tries: Yanyushkin, Ostroushko, Makovetskiy
Conversions: Rachkov
Penalties: -
Drop goals: -

Stand Poule C:

# Land Gespeeld W G V Voor Tegen Tries voor Tries tegen Bonus Punten
1. Ierland 2 2 0 0 37 16 3 1 0 8
2. Australië 2 1 0 1 38 21 4 0 1 5
3. Italië 2 1 0 1 59 49 9 7 1 5
4. Verenigde Staten 2 1 0 1 23 28 2 3 0 4
5. Rusland 2 0 0 2 23 66 3 10 0 0

Afghaanse ex-president Rabbani gedood

De Afghaanse oud-president Burhanuddin Rabbani is dinsdag bij een aanslag in zijn huis in Kabul om het leven gekomen. Ook vier van zijn lijfwachten werden gedood, terwijl een adviseur van president Hamid Karzai ernstig gewond raakte. Bronnen bij de Afghaanse regering hebben dit gemeld.

De aanslag werd gepleegd door een bezoeker, die een bom in zijn tulband had verborgen, zei een politiemedewerker. Karzai heeft naar aanleiding van de aanslag een reis naar de Verenigde Staten afgebroken en keert terug naar huis, zei zijn woordvoerder.

De dood van Rabbani is een zware klap voor de inspanningen om vrede te sluiten met de Taliban. Rabbani stond aan het hoofd van de Hoge Vredesraad, die door de Afghaanse regering werd opgericht om een politieke oplossing voor de oorlog in Afghanistan te zoeken. De raad heeft in het afgelopen jaar maar weinig vorderingen gemaakt.

Rabbani was president in de jaren 1992-1996, voordat de Taliban aan de macht kwamen. Nadat hij in 1996 uit Kabul was verdreven werd hij nominaal hoofd van de Noordelijke Alliantie, die voornamelijk uit Tadjieken en Oezbeken bestaat. Ook Rabbani was een etnische Tadjiek. Hij fungeerde enkele weken opnieuw als staatshoofd nadat het Taliban-regime in november 2001 was verjaagd.

Margreet Dolman krijgt talkshow op homozender

Margreet Dolman gaat een talkshow verzorgen voor homozender OutTV. Het typetje van Paul Haenen, dat in 1975 voor het eerst op de buis verscheen, keert vanaf 2 oktober terug met het wekelijkse programma Margreet Dolman Begrijpt het!

Dolman gaat reportages en interviews maken vanuit 'gayperspectief'. "Ik ben blij dat ik bij OutTV de ruimte krijg mijn ideeën uit te dragen, die passen bij mijn eigen identiteit", reageert de 65-jarige Haenen. Naast Dolman komen ook andere typetjes van Haenen voorbij in het programma, zoals dominee Gremdaat en dokter Valentijn.

Margreet Dolman presenteerde in het verleden verschillende radio- en televisieprogramma's. Ook kwam ze voorbij in theaterprogramma's van Haenen en satirische shows als Kopspijkers.

Tennisser Wawrinka breekt met coach

De Zwitserse tennisser Stanislas Wawrinka heeft gebroken met zijn trainer Peter Lundgren. Dat meldt hij dinsdag via de website van de ATP. Het duo werkte sinds augustus van vorig jaar samen. De speler en coach gaan niet in op de reden achter de breuk. De nummer negentien van de wereldranglijst maakt het seizoen verder af zonder trainer.

De 26-jarige speler, die onder leiding van de Zweedse coach de laatste acht van de US Open 2010 en de Australian Open 2011 bereikte en het ATP-toernooi in het Indiase Chennai op zijn naam schreef, roemt zijn trainer voor zijn werk. "Dankzij Peter heb ik de kwartfinales gehaald van de US Open en de Australian Open. Hij was heel belangrijk voor mijn carrière."

Peter Lundgren trainde eerder onder meer Roger Federer en Marat Safin.

Ook Sutil gezien bij Williams

Na Kimi Räikkönen is ook Force India-coureur Adrian Sutil gespot bij de Williams-fabriek in Grove. Hierdoor doken de geruchten op dat de Duitser in de running zou zijn bij de Britse renstal voor een stoeltje voor 2012. Zijn manager Manfred Zimmermann ontkent dit en meldt dat verlenging bij Force India de bedoeling is.

"Onze eerste keus voor 2012 is Force India. Op dit moment zijn er geen gesprekken gaande met andere teams. Er is ook geen sprake van dat Adrian sponsors moet meenemen naar een team. Vorig jaar en dit seizoen vecht hij om een plaats in de top tien van het kampioenschap," zei Zimmermann.

Mocht Williams toch geïnteresseerd is in de diensten van Sutil dan is dit volgens de geruchten in de wandelgangen in de Formule 1 niet verwonderlijk, omdat het team af wil van Rubens Barrichello. De ervaren Braziliaan is bezig aan zijn negentiende seizoen in de Formule 1, maar het huidige kan wel eens zijn laatste worden. Williams is inmiddels van een topteam afgezakt naar de middenmoot en wil onder meer met het aantrekken van Renault als nieuwe motorenpartner en een technische herschikking te weg naar boven weer inslaan.

Bij deze herschikking lijkt ook een nieuwe teamleider te horen. Sutil is in dit geval interessant omdat hij met Medion een sponsor mee kan brengen. Räikkönen ontbreekt sponsorgeld, maar de Fin is als voormalig wereldkampioen een grote naam in de sport en kan op deze manier sponsoren aantrekken. Pastor Maldonado lijkt vanwege zijn vele meegebrachte sponsorgelden op een tweede seizoen te kunnen rekenen bij het team uit Grove.

Ajax zes weken zonder Boilesen

Nicolai Boilesen is zes weken uit de roulatie. Dat meldt Ajax dinsdag. De Deense linksback viel zondag in de topper tegen PSV uit met een hamstringblessure. Na afloop werd al gevreesd voor een spierscheuring en een mri-scan bevestigde die diagnose.

Vurnon Anita is de topper tegen PSV ook niet ongeschonden doorgekomen. Anita, een mogelijke vervanger van Boilesen, kneusde in een duel met PSV'er Jeremain Lens zijn enkel. Het bekerduel woensdag tegen Noordwijk komt te vroeg voor Anita. De medische staf doet er alles aan om Anita klaar te stomen voor de topper tegen FC Twente komende zaterdag in de ArenA.

[WK] Hushovd heeft strijdplan tegen Gilbert klaar

Thor Hushovd weet hoe hij in de wegwedstrijd bij het WK wielrennen in Kopenhagen zijn grootste concurrent de Belg Philippe Gilbert kan kloppen. De regerend wereldkampioen heeft hiervoor een strijdplan opgesteld waarmee hij Noorwegen aan de tweede titel op rij wil gaan helpen.

"Ik weet onderhand al hoe ik de beste man van heel het seizoen en de nummer 1 van de wereld kan vloeren. Ik heb het Philippe zelfs al verteld," zei Hushovd in Oudenaarde tegen de Belgische media. De Noor breidt zich hier voor op de wedstrijd die komende zondag verreden worden.

Hushovd maakte dit jaar indruk door twee ritzeges in de Tour de France te boeken. "Die sterke conditie van toen is er nu opnieuw. In een koers als het WK is het ieder voor zich en voor zijn land. Reken maar dat we vol zullen doorgaan en niet naar elkaar zullen kijken als we samen voorop zouden geraken. De beste kan het dan afmaken in de spurt. Al is het verdomd moeilijk om 2 jaar na elkaar te winnen."

Pc-versie Arkham City naar november

Warner Brothers heeft vandaag laten weten dat de release van de pc-versie van Batman: Arkham City is vertraagd tot medio november. De publisher heeft overigens geen reden gegeven voor het uitstel en naast 'een release in november' is ook een exacte nieuwe datum niet bekendgemaakt.

De console-versies van de game blijven hun originele release houden op 21 oktober. Batman: Arkham City is speelbaar op pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Makers Far Cry werken aan Homefront 2

De makers van het openwereld schietspel Far Cry werken nu aan Homefront 2. Uitgever THQ wil dat Crytek, dat ook Crysis maakte, het spel uiterlijk in maart 2014 heeft afgerond. Dat heeft de uitgever dinsdag bekendgemaakt. In de eerste Homefront moesten de speler het in 2027 samen met het ondergrondse verzet in de VS opnemen tegen de Koreaanse bezetters.

Crytek verwacht dat zijn opdrachtgever de gamestudio wel enige vrijheid geeft. "Dan kunnen wij de wereld van Homefront op innovatieve wijze nieuw leven inblazen", meent studiobaas Cevat Yerli. Crytek heeft sinds de eerste Far Cry uit 2004 de reputatie veel realistische details in zijn spellen te verwerken.

Het eerste deel van Homefront werd in maart uitgegeven voor Xbox 360, Playstation 3 en Windows. Van het spel zijn wereldwijd ongeveer twee miljoen exemplaren verkocht.


Makers Far Cry werken aan Homefront 2

Roemer hekelt rechtse troonrede

Koningin Beatrix heeft dinsdag de 'meest liberale troonrede ooit' uitgesproken. Dat zei SP-leider Emile Roemer kort na afloop. 'Somber en sober', was de rede van Beatrix volgens Roemer.

"Het was een opeenstapeling van maatregelen, maar er stond niets in over vertrouwen, niets over saamhorigheid, niets over solidariteit. Iedereen moet inleveren en verder zoekt iedereen het maar uit. Als dit de boodschap was van Rutte 1, hoop ik dat het bij Rutte 1 blijft", zei Roemer.

PvdA-leider Job Cohen zei leiderschap en daadkracht te missen. "De opeenstapeling van de bezuinigingen van dit kabinet raakt grote groepen mensen", herhaalde Cohen. Nederland zal volgens hem op lange termijn zwakker worden door het kabinetsbeleid. Cohen zei verder dat het kabinet een gevoel van urgentie mist rondom de Europese schuldencrisis.

PVV-leider Geert Wilders noemde de troonrede een 'serieus verhaal'. "Het wordt een moeilijk jaar, dus de koningin had geen gemakkelijke boodschap." Wilders zei weinig over Europa te hebben gehoord. "Dat was een verbetering ten opzichte van vorige week." Toen noemde hij de Miljoenennota een 'eurofiel verhaal'.

VVD-fractievoorzitter Stef Blok zei 'met trots' naar de troonrede te hebben geluisterd, omdat het de eerste was sinds 1918 die is geschreven door een liberale premier. "De kernzin was dat Nederland niet door de overheid wordt gemaakt, maar door zestien miljoen Nederlanders. Dat beviel me enorm." Blok bestrijdt dat er geen visie in zat, zoals de oppositie zegt.

Fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma van het CDA noemde het terecht dat de nadruk lag op het orde op zaken stellen in de economie. Buma uitte ook kritiek. "Ik hoorde veel over de overheid die dingen mogelijk moet maken voor het bedrijfsleven, maar weinig over wat de samenleving zelf kan doen en hoe de overheid dat kan faciliteren."

GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap noemde de troonrede een 'onbezield verhaal'. "Dit kabinet wil maar één ding: achttien miljard bezuinigen." In eerdere troonredes was er aandacht voor bijvoorbeeld sociale samenhang, maar ditmaal niet, zei Sap. "Het is duidelijk dat het kabinet de PVV niet heeft durven uitdagen."

D66-leider Alexander Pechtold sprak van een 'angstige en defensieve troonrede'. "Dit draagt niet bij aan het vertrouwen. Hier gaan mensen niet van aan het werk." Pechtold constateerde dat er in de troonrede wel veel woorden over onderwijs waren, maar dat er geen extra geld naartoe gaat.

Fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie stelde vast dat de troonrede 'somber van toon' was. "Dit was niet het meeslepende verhaal waar Nederland nu behoefte aan heeft. Ik heb ook niets gehoord over Europa en het milieu, alsof dat opeens geen thema's meer zijn."

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij hoorde in de Ridderzaal een 'somber maar realistisch verhaal'. "Het zijn pijnlijke maatregelen, maar die zijn noodzakelijk." Van der Staaij zei dat het kabinet ervoor moet waken dat de nadruk op zelfredzaamheid niet moet ontaarden in 'zoek het zelf maar uit'.

Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren sprak van een 'Jacobse en Van Es-troonrede', verwijzend naar de typetjes van Kees van Kooten en Wim de Bie. "Samen voor ons eigen, is het motto. Harteloosheid wordt verpakt als wijsheid en bezorgdheid. Het kabinet heeft geen enkel oog voor de kwetsbaarsten, onder wie de dieren."


Roemer hekelt rechtse troonrede (Foto: Novum)

Hoofdagent weg na bedreigen ambulancepersoneel

Een 51-jarige hoofdagent van het politiekorps Brabant-Noord is buiten functie gesteld. De man had begin september ambulancemedewerkers die een familielid wilden helpen bedreigd. Hij was op dat moment niet in functie. De ambulancemedewerkers hebben aangifte tegen de hoofdagent gedaan, meldt de politie dinsdag.

De man heeft vrijdag te horen gekregen dat hij buiten functie is gesteld. Een strafrechtelijk en disciplinair onderzoek zijn ingesteld.

Prinsjesdag zonder problemen verlopen

Prinsjesdag is dinsdag rustig verlopen. Zo'n veertigduizend mensen verzamelden zich langs de route van de Gouden Koets. Dat heeft de politie laten weten. De sfeer was goed en feestelijk, zegt de politie. "Bijzonderheden of ongeregeldheden hebben zich gedurende de feestelijkheden niet voorgedaan."

Mede naar aanleiding van het incident van vorig jaar, waarbij een waxinelichthouder naar de Gouden Koets werd gegooid, had de politie extra aandacht voor zogenoemde solistische dreigers. Verschillende mensen zijn dinsdag gecontroleerd. Zij bleken geen kwaad in de zin te hebben.

Verder maakt de politie alleen melding van een kleine demonstratie, waarbij zeven mensen flyers uitdeelden. Deze betoging is rustig verlopen.


Prinsjesdag zonder problemen verlopen (Foto: Novum)

Van Persie lyrisch over Japanse aanvaller Ryo

Arsenal-aanvoerder Robin van Persie is lyrisch over het Japanse supertalent Ryo Miyaichi. De Aziatische aanvaller speelde vorig seizoen op huurbasis voor Feyenoord, de oude club van Van Persie. Mogelijk speelt Miyaichi dinsdagavond voor Arsenal in de League Cup-wedstrijd tegen Shrewsbury.

"Ik ben helemaal gek op Ryo", zegt Van Persie op de website van zijn club. "Hij is een positieve jongen die hard wil werken, een uitstekende techniek heeft, kan dribbelen en alles heeft wat een fan wil zien. Ik kijk ernaar uit om hem te zien spelen en ben ervan overtuigd dat hij lang bij ons zal blijven."

Ryo, die het afgelopen seizoen een halfjaar bij Feyenoord speelde, kwam op voorspraak van Arsenal-trainer Arsène Wenger naar London. De afgelopen maanden heeft de 19-jarige Japanner gespeeld met de reserves en daar veel indruk gemaakt. Zijn prestaties hebben ertoe geleid dat Ryo dinsdagavond voor het eerst bij de selectie van de hoofdmacht zit.

Robin van Persie is ervan overtuigd dat Arsenal met Miyaichi een nieuwe publiekslieveling in huis heeft.


Van Persie lyrisch over Japanse aanvaller Ryo (Foto: Novum)

Half Life2: Episode 3-details gelekt?

De ontwikkeling van Half Life 2: Episode 3 begint bijna net zulke vormen aan te nemen als die van Duke Nukem: Forever. De game is sinds 2007 in ontwikkeling maar we horen maar niets over een eventuele releasedatum of andere details. Voor de Half Life-fans die nog steeds hoop hebben ooit met Episode 3 aan de slag te kunnen gaan is er wellicht goed nieuws.

Er zouden namelijk sporen van Half Life 2: Episode 3 te vinden zijn in de broncode van DOTA 2. Een Vietnamese bèta-tester heeft de code van DOTA 2 gelekt en fans hebben hierin zitten speuren. Hierin vonden ze een map genaamd 'ep3' met een aantal interessante titels van bestanden.

/src/game/server/ep3/weapon_icegun.cpp
/src/game/server/ep3/weaponizer_concrete.cpp
/src/game/server/ep3/weaponizer_liquid.cpp
/src/game/server/ep3/weaponizer_metal.cpp
/src/game/server/ep3/weapon_flamethrower.cpp

Zal Episode 3 een aantal zeer interessante nieuwe wapens krijgen of heeft dit helemaal niets met Episode 3 te maken? We zullen moeten afwachten.

Episode 3

Weinig kleur op Prinsjesdag

De politici hebben hun hoedjes tijdens Prinsjesdag aangepast aan de volgens Koningin Beatrix 'economisch moeilijke tijden'. Veel vrouwen in de Ridderzaal droegen een hoed met sombere kleuren als grijs en zwart. Koningin Beatrix koos voor een kenmerkende hoge hoed zonder randen, in het zilvergrijs.

Prinses Laurentien was solidair met haar schoonmoeder en droeg ook een zilvergrijze creatie. Prinses Máxima droeg een exemplaar dat leek op een jagershoed, in de kleur bruin. Ook de Kamerleden Pia Dijkstra (D66), Sabine Uitslag (CDA) en Nebahat Albayrak (PvdA) waren weinig kleurrijk, zij droegen zwart-witte hoofddeksels.

Tussen de sombere kleuren waren enkele opvallend kleurrijke verschijningen. Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya (D66) droeg een roze hoedje met een grote rode bloem. Carola Schouten van de ChristenUnie was te zien met een groot felroze exemplaar. Ook Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) droeg een bijzondere creatie met bijtjes die op haar diadeem met bloemen zitten.

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren zette haar traditie voort en koos voor een hoed met een boodschap. Zij droeg de derde dinsdag van september een marinierspet met de tekst 'Save our seas'. Vorig jaar had ze een zwarte koksmuts met 'Fish-free Friday'.

Een opvallend hoofddeksel werd gedragen door PvdA-kamerlid Jetta Klijnsma. De gouden hoed met oranje en blauwe veren is afkomstig uit de operaproductie Dido en Aeneas uit 1976 van de Nederlandse Operastichting. "Het is niet alleen mooi, ik wil hiermee ook een statement maken tegen de afbraak van culturele instellingen als het Theater Instituut Nederland en de harde toon waarop het debat daarover gevoerd wordt."

Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) droeg de speciaal voor de Floriade ontworpen hoed van ontwerper Jan Taminiau. In de hoed, die symbool staat voor design en duurzaamheid, is onder andere restmetaal en kurk verwerkt.

Zes maanden cel bedreigster Daphne Deckers

De voormalige nanny van Daphne Deckers is dinsdag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. Justitie had twee weken geleden een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar geëist tegen de vrouw, die Deckers en haar gezin bedreigde.

De rechtbank acht een werkstraf 'uit preventief oogpunt' ontoereikend en legde daarom een onvoorwaardelijke celstraf op. Daarnaast krijgt de vrouw een voorwaardelijke straf van drie maanden met een proeftijd van twee jaar. "Om verdachte er in de toekomst van te weerhouden dit soort feiten opnieuw te begaan", aldus de rechtbank.

De 28-jarige vrouw bedreigde de presentatrice en haar gezin in april in een aantal sms'jes. "Je zoon tennist nooit meer en je dochter komt niet meer thuis na school", kreeg de vrouw van oud-tennisser Richard Krajicek onder meer te lezen. De vrouw, die naar eigen zeggen niet wist waarom ze het bekende koppel bedreigde, eiste 25 duizend euro.

Sijsling makkelijk langs Dimitrov in Metz

Igor Sijsling heeft bij het ATP-toernooi in Metz verrassend de tweede ronde bereikt. De Amsterdammer, nummer 148 van de wereld, rekende met 6-2 en 6-2 af met Grigor Dimitrov. Die Bulgaar staat 64e. Sijsling, die via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikte, treft in de tweede ronde de Duitser Philipp Kohlschreiber (7) of Jonathan Dasnières de Veigy uit Frankrijk

Sijsling sloeg in de derde game van de eerste set voor het eerst toe en brak de volgende servicebeurt van Dimitrov weer door de opslag van de Bulgaar heen. Die dubbele break was voldoende om de Amsterdammer de winst in de eerste set te bezorgen. Sijsling bleef vervolgens druk zetten en brak meteen in de openingsgame van het tweede bedrijf opnieuw. Op 4-2 sloeg hij nogmaals toe en serveerde de partij vervolgens uit.

Sims over negen dagen het populairst

Volgende week donderdag is The Sims Social het populairste spel op Facebook. Op dit moment proberen dagelijks 2,9 miljoen mensen het spel voor het eerst uit. Dat blijkt uit gegevens van internetstatistiekbureau Inside Network.

Vorige week heeft het webspelletje 51,4 miljoen mensen beziggehouden. Hiermee is The Sims Social het op een na populairste spel op Facebook. Nummer een, Cityville, telt 74,1 miljoen bezoekers, maar zag zijn spelersaantal met een half miljoen dalen.

Games op Facebook zijn gratis te spelen. Bedrijven proberen geld te verdienen door onder meer virtuele betaalmiddelen of voorwerpen tegen betaling aan te bieden. Hoeveel geld Electronic Arts verdient met The Sims Social is niet bekend. Game-uitgever Zynga, dat enkel webspelletjes maakt, werd in februari op een waarde geschat van ongeveer zes miljard euro.

De verwachting van het onderzoeksbureau DFC Intelligence is dat gamebedrijven over twee jaar meer geld verdienen met de verkoop van virtuele goederen en digitaal gedistribueerde games dan met de verkoop van games in de winkel.


Sims over negen dagen het populairst

'Griekenland failliet, niet uit eurozone'

Griekenland zal wellicht failliet gaan, maar het land zal de eurozone niet verlaten. Dat stelde de Britse kredietbeoordelaar Fitch dinsdag.

De internationale geldschieters deelden Griekenland maandag mee dat de publieke sector sterk moet krimpen, wil het land in de komende weken niet zonder geld komen te zitten.

"Zorgen over het uiteenvallen van de eurozone zijn schromelijk overdreven", aldus Fitch. De kredietbeoordelaar reageerde daarmee op speculaties over het aanstaande vertrek van Griekenland op de aandelenbeurzen in recente weken.

NAC: geen geld voor versterkingen

NAC Breda kan voorlopig de selectie niet versterken. De Bredase club had de clubloze Romano Denneboom op het oog om de selectie te versterken, maar de financiële middelen ontbreken om de aanvaller na een trainingsstage ook daadwerkelijk vast te leggen.

"We lopen momenteel qua inkomsten achter bij de prognose. Daar moeten we dus eerst een slag in maken. Ik zeg dus met nadruk 'vooralsnog geen nieuwe spelers'. We willen eenvoudigweg geen enkele vorm van risico lopen ten aanzien van de begroting. We komen van te ver om nu risico's te nemen," zei algemeen directeur Ed Busselaar. Voor trainer John Karelse en zijn staf is dit een tegenvaller. "Zij zijn natuurlijk teleurgesteld, maar hebben ook begrip voor deze beslissing. Zij begrijpen dat het voortbestaan van de club boven alles staat."

Geen strafbare feiten brand zendmast Hoogersmilde

De politie heeft geen verwijtbare of strafbare feiten vastgesteld in het onderzoek rond de brand in de zendmast in het Drentse Hoogersmilde. Dat concludeert de politie na gesprekken met getuigen en betrokkenen.

Het politieonderzoek is afgesloten, meldt de politie dinsdag. Eigenaar Novec, die volgens de politie volledige medewerking verleende bij het politieonderzoek, doet nu verder onderzoek naar de oorzaak.

Door de brand die op 15 juli woedde, stortte een deel van de bijna driehonderd meter hoge mast in. Doordat er gelijktijdig brand was in een zendmast in Lopik was de ontvangst van de publieke radiozenders daarna wekenlang op veel plaatsen niet in orde.


Geen strafbare feiten brand zendmast Hoogersmilde (Foto: Novum)

Doden na bomaanslag Turkije

Het centrum van Ankara, de hoofdstad van Turkije, is dinsdag opgeschrikt door een bomaanslag, waarbij zeker drie mensen om het leven zijn gekomen. Dat heeft de Turkse minister Idris Naim Sahin van Binnenlandse Zaken gezegd tegen journalisten in zijn land.

Zeker 15 personen raakten gewond tijdens de terreuractie. Van hen verkeren er vijf in kritieke toestand.

De aanslag werd gepleegd in de buurt van het Kizilayplein in het centrum van Ankara. Na de explosie brak brand uit. Die is door de brandweer geblust. Ook is een auto volledig verwoest door de ontploffing.

De politie sloot de zone waar de aanslag was gepleegd, af uit vrees voor een tweede explosie.

Doden na bomaanslag Turkse hoofdstad
Doden na bomaanslag Turkse hoofdstad (Foto: ANP)

Paul Verhoeven start talentenjacht

Paul Verhoeven schakelt voor zijn nieuwe filmproject de hulp in van het publiek. De filmmaker roept regisseurs, scenaristen, cameramensen en musici op mee te werken aan zijn eerste 'user-generated' film. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op zijn website. Dat heeft Verhoeven dinsdag bekendgemaakt.

De film wordt in acht perioden van drie weken opgenomen, laat de NOS weten. Aan het project nemen ook ervaren filmmakers als Martin Koolhoven en Kim van Kooten deel. Uiteindelijk worden twee films gemaakt, een versie van het samengestelde team en een van Verhoeven zelf.

De nog titelloze film is niet de eerste waarbij het publiek wordt gevraagd mee te werken. Vorig jaar werd de film DSB: The Movie, over de teloorgang van de DSB Bank, ook al om de inbreng van het publiek gevraagd.

De 73-jarige Verhoeven brak in 1969 in Nederland door met de tv-serie Floris en maakte vier jaar later de filmklassieker Turks Fruit. In de jaren tachtig maakte hij de oversteek naar Hollywood waar hij actiefilms als RoboCop en Totall Recall maakte. Met Zwartboek uit 2006 maakte hij sinds lange tijd weer een Nederlandstalige film. Ook werkt Verhoeven al jaren aan een remake van het boek De Stille Kracht van Louis Couperus.

Zedenverdachte niet terug in eigen woning

De 32-jarige zedenverdachte die maandag op vrije voeten kwam, keert niet terug in zijn eigen woning in Amstelveen. Dat heeft hij besloten na overleg met de gemeente, meldt een woordvoerder. De gemeente had hem eerder al een tijdelijke gebiedsontzegging gegeven.

De Amstelvener is een van de verdachten in de Amsterdamse zedenzaak. Hij zat sinds maart vast. De man, die werkte in een aantal kinderdagverblijven, zou kinderporno bezitten. Zijn huisgenoot zit nog wel vast. Hij bekende onder meer een baby te hebben misbruikt samen met Robert M., de hoofdverdachte in de zaak.

Sutil verwacht sterk optreden in Singapore

Adrian Sutil verwacht dat het Formule 1-team Force India in Singapore weer sterk voor de dag zal gaan komen. De Duitser wist in de vorige race in Italië niet te scoren, maar dankzij een achtste plaats van Paul di Resta klom het team naar de zesde plaats in het constructeurskampioenschap, één punt voor Sauber.

"Het circuit van Monza lag ons dit jaar niet zo heel erg goed. In Singapore zou het beter moeten gaan. De situatie is dus anders dan voorheen, toen we juist competitiever waren op circuits waar minder downforce nodig is. Ik denk dat we komend weekend dus wel redelijk sterk kunnen zijn. Met een goede strategie kun je daar sowieso erg ver komen," zei Sutil die vorig jaar op Marina Bay Street Circuit negende werd.

"We hebben in Monza wat geluk gehad met Paul, doordat er een paar auto's voor hem waren uitgevallen. Maar we waren ook wel toe aan een beetje geluk. We zijn nu Sauber voorbij het kampioenschap. Hopelijk kunnen we in Singapore opnieuw een goed resultaat scoren en een gaatje slaan ten opzichte van dat team."

'Directeur Lucent Danstheater weg om fraude'

De directeur van het Lucent Danstheater, Saskia Kriekhaus, wordt beschuldigd van fraude en dubieuze declaraties. Ze zou inmiddels op non-actief zijn gesteld, meldde Omroep West dinsdag.

De rechtbank bevestigde dat een kort geding van Kriekhaus tegen Lucent Danstheater en de Dr. Anton Philipszaal dat woensdag gepland stond, is ingetrokken. De reden daarvoor kon een woordvoerder niet geven. Volgens Omroep West wilde Kriekhaus met het kort geding haar baan terugkrijgen en haar onschuld bewijzen.

Kriekhaus was sinds 2002 directeur bij de Haagse theaters. Dick van der Meer zou haar voorlopig opvolgen. Van der Meer werd in 2009 tijdelijk aangesteld als zakelijk directeur bij Holland Festival en was tot twee keer toe interim-directeur bij Het Gelders Orkest.

CD: Veronica Falls - Veronica Falls

Veronica Falls lijkt een hype in wording te zijn. De band zag het daglicht in 2009 en is een samensmelting van The Royal We en Sexy Kids (kijk niet raar op als deze bands je niets zeggen). Sindsdien is het hard gegaan. Door het uitbrengen van een handjevol singles, gepaard met stijlvolle video's, hebben zij de aandacht op zich weten te vestigen. Voornamelijk in hun thuisland weten zij naam te maken, waar ze onder andere al opgepikt zijn door hypemachine Pitchfork en de internetdolende tienergeneratie. Ook mogen ze dit jaar in het voorprogramma staan van The Drums. Vanaf 17 oktober is het de beurt aan het zelfgetitelde debuutalbum om de gecreëerde buzz waar te maken.

Veronica Falls

Woordvoerder Salazar weg bij PSV

Woordvoerder Pedro Salazar-Hewitt vertrekt na veertien jaar bij PSV. De Chileen wordt het slachtoffer van een grote reorganisatie bij de Eindhovense club. Dat meldt PSV vandaag. Salazar-Hewitt blijft nog tot het einde van het jaar bij PSV werken. Dan vervalt zijn functie. PSV stelt Salazar-Hewitt 'zeer erkentelijk' te zijn.

PSV voert een uitgebreide reorganisatie door om kosten te besparen. De afdelingen Pers & Communicatie en Marketing & Media worden daarom samengevoegd. Salazar-Hewitt verkoos daarop PSV te verlaten.

[WK] Deens succes bij tijdrit junioren

Bij het WK wielrennen op de weg in Kopenhagen heeft de Deen Mads Wurtz Schmidt voor eigen publiek de tijdrit voor junioren gewonnen. Wurtz Schmidt hield de Nieuw-Zeelander James Oram en de Australiër David Edwards achter zich.

De Nederlandse deelnemers presteerden teleurstellend. Mede door mechanische pech eindigde Ivar Slik als 34e. Paul Moerland kwam niet verder dan de 37e plek.

Politie Twente onderzoekt reeks dreigtweets

De politie in Twente onderzoekt een reeks dreigtweets die gericht zijn aan een gezin uit Losser. Een twitteraar dreigt de familie dood te maken en een bloedbad aan te richten op het Egbertink in het Twentse plaatsje.

De twitteraar noemt zich Nick Tegelaar en zegt dat hij uit Losser komt. Het twitteraccount is sinds donderdag actief. Sindsdien zijn er tientallen bedreigingen geuit. De politie kwam de tweets op het spoor door tips en neemt de zaak hoog op, zegt een woordvoerder.

In een van de tweets zegt de dreiger: "Ik maak iedereen kapot die mij kapot heeft gemaakt, jullie gaan pijn lijden. Een bloedbad wordt het vast en zeker wel in Twente."

Maandag werd nog een 18-jarige jongen uit Losser veroordeeld tot anderhalve maand cel voor het versturen van een dreigtweet. Hij dreigde een bloedbad aan te richten op het ROC in Hengelo.

Wenger wordt niet ontslagen

Ivan Gazidis, bestuursvoorzitter van Arsenal, heeft aangegeven dat de positie van manager Arsène Wenger niet onder druk staat, ondanks de slechtste start van een seizoen sinds 1953. De club uit Londen heeft drie van haar laatste vijf wedstrijden verloren en maar één gewonnen. Met als dieptepunt de zwaarste nederlaag sinds 1896 door het toedoen van Manchester United.

Sinds 2005 is er geen prijs meer gewonnen door The Gunners, en de laatste landstitel dateert uit 2004. Toch zegt Gazidis dat het ontslaan van Wenger “niet een route is de wij willen bewandelen.” Hij voegde er aan toe dat het afschilderen van de Fransman “als een idioot” door fans en critici schadelijk is voor het voetbal. “Wenger is niet kapot…hij is niet ineens een slechte manager of iemand die niet meer het gevoel van het spel bevat. Dat is complete onzin.

WHO: Strijd tegen tabak en fastfood

De directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Margaret Chan, heeft wereldleiders maandag opgeroepen zich te verzetten tegen de tabaks- en fastfoodindustrie en burgers te stimuleren tot een gezonde levensstijl. Onder de huidige situatie zullen alle economische winsten opgaan aan de bestrijding van kanker, diabetes en hart- en longziektes, waarschuwde Chan.

Chan hield een toespraak op de opening van de allereerste zitting bij de Verenigde Naties over chronische ziektes. "De oorzaak van deze ziektes wordt niet aangepakt", aldus de WHO-directeur. "Wijdverspreide obesitas is het duidelijkste signaal." Als er niet dringend actie wordt ondernomen, nemen de 'financiële en economische kosten' van deze ziektes dusdanige proporties aan, dat zelfs de rijkste landen deze niet meer kunnen opbrengen.

In een onlangs gepresenteerde studie van het World Economic Forum en de universiteit Harvard wordt de voorspelling gedaan dat niet-overdraagbare ziektes de wereldeconomie de komende twintig jaar meer dan dertig biljoen dollar (22 biljoen euro) zullen kosten. Dat is 48 procent van het wereldwijde bnp van 2010, aldus de onderzoekers.

In 2008 alleen overleden zeventien miljoen mensen aan hartaanvallen of aan aan hartaandoeningen gerelateerde ziektes, aldus de WHO. Bijna acht miljoen mensen overleden aan kanker, terwijl 4,2 miljoen mensen bezweken aan longaandoeningen. Diabetes kostte aan 1,3 miljoen mensen het leven, maar dit cijfer is misleidend, omdat de meeste diabetici overlijden aan aandoeningen aan hun hart en bloedvaten.

De VN kozen ervoor om op de tweedaagse zitting de nadruk te leggen op de vier al genoemde ziektes en hun gemeenschappelijke risicofactoren: tabaksgebruik, alcoholmisbruik, ongezonde voeding, onvoldoende lichaamsbeweging en kankerverwekkende stoffen in het milieu.

"Deze zitting moet regeringen wakker schudden", zei Chan. "Wij pleiten voor een verandering in levenswijze en strenge tabaksregels." Toenemende verstedelijking en de globalisering van ongezonde levensstijlen dragen bij aan ziektes als obesitas en een groeiende consumptie van vet, zout en zoet voedsel. Wereldwijd hebben veertig miljoen zeer jonge kinderen overgewicht, aldus de WHO. In sommige landen is vijftig procent van de stedelijke bevolking zwaarlijvig. De wereldwijde toename van niet-overdraagbare ziektes is een 'slow-motionramp', zei Chan.

Hartaandoeningen, kanker, diabetes en longaandoeningen kunnen al een zware slag worden toegebracht als regeringen overgaan tot de volledige uitvoering van het VN-verdrag dat de consumptie van tabak moet tegengaan. Dit verdrag is door 170 landen ondertekend. Het is belangrijk dat staatshoofden en regeringsleiders zich verzetten tegen de 'extreem agressieve tactieken' van de tabaksindustrie, aldus Chan. Het verhogen van de belasting op tabak is volgens haar een effectieve manier om tabaksgebruik tegen te gaan.


WHO-chef: ten strijde tegen tabak en fastfood (Foto: Novum)

'Didulica begin oktober weer terug bij AZ'

AZ verwacht dat doelman Joey Didulica op 5 oktober weer terugkeert in Alkmaar. Dat heeft technisch directeur Earnest Stewart met de keeper afgesproken.

Didulica is al lange tijd afwezig bij de club. Op dit moment verblijft hij in Australië wegens privéomstandigheden en revalideert hij van een nekhernia. Zijn contract bij AZ verloopt volgende zomer. Als Didulica weer terug in Nederland is gaat de club met hem om tafel, meldt het Algemeen Dagblad.

Niki Mäenpää is enkele tijd op proef geweest bij AZ en trainer Gerjan Verbeek heeft besloten dat hij de clubloze doelman een contract wil aanbieden. In eerste instantie was het een 'vriendendienst' dat Mäenpää mee mocht trainen bij de Alkmaarse club, maar met de langdurige afwezigheid van Didulica werd het voor Verbeek ineens erg aanlokkelijk om hem bij de club te houden.

"Mäenpää is fit en functioneert naar behoren. Daarom heb ik aangegeven dat ik hem er graag bij zou willen hebben", zegt Verbeek tegen Voetbal International. Mäenpää denkt momenteel over de aanbieding na. Dat Didulica op 5 oktober terugkeert bij de club, betekent niet dat hij direct kan spelen. Dat duurt volgens Stewart nog wel even.

Pachter: "Call of Duty stoot GTA van de troon"

De favoriete analist van menig gamer heeft weer in zijn glazen bol gekeken en een aantal interessante uitspraken gedaan. Michael Pachter heeft namelijk gezegd dat Call of Duty op dit moment de koning van de mainstream-games is geworden en daarmee Grand Theft Auto van zijn troon heeft gestoten.

Volgens Pachter was Grand Theft Auto altijd de populairste serie onder mainstream-gamers en zorgde de release van nieuwe trailers en ander nieuws over de game altijd voor veel opschudding. Toch heeft de jaarlijks terugkerende Call of Duty-serie van Activision nu deze positie overgenomen.

Toch wil dat niet zeggen dat Call of Duty altijd op deze troon zal blijven zitten. Pachter waarschuwt dat de Call of Duty-serie wel eens last kan ondervinden van de jaarlijkse releases en dat mensen er op een gegeven moment genoeg van hebben.

De nieuwste game in de Call of Duty-serie zal eind dit jaar verschijnen met Modern Warfare 3. Een nieuwe Grand Theft Auto is nog niet aangekondigd maar er wordt gespeculeerd dat deze wellicht eind 2012 in de winkels zou kunnen komen te liggen.

CAll of Duty

Gehackt beveiligingsbedrijf Diginotar failliet

Het internetbeveiligingsbedrijf Diginotar is failliet. De rechtbank in Haarlem heeft dinsdag het faillissement uitgesproken van het Beverwijkse bedrijf dat veiligheidscertificaten afgaf voor bedrijfs- en overheidswebsites.

Diginotar werd deze zomer gehackt. Doordat onbetrouwbare partijen die 'identiteitsbewijzen voor computers' wisten te vervalsen, konden internetters onbewust op onveilige sites belanden. Het bedrijf beveiligde ook veel website van Nederlandse overheden. De regering zegde begin september het vertrouwen in het bedrijf op.

[WK] Martin: "Cancellara niet grootste rivaal"

Morgen strijden de profs bij het WK wielrennen op de weg in Kopenhagen om de wereldtitel op de tijdrit. Tony Martin heeft moed geput uit zijn overwinning onlangs in een lange tijdrit in de Ronde van Spanje.

Fabian Cancellara ziet de Duitse specialist niet als de te kloppen man. "Bradley Wiggins en David Millar zijn mijn grootste concurrenten”, aldus Martin in Kopenhagen.

Viervoudig wereldkampioen tijdrijden Cancellara lijkt zich meer op de wegrace van zondag te richten. "Maar ik sluit natuurlijk niet uit dat hij hier gewoon goed is”, besloot Martin.

Japan zet zich schrap voor nieuwe tyfoon

Honderdduizenden mensen in Centraal-Japan hebben met een krachtige tyfoon op komst het advies gekregen hun huizen te verlaten. Als voorbode voor het naderende noodweer hebben gezwollen rivieren op sommige plekken al tot overstromingen geleid, met twee vermisten tot gevolg.

Zo'n 1,3 miljoen mensen hebben te horen gekregen dat het wijselijk is om de komst van de tyfoon elders af te wachten, meldde de Japanse openbare omroep NHK. Volgens de meteorologische dienst bevond de tyfoon zich dinsdag nabij het zuidelijke eiland Tanegashima en bereikt hij de omgeving van Tokyo woensdag.

In de prefectuur Gifu worden een 9-jarige jongen en een 84-jarige man vermist. Zij zijn vermoedelijk in een buiten zijn oevers tredende rivier gevallen.

Eerder deze maand werd Japan ook getroffen door een tyfoon, die aan tientallen mensen het leven kostte.

Toekomst Bruins nog altijd onzeker

Luigi Bruins traint mee bij Excelsior om zijn conditie op peil te houden. Waar zijn toekomst ligt, weet hij niet.

Feyenoord wilde het contract van de middenvelder niet verlengen en sindsdien zit Bruins zonder club. Volgens de speler zijn er wel clubs die interesse hebben getoond, maar tot iets concreets kwam het nog niet. "Ik zit nog zonder club", zegt hij op de website van Excelsior. "Er is nog geen beslissing genomen."

"Je moet toch ritme houden of dat terug zien te vinden. Daarom heb ik gevraagd of ik hier mag trainen en dat was goed", legt Bruins uit. "Op dit moment wacht ik geduldig af. We wegen alle dingen af en maken dan een zo goed mogelijke keuze. Er zijn wel wat dingen geweest, maar dat was met name uit het Oostblok."

"Maar heel eerlijk gezegd zie ik mezelf daar niet op 24-jarige leeftijd zomaar naartoe gaan", verklaart hij. "Het liefste wil ik snel weer spelen, dat is het belangrijkste. Tot die tijd probeer ik de jongens hier wat bij te brengen en kan ik zelf mijn conditie op peil houden. Dat is denk ik van beide kanten positief."

Indringer opgepakt op Schiphol

Een 35-jarige man is dinsdagochtend op Schiphol aangehouden nadat hij zich toegang had verschaft tot het platform waar de vliegtuigen staan. Dat heeft de marechaussee bekendgemaakt.

De Nederlander was over een hek geklommen en werd rond 09.30 uur door beveiligers opgemerkt op de zogeheten airside van de luchthaven. De marechaussee hield hem vervolgens aan. Het is nog niet duidelijk wat de man bij de vliegtuigen te zoeken had.


Indringer opgepakt op Schiphol (Foto: Novum)

Den Haag vult zich met Oranjefans

Den Haag stroomt als ieder jaar op de derde dinsdag van september weer vol met dagjesmensen. Het bewolkte weer en de kans dat er een buitje kan vallen weerhielden vele duizenden Oranjefans er niet van om naar de hofstad te komen om een glimp op te vangen van koningin Beatrix, de Gouden Koets en de traditionele hoedjesparade van vrouwelijke Kamerleden.

Langs de route van paleis Noordeinde naar het Binnenhof waren de beste plekken al vroeg op de ochtend vergeven. Veel mensen kwamen goed beslagen ten ijs: met campingstoeltjes, thermoskannen koffie en lunchpakketten mee waren ze voorbereid op de uren die ze wachtend moesten doorbrengen. In het centrum van de stad sierden groepen vrouwen, velen van hen getooid met modieuze hoedjes, het straatbeeld.

Op het Centraal Station viel de drukte rond 11.00 uur nog mee. Wel waren er extra agenten die de situatie op de perrons in de gaten hielden. "We zien het hier gezellig druk worden", aldus een woordvoerder van de politie.

Of extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, wilde de gemeente niet zeggen. Vorig jaar vond tijdens de rijtoer van de Gouden Koets het incident met de 'waxinelichthouderwerper' plaats.


Den Haag vult zich met Oranjefans (Foto: Novum)

World of Darkness-personage niet onsterfelijk

Het gamepersonage van spelers in het online spel World of Darkness kan echt doodgaan. Dat heeft gamestudio CCP bekendgemaakt. Andere online spellen als World of Warcraft en Runescape kennen geen permanente dood.

Hoe de permanente dood in World of Darkness precies gaat werken, is nog niet bekend. Bezoekers van het feest Grand Masquerade in de Amerikaanse stad New Orleans, waar CCP zijn plannen presenteerde, denken dat een permanente dood van een gamepersonage geen veelvoorkomende gebeurtenis zal zijn. Dat schrijven zij op het forum van White Wolf, een bedrijf gespecialiseerd in rollenspellen en betrokken bij de productie van World of Darkness.

Zij denken dat een personage, wanneer het zijn levenskracht verliest, tijdelijk in een soort slaap valt. Op dat moment kan de gamer enige tijd niet met zijn personage spelen. Dit lijkt nog het meeste op het spelconcept dat toegepast wordt in andere online spellen. Daar geldt dat wanneer het gamepersonage van een speler onverhoopt sterft, deze tegen betaling van virtuele goudstukken, of door met een virtuele geest in het spel naar het lichaam te lopen, weer tot leven kan worden gewekt.

Toch is de introductie van een permanente dood door CCP Games niet geheel verbazingwekkend. In het online ruimtespel Eve Online kunnen spelers hun ruimteschip verliezen door aanvallen van andere spelers. Bovendien vinden binnen virtuele bedrijven in het spel regelmatig plunderingen plaats waarbij een bestuurslid er met de gehele kas vandoor gaat.

Het is niet bekend wanneer World of Darkness moet verschijnen. Het spel wordt alleen voor de pc gemaakt.


Definitieve dood wacht op gamepersonages

Marvel wil nieuwe game over Avengers

Stripboekgigant Marvel zou graag zien dat er alsnog een game gemaakt wordt rond de superheldengroep The Avengers. Het bedrijf bekijkt op dit moment welke partijen geschikt zijn om de licentie af te nemen. Dat schrijft de Amerikaanse website Gamespot.

Begin augustus werd bekend dat game-uitgever THQ, die tot dan toe de rechten had voor een game rond The Avengers, zijn studio in Melbourne sloot. De productie van de actiegame The Avengers: The Videogame, die samen met de film rond de heldengroep op de markt moest komen, werd stilgelegd.

Na het sluiten van de Australische gamestudio lekten beelden van het actiespel uit. Waar de meest filmgames over superhelden vanuit een derde persoon gespeeld worden, doen beelden op Youtube geloven dat The Avengers: The Videogame van het oogpunt van de superhelden gespeeld zou worden.

Volgend jaar september moet de film rond The Avengers in de bioscoop verschijnen. Robert Downey Jr. neemt de rol van Iron Man op zich, Chris Evans speelt Captain America, Chris Hemsworth is Thor, Scarlett Johansson is Black Widow, terwijl Mark Ruffalo uit de kleren van Bruce Banner scheurt om de Hulk te worden.


Marvel wil nieuwe game over Avengers 

Hamilton: "Risico's nemen hoort bij racen"

McLaren-coureur Lewis Hamilton vindt dat het nemen van risico's bij het racen hoort. De Brit staat in de Formule 1 bekend om zijn agressieve rijstijl, maar zegt dat hij hiermee zijn concurrenten niet in gevaar wil brengen. Hij gaat slechts voor het bestmogelijke resultaat.

Hamilton haalde dit jaar door aanrijdingen de finish niet in België en Canada en had in Maleisië en Monaco ook al aanrijdingen met andere rijders. Dit kwam hem op forse kritiek te staan, omdat hij teveel risico's zou nemen. Tegenover Reuters pareert de Brit dat. "Ik denk dat het nemen van iets meer riscio de snellere coureurs van de iets minder snelle rijders onderscheidt. Ikzelf ben in ieder geval altijd een type geweest dat iets meer risico neemt, al weet ik niet precies hoe dat komt."

Hamilton legt uit dat hij de anderen niet in gevaar wil brengen. "Ik bedoel daarmee niet dat ik risico neem ten koste van andere coureurs, maar gewoon dat ikzelf bereid ben om iets verder te gaan. Ik denk er ook best over na als er iets fout gaat op de baan of als andere rijders kritiek op me hebben, zoals bijvoorbeeld in Monaco het geval was, maar het is niet zo dat ik mijn hele aanpak en benadering daardoor ga veranderen. Dit is nu eenmaal hoe ik ben en hoe ik race."

"En risico hoort natuurlijk ook bij de sport die we beoefenen. We zijn met driehonderd kilometer per uur op het scherpst van de snede aan het racen en dan is het onvermijdelijk dat er wel eens iets fout gaat of mensen met elkaar in aanraking komen, ook al probeer je dat natuurlijk te vermijden. Het gaat dan ook om het vinden van een goede balans. Het is heus niet zo dat ik rondrij met de intentie om iemand anders z'n race te verpesten, maar ik wil iedereen die ik op de baan tegenkom gewoon verslaan."

Toch sluit ook Hamilton niet uit dat hij in de toekomst minder agressief rond zal gaan rijden. "Je ziet wel vaak dat coureurs dat scherpe randje een beetje kwijtraken als ze ouder worden of een gezin met kinderen hebben. Ik ben nog jong en het is nog ver weg voordat ik me in zo'n positie bevind, maar misschien verandert er voor mij ook wel iets als het daar van komt," zei de Brit die voorlopig meer heeft met rijders uit het verdere verleden. "Vroeger waren coureurs veel minder bang om risico te nemen. Het lijkt me geweldig om in een vorig tijdperk actief te zijn geweest als Formule 1-coureur."

Maand rust Djokovic

Novak Djokovic zal de komende vier weken niet in actie komen. De nummer één van de wereld heeft een rug- en ribblessure.

In Blic, een krant uit Belgrado, zegt teamarts Zdenko Milinkovic vandaag dat Djokovic de blessure al bij de US Open in New York heeft opgelopen en dat hij nu een maand rust moet houden.

Zondag moest Djokovic in de halve finale van de Davis Cup tegen Argentinië geblesseerd opgeven. "Ik wil de blessure niet verergeren. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit met zo'n blessure te maken gehad,” aldus de tennisser.

Shell mag boren in Alaska

Royal Dutch Shell heeft toestemming van de Amerikaanse overheidsorganisatie voor milieuzaken gekregen om naar olie en gas te boren in Alaska.

De Environmental Protection Agency (EPA) heeft Shell vergunningen verschaft, waarmee het olieconcern vanaf 2012 in de Chukchi Zee en de Beaufortzee kan gaan boren.

Het uitblijven van de benodigde vergunningen is lange tijd een obstakel geweest voor de plannen van Shell, waar het bedrijf meer dan $3,5 miljard in heeft geïnvesteerd.

De vergunningen hebben betrekking op de luchtkwaliteit en vereisen dat Shell de uitstoot van roet en stikstofdioxide, van de vloot waarmee het bedrijf op zoek gaat naar olie en gas, met 50% vermindert ten opzichte van de niveaus waar in eerdere vergunningen uit 2010 sprake van was.

Tegen die eerder afgegeven vergunningen hadden inheemse bewoners en milieuorganisaties beroep aangetekend, aangezien zij van mening waren dat de vervuiling van de boorschepen en ondersteunende vaartuigen schade opleveren aan bewoners en dieren.


Shell mag boren in Alaska (Foto: Novum)

Slachtoffer schietpartij Vlissingen overleden

De 26-jarige man die zondag werd neergeschoten in Vlissingen is in de nacht van maandag op dinsdag in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie dinsdag laten weten.

Het slachtoffer werd zondag even voor 17.00 uur neergeschoten op de parkeerplaats van een bioscoop. Er werden meerdere schoten gelost en hij werd in zijn hoofd geraakt.

Kort na de schietpartij werd al een 21-jarige man uit Vlissingen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Maandag werd nog een 22-jarige man uit Middelburg aangehouden in verband met het incident. Beide mannen zitten nog vast. De politie vermoedt dat een van hen de fatale schoten heeft gelost.

Hagenaren vast voor verkrachten 14-jarig meisje

Twee 22-jarige Haagse mannen zitten vast voor het verkrachten van een 14-jarig meisje. Ook dwongen zij haar om voor hen in de prostitutie te werken. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag dinsdag bekendgemaakt.

De politie arresteerde eveneens een 22-jarige Haagse vrouw op verdenking van mensenhandel en uitbuiting. Het drietal zou de minderjarige tiener eind 2010 enkele weken hebben gedwongen om in een bordeel in Rijswijk te werken. Vervolgens moest ze het verdiende geld afstaan. Het meisje woonde in de tussentijd bij de twee mannen en werd onder meer in haar slaap verkracht.

De politie kwam het drietal pas vorige week op het spoor. Het meisje deed in november al aangifte van verkrachting. In april deed ze melding van gedwongen prostitutie. Een vierde verdachte, een 68-jarige man uit Voorburg, is na zijn arrestatie vrijgelaten maar blijft wel verdachte in het onderzoek. Hij zou een ruimte voor de prostitutie beschikbaar hebben gesteld.

"Feyenoord in zomer uit Categorie 1"

Feyenoord is hard bezig om uit de financiële problemen te geraken en verwacht in de zomer van 2012 de gevreesde Categorie 1 van probleemclubs te kunnen verlaten. President-commissaris Dick van Well maakte dit vandaag bij AD Sportwereld bekend.

"Dan zullen wij voor 100 procent zeker categorie 1 verlaten. We moeten over dit seizoen zwarte cijfers schrijven en begrotingsdiscipline tonen. Dat zal ook gebeuren," zei Van Well die er aan toevoegde dat de schuld die een jaar geleden nog veertig miljoen euro bedroeg nu meer dan gehalveerd is.

De Rotterdammers krijgen hierbij steun van voetbalbond KNVB die gisteren al benadrukte dat de club op de goede weg is om weer financieel gezond te worden. "Afgelopen zomer was op transfergebied natuurlijk zeer winstgevend. We hebben met Castaignos, Wijnaldum, Fer en de jeugdspelers Rekik en Aké bruto ruim dertien miljoen euro opgehaald. Dat is voor een belangrijk deel het werk van Martin van Geel en Eric Gudde. Die hebben het samen fantastisch uitonderhandeld. Vakwerk," zei Van Well hierover.

De president-commissaris ligt overigens samen met Gudde al maanden onder vuur bij de harde kern van de club die dan ook hun vertrek eist. Afgelopen zaterdag eisten de 'fans' openheid van zaken bij de club, maar Feyenoord kan deze pas in november geven omdat de cijfers eerst nog door de Raad van Commissarissen en door de KNVB goedgekeurd moeten worden. "Mensen creëren vaak hun eigen waarheid. Maar dat is niet dé waarheid," zei Van Well over de mensen die denken dat de club niet op de goede weg is.

Griekse regering wil nationale referenda

De Griekse regering heeft maandag een wetsvoorstel voorgelegd aan het parlement dat het mogelijk moet maken nationale referenda te organiseren. Dit heeft een woordvoerder van de Griekse regering dinsdag bevestigd.

Volgens de zegsman is de wet er echter niet specifiek voor bedoeld om een volksraadpleging te organiseren over de vraag of Griekenland uit de eurozone moet treden. "Daar hebben we het absoluut niet over gehad."

Griekse regering wil nationale referenda
Griekse regering wil nationale referenda (Foto: ANP)

Zwolse flat deels ontruimd vanwege gaslek

Negen flatwoningen in Zwolle zijn dinsdagochtend ontruimd nadat een sterke gaslucht werd geroken. Rond 07.30 uur kwamen bij de energiemaatschappij meerdere meldingen binnen van bewoners van de flat aan de Mimosastraat, meldt de politie.

Uit metingen bleek inderdaad een hoge concentratie gas in het gebouw te zijn. Elf bewoners zijn tijdelijk opgevangen in een bus. De flat wordt gelucht en onderzoek moet uitwijzen waar het lek zit. Het is niet bekend wanneer de bewoners weer naar huis kunnen.

[Upd]Battlefield 3 beta datum bekend

Eerder vandaag op het forum van EA UK hebben verschillende leden een bètaportaal gevonden van Battlefield 3. Natuurlijk is dit de originele Battlefield-website.

Op dit moment is de pagina al van internet gehaald. Het ziet ernaar uit dat dit een portaal was voor de GameStop Managers. Dus wellicht was het niet de bedoeling dat dit zou lekken.

Battlefield 3 portaal

 Battlefield 3 portaal 2

Het ziet er dus naar uit dat er binnenkort een officiële mededeling zal komen over het feit wanneer de bèta online komt te staan. DICE-ontwikkelaars zeggen namelijk dat dit een goede week is voor Battlefield 3. Ian Tornay, Battlefield 3 community manager, zegt tevens dat de bèta alleen in een multiplayer variant zal komen.

Battlefield 3 portaal 3

Update:
DICE heeft een einde gemaakt aan alle geruchten die er vanochtend waren. DICE meldt dat de bèta multiplayer van Battlefield 3 van start gaat op 29 september voor alle platformen. Spelers kunnen de Operation Metro map spelen in Rush mode. Gamers die dit spel al besteld hebben, hebben mazzel, voor hun is de download namelijk al beschikbaar op 27 september.

Xbox360-gamers zullen naar de Marketplace moeten gaan en PS3-gamers zullen het vanzelf zien verschijnen op het Playstation Network. Hieronder een spoiler over hetgeen wat je dan kan verwachten.

VVD eist snelheid in samenvoegen provincies

Noord-Holland, Utrecht en Flevoland moeten snel samengevoegd worden tot een provincie. Dat eist VVD-fractievoorzitter Stef Blok dinsdag in het AD na afspraken daarover in het regeerakkoord. Volgens hem duurt het te lang en heeft minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) een duwtje in de rug nodig.

"Noord-Holland, Utrecht en Flevoland hebben zelf een paar maanden geleden het initiatief genomen voor een fusie", zegt Blok. "Donner moet nu gewoon duidelijk maken wat het doel is: een provincie. Anders verzandt alles weer in het verzet van mensen die hun baan niet willen verliezen."

De drie provincies moeten samen een noordelijke Randstadprovincie vormen. Op die manier kunnen sneller belangrijke beslissingen worden gemaakt. "Met name op het gebied van infrastructuur. In Nederland duurt dat vaak decennia", zegt Blok.

Door een fusie komt er bovendien meer geld vrij, denkt Blok. "Twee commissarissen van de koningin kunnen weg. De helft van de gedeputeerden en Statenleden ben je ook al kwijt, inclusief alle ondersteuning." De VVD'er wil het kabinet deze week tot de orde roepen.

Boze leden bekladden kantoor FNV Bouw

Het kantoor van FNV Bouw in Woerden is maandagnacht beklad door woedende FNV-leden. Op de muur van het pand werd de leus 'verraders' gekalkt en de naam van de bond veranderd in 'FNV Sloop'.

De groep, die zichzelf het comité Boze FNV'ers noemt, is boos over de instemming van FNV Bouw met het pensioenakkoord. "Wij kunnen niet accepteren dat onze toekomst wordt vernacheld, en al helemaal niet als onze zogenaamde vertegenwoordigers daaraan meewerken", stelt de groep in een verklaring.

FNV Bouw ging zaterdag na aanvankelijk verzet toch akkoord. Daardoor ontstond een meerderheid binnen de vakcentrale. Die meerderheid stemde maandag uiteindelijk in met het pensioenakkoord. FNV Bondgenoten en Abvakabo FNV, de grootste bonden, waren tegen en zegden het vertrouwen op in FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

"We beseffen dat de leiding van de bonden die hebben ingestemd met het 'akkoord' niet onze echte tegenstanders zijn. Maar door hun daden plaatsen zij zich wel tussen de FNV-leden en de tegenstanders in. Die positie is onacceptabel", vinden de boze FNV-leden.

Het comité zegt binnenkort met meer acties te komen. "Van posteracties tot stakingen en blokkades: we zullen alles uit de kast moeten trekken om onze oudedagsvoorziening veilig te stellen en niet geslachtofferd te worden in deze economische crisis."

Belg rijdt ruim honderd kilometer te hard op A16

Een 27-jarige man uit Antwerpen is maandagnacht zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen hij op de A16 ruim honderd kilometer per uur te hard reed. Dat meldt heeft het KLPD dinsdag.

De Belg viel rond 03.00 uur ter hoogte van Dordrecht door de mand toen de verkeerspolitie een trajectmeting uitvoerde. Hij reed gemiddeld 203 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid op dat traject honderd kilometer per uur is.

Italië boos over verlaging kredietstatus

De Italiaanse regering heeft de verlaging van de kredietwaardigheid van het land door Standard & Poor's dinsdag scherp bekritiseerd. Volgens Italië strookt de beslissing niet met de realiteit en zullen de bezuinigingsmaatregelen snel hun vruchten afwerpen.

De Amerikaanse kredietbeoordelaar verlaagde de kredietstatus van Italië maandag. S&P vreest dat politieke geschillen in Italië een effectieve reactie op de kredietcrisis in de weg zullen staan. Italië kamp met een enorme staatsschuld en de regering staat onder grote druk om harde bezuinigingsmaatregelen door te voeren.

De regering van premier Silvio Berlusconi zei dinsdag in een verklaring dat er binnen het parlement meer dan genoeg draagvlak is voor de bezuinigingsplannen. De afwaardering van de kredietstatus lijkt 'besmet' door politieke overwegingen, aldus de verklaring.

Vertrouwen consument stort in

Het vertrouwen van de consument in de economie is in september verder gekelderd, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het vertrouwen ging in augustus al flink omlaag en in september ging dat verder. Zo’n grote verslechtering in twee maanden heeft zich niet eerder voorgedaan.

Het vertrouwen in het economisch klimaat ging verder onderuit. De koopbereidheid liep nu ook duidelijk terug, aldus het CBS.

Vertrouwen consument stort in
Vertrouwen consument stort in (Foto: ANP)

Looijen vertrekt bij De Graafschap

Technisch directeur Leen Looijen vertrekt per direct bij De Graafschap. Dat maakt de eredivisionist uit Doetinchem vandaag bekend. De beide partijen zouden dat gezamenlijk hebben besloten. Over de reden van het vertrek van Looijen doet De Graafschap geen uitspraken. Looijen was sinds januari 2009 in dienst. Er komt niet direct een vervanger.

Leen Looijen lag al langere tijd onder vuur bij De Graafschap. Met name bij oud-sponsor Gerard Sanderink lag de technisch directeur slecht. De topman van IT-bedrijf Centric besloot mede uit onvrede met het beleid van Looijen te stoppen als sponsor. Ook kreeg Looijen veel kritiek toen hij besloot het contract van de succesvolle trainer Darije Kalezic niet te verlengen.

De laatste weken zou de relatie van Looijen met trainer Andries Ulderink ernstig bekoeld zijn geraakt. Ulderink was niet blij met de door Looijen in de transferperiode aangetrokken spelers die veelal dure bankzitters blijken te zijn.

Uncharted krijgt comic en boek

Voor degenen die van Uncharted houden en er nog meer van willen genieten, in Amerika zal voor en na de release van de game een boek en een comic uitkomen. Het boek zal 4 oktober verschijnen en een zesdelige comic zal 30 november uitgegeven worden door DC Comics, getekend door Joshua Williamson.

Het boek, Uncharted: The Fourth Labyrinth, neemt Nathan Drake mee op een reis van New York naar Griekenland en Egypte. Er is nog niet bekendgemaakt of het boek en de comic naar Europa toe zullen komen. Lees hieronder een synopsis van het boek in het Engels.

"In the ancient world there was a myth about a king, a treasure, and a hellish labyrinth. Now the doors to that hell are open once again.

"Nathan Drake, treasure hunter and risk taker, has been called to New York City by the man who taught him everything about the "antiquities acquisition business." Victor Sullivan needs Drake's help. Sully's old friend, a world-famous archaeologist, has just been found murdered in Manhattan. Dodging assassins, Drake, Sully, and the dead man's daughter, Jada Hzujak, race from New York to underground excavations in Egypt and Greece.

"Their goal: to unravel an ancient myth of alchemy, look for three long-lost labyrinths, and find the astonishing discovery that got Jada's father killed. It appears that a fourth labyrinth was built in another land and another culture-and within it lies a key to unmatched wealth and power. An army of terrifying lost warriors guards this underground maze. So does a monster. And what lies beyond-if Drake can live long enough to reach it-is both a treasure and a poison, a paradise and a hell."

Uncharted

Assassin's Creed: Revelations voor PS3 bevat originele game

De eerste Assassin's Creed-game zal op dezelfde PS3-disc staan als Assassin's Creed: Revelations. Dat heeft Ubisoft, de uitgever, bekendgemaakt via een persbericht. Voor zover bekend zal alleen de PS3-versie deze extra originele game krijgen.

Assassin's Creed: Revelations zal op 15 november in de winkels liggen. Revelations gaat verder met het verhaal van Ezio, het hoofdpersonage in Assassin's Creed 2. Wederom zal Ezio het opnemen tegen de templars. Je hebt echter ook de kans om weer met Altaïr, die de hoofdrolspeler was van de originele Assassin's Creed-game, te spelen.

Assasins Creed Revelations (geschaalde kopie)

Gesink mag vandaag naar huis

Robert Gesink mag het ziekenhuis waarschijnlijk vandaag verlaten. De wielrenner van Rabobank meldt dat op Twitter. Gesink kwam zondag tijdens een trainingsrit zwaar ten val en brak daarbij zijn rechterbovenbeen. Hij werd zondagavond in Amersfoort geopereerd. Gisteren meldde Rabobank al dat Gesink zeker tien dagen absolute rust moet houden als hij thuis is.

Gesink plaatste vanochtend een foto van zijn geblesseerde rechterbeen met daarnaast een pin zoals de artsen in zijn been plaatsten. De Varssevelder voorzag die foto van de opmerking: "Nee lekker! Weet je wat zo'n pin weegt? Als het goed is vanmiddag naar huis!"

Barbie is braaf in Oh Oh Cherso

Barbie is haar wilde haren kwijt en gedraagt zich naar eigen zeggen keurig in het nieuwe seizoen van Oh Oh Cherso. "Ik ben dit jaar een brave Barbie geweest", beweert Barbie in Metro.

De blondine verbleef met collega's als Sniper, Jokertje en Little Princess drie weken op Chersonissos, maar miste haar verloofde Michael verschrikkelijk. "Vanaf dag één. Ik heb echt een moeilijke tijd gehad. We mochten maar om de drie dagen bellen. Veel te weinig."

Gelukkig kon de realityster rekenen op het nieuwe castlid Gio. "Hij is mijn homomaatje. Hij was mijn steun en toeverlaat." Barbie was dan ook blij dat ze na drie weken weer naar huis mocht. "Ik kwam aan in de aankomsthal op het vliegveld en zag hem door het raam. Ik wilde er zo doorheen springen."

Het tweede seizoen van Oh Oh Cherso is vanaf dinsdag te zien bij RTL 4. Barbie, die werd geboren als Samantha de Jong, liet eerder al doorschemeren dat dit de laatste keer is dat zij aan het programma deelneemt.

Keith Bakker zit weer zonder advocaat

Keith Bakker moet weer op zoek naar een nieuwe advocaat. Na Bram Moszkowicz heeft ook Geertjan van Oosten besloten niet langer als advocaat van de verslavingstherapeut te willen werken. Dat schrijft De Telegraaf.

Volgens ingewijden is er een conflict ontstaan over de verdedigingsstrategie. Van Oosten wil niet zeggen waarom hij niet langer raadsman is van Bakker. "Dat valt onder mijn beroepsgeheim", laat hij weten.

Bram Moszkowicz gaf in juni aan niet meer als de advocaat van de verslavinsgoeroe te willen werken. Ook hij wilde niet aangeven wat de oorzaak was van de breuk.

De 50-jarige Keith Bakker raakte eind vorig jaar in opspraak en zit sinds april vast. Hij wordt verdacht van verkrachting en seksueel misbruik van ex-cliënten. Negen vrouwen deden aangifte tegen hem.

Denneboom niet naar NAC

NAC Breda gaat geen actie ondernemen om Romano Denneboom te contracteren. De 30-jarige aanvaller was afgelopen week op proef bij de club uit Breda, maar komt niet in aanmerking voor een verbintenis. Dit meldt BN De Stem.

Denneboom speelde in het verleden voor sc Heerenveen, N.E.C. Nijmegen, Willem II, FC Twente en Sparta Rotterdam. Hij kwam het afgelopen seizoen uit voor het Duitse Arminia Bielefeld maar kon daar niet rekenen op een nieuw contract.

NAC is na het vertrek van Matthew Amoah nog steeds op zoek naar een nieuwe aanvalsleider.

Street Fighter IV komt naar Android

Street Fighter IV zal dit najaar uitkomen voor de Android-telefoons. De release van het spel zal direct samenvallen met de release van de nieuwe LG HD-telefoon. Daarnaast zal het spel de eerste drie maanden exclusief zijn voor LG-gebruikers omdat Capcom een deal gesloten heeft met LG.

Of deze versie van het spel dezelfde zal zijn zoals die in 2010 op de iPhone uitkwam zullen we nog even moeten afwachten. Een exacte datum van de release is nog niet bekendgemaakt.

SF4

Bayern-speler Breno lichtgewond na brand

Bayern München-verdediger Breno is vannacht bij een brand in zijn huis lichtgewond geraakt. Dat meldt de Duitse krant Bild. De 21-jarige Braziliaan werd in het ziekenhuis opgenomen met rookvergiftiging. Zijn villa in München ging in vlammen op. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Breno, die met zijn vrouw en drie kinderen in het huis woonde, was alleen thuis op het moment dat de brand uitbrak. Hij kon zichzelf in veiligheid brengen. De schade als gevolg van de brand wordt op zeker een half miljoen euro geschat.

Breno speelt al sinds het seizoen 2007-2008 voor Bayern, maar wist nooit een basisplaats te veroveren. Dit seizoen werd hij door trainer Jupp Heynckes nog geen enkele keer opgesteld. In totaal heeft Breno in 21 Bundesligawedstrijden zijn opwachting gemaakt.

Schaars en Van Wolfswinkel trefzeker

Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel hebben gisteravond hun waarde bewezen voor Sporting Portugal. Beide Nederlanders namen in de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Rio Ave een doelpunt voor hun rekening. Sporting klimt door de zege naar de zesde plaats in de Portugese competitie op vijf punten van koploper FC Porto.

De Nederlandse doelpunten vielen vroeg in de wedstrijd. Schaars opende in de derde minuut met zijn eerste competitietreffer voor Sporting de score, Van Wolfswinkel maakte er amper een minuut later 0-2 van. Rio Ave knokte zich in de tweede helft knap terug tot 2-2. Oguchi Onyewu, vorig jaar nog spelend voor FC Twente, bezorgde Sporting alsnog de zege.

Inafune wilde helpen bij Mega Man Legends 3

Vorig jaar is Keiji Inafune gestopt bij Capcom omdat hij in een creatieve dip zat. Omdat Inafune gestopt is bij Capcom is afgelopen zomer Mega Man Legends 3 voor de 3DS de prullenbak in gegooid. Inafune geeft nu aan dat hij samen met Capcom een contract wilde maken waar hij wel die game zou afmaken.

Inafune zat er geheel doorheen en wilde weg bij Capcom en zijn eigen bedrijf oprichten. De beste man had net een heel team opgezet en het project van Mega Man Legends 3 opgestart. Hij wilde eigenlijk niet weg maar hij moest van zichzelf echt weg maar hij wist ook dat hij het team niet in de steek kon laten.

Inafune heeft toen Capcom aangeboden al zijn lopende projecten, onder een contract, af te maken voordat hij voor zichzelf zou beginnen. Inafune zou zijn nieuwe bedrijf op pauze zetten totdat alles afgemaakt was. Capcom heeft toen gereageerd door te zeggen dat dit niet nodig was. Omdat Inafune niet meer mee mocht helpen heeft hij zijn eigen bedrijf kunnen oprichten en heeft Capcom uiteindelijk Mega Man Legends 3 afgedaan.

'Speelschema WK rugby slavernij'

De deelnemende landen en spelers hebben hevige kritiek op het speelschema van het WK rugby dat momenteel bezig is in Nieuw-Zeeland. Speler Eliota Sapolu uit Samao beschuldigde op Twitter de internationale rugbybond  zelfs van "uitbuiting en slavernij".

Ook Canada, Georgië en Namibië hebben geklaagd over het speelschema. In hun ogen hebben de topnaties in het rugby voordeel van het schema en de kleine landen hebben minder hersteltijd tussen de wedstrijden.

Mertens: "Nesu is heel sterk"

PSV-speler Dries Mertens dacht niet aan oud-ploeggenoot Mihai Nesu toen doelman Przemyslaw Tyton afgelopen zondag lange tijd bewusteloos was.

"Misschien dacht ik niet aan Mihai omdat ik bij Przemyslaw geen ambulance zag", vertelt Mertens tegen De Telegraaf. Tyton en verdediger Timothy Derijck kwamen met elkaar in botsing waarna de doelman lange tijd buiten westen was. Er werd gevreesd voor nekletsel maar de schade bleek achteraf mee te vallen.

Nesu raakte vorig seizoen op een training van FC Utrecht verlamd nadat hij in botsing kwam met teamgenoot Alje Schut. De Roemeense speler kan alleen zijn hoofd en arm nog bewegen en is nog hard bezig met revalideren. Mertens heeft nog veel contact met zijn voormalig ploeggenoot.

"We hebben hem met een aantal jongens van FC Utrecht al een paar keer bezocht. Maar nu wil hij even niemand zien", zegt Mertens tegen De Telegraaf. "Ik heb hem zondag nog wel even gesproken. Het gevoel in zijn rechterhand wordt wat beter. Maar er is volgens hem veel te weinig vooruitgang."

Volgens de Belg houdt Nesu hem goed in de gaten. "Hij kijkt alle samenvattingen en na elk doelpunt stuurt hij een sms. Ook toen we bij een Roemeense ploeg in de poule kwamen, berichtte hij. Dat het een goede ploeg was. Mihai is heel sterk. Ik zou niet zo sterk kunnen zijn als dit me overkwam."

Abbas en Netanyahu bereid tot overleg

De Palestijnse president Mahmoud Abbas is bereid de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York te ontmoeten. Abbas heeft dat maandag (plaatselijke tijd) tegen de Amerikaanse zender Fox News gezegd.

Eerder maandag had Netanyahu Abbbas al opgeroepen in New York met elkaar te praten. Abbas en Netanyahu hebben allebei aangegeven aanwezig te zijn bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. De VN-vergadering begint deze week.

Nikkie Plessen dol op rimpels

Nikkie Plessen vindt ouder worden geen probleem en wil de natuur haar gang laten gaan. De 26-jarige presentatrice ligt niet wakker van een rimpeltje meer of minder. "Ik hou persoonlijk van rimpeltjes", doet Nikkie voor de camera van Novum Nieuws uit de doeken. Toch sluit ze botox niet uit en noemt ze Photoshop 'a girl's best friend'. "Als ik een megapuist heb, zeg ik wel: haal die even weg. Maar het is belangrijk dat mensen weten dat foto's worden bewerkt", zegt Nikkie. "Met Photoshop ziet iedereen er mooi uit."

Volgens Plessen zijn het bij haar vooral onzuiverheden die digitaal weggepoetst moeten worden. "Ik ben 26, dus de rimpeltjes vallen nog mee. Ik hou er wel van, maar als ik een of andere scheve rimpel heb, wil ik die wel weg."

De blondine wil de natuurlijke veroudering niet te veel verstoren. "Je kan als 44-jarige wel een fotoshoot doen en jezelf laten afbeelden als een piepkuiken van 14, maar dan zegt iedereen: goh, toch wat anders als ze je in het echt zien."

Plessen is niet bezig met plastische chirurgie, maar sluit een spuitje botox niet uit. "Ik ben jong, dus heb het gelukkig nog niet nodig", zegt Nikkie over de rimpelvuller. "Maar ik begrijp heel goed dat mensen het doen, dus wie weet lig ik ooit ook wel op een botoxtafel."

"Ouders moeten relschoppers aangeven"

Ouders van betrokkenen bij de rellen bij het stadion van Feyenoord moeten hun kinderen aangeven bij de politie. Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA) roept daartoe op in het AD.

Supporters hielden voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap een gewelddadige protestactie tegen het beleid van de club. Ze bestormden het Maasgebouw, dat aan De Kuip vastzit en staken vuurwerk en fakkels af. Agenten trokken hun dienstwapens om de menigte in bedwang te houden. Er werden zeven aanhoudingen verricht.

Tientallen relschoppers worden nog gezocht. Aboutaleb noemt het 'ondenkbaar' dat hun ouders of bekenden van niets weten, omdat het vooral om tieners lijkt te gaan. "Ze moeten iets hebben gemerkt en hun verantwoordelijkheid nemen. Als ouders weten dat hun kinderen naar Feyenoord gaan, moeten ze naar dit incident vragen", zegt hij in de krant.

Van de supporters die zijn aangehouden zit er nog een vast. Hij wordt ervan verdacht vooral auto's te hebben vernield.

Dinsdagavond overhandigen Feyenoord-supporters voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-AGOVV een petitie waarin geweld wordt afgekeurd aan medewerkers van de club. De petitie is tot dinsdagochtend door bijna twintigduizend supporters ondertekend.

Keeper Jong Groningen raakt bewusteloos

Jong Groningen-keeper Agil Etemadi is maandagavond tegen Jong Sparta bewusteloos geraakt na een botsing met een speler van de tegenstander.

Etemadi kwam tijdens de wedstrijd na een duel met een tegenstander ongelukkig op zijn hoofd terecht en verloor daardoor zijn bewustzijn. Na een tijdje kwam hij weer bij en werd hij voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Artsen vonden het goed dat de doelman later op de avond gewoon in de spelersbus mee terug naar Groningen mocht reizen.

Dat bevestigde een woordvoerder van FC Groningen. Over de verdere fysieke toestand van Etemadi kon de club nog niet bekend maken. "Hij mocht mee naar huis. Meer weet ik nog niet", zei de woordvoerder tegen De Telegraaf.

'Koopkracht meer onder druk dan gedacht'

De koopkracht van honderdduizenden Nederlanders staat meer onder druk dan blijkt uit de begroting van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van berekeningen van vakcentrale MHP.

Het was al bekend dat de middengroepen de rekening zouden betalen van de plannen van het kabinet. Door een opeenstapeling van maatregelen gaan vooral gezinnen met kinderen, chronisch zieken, ouderen werknemers en ambtenaren met middeninkomens er vaak tussen de vijf en tien procent op achteruit. Dat is meer dan vorige week uit de begroting bleek.

In de cijfers van het kabinet daalt de gemiddelde koopkracht gemiddeld met een procent. Een gezin met één inkomen van twee keer modaal levert volgens het kabinet het meest in, met twee procent minder koopkracht.

De vakcentrale voor midden en hoger personeel nam in de berekeningen ook de effecten van andere maatregelen mee, zoals de bezuinigingen op de kinderopvang en de afschaffing van het spaarloon. Samen hebben die een extra negatief koopkrachteffect van gemiddeld 4,2 procent.

Ambtenaren kunnen volgens de vakcentrale bijvoorbeeld fluiten naar de gemiddelde loonstijging van twee procent. Als je daarbij de stijgende kosten voor kinderopvang optelt, gaat een ambtenaar met een loon van een tot twee keer modaal er volgend jaar tussen de 5,5 en 6,1 procent op achteruit. Werknemers tussen de 57 en 62 die gebruikmaakten van de spaarloonregeling leveren tussen de 2,4 en 2,9 procent in.

IMF: Curaçao en Sint Maarten moeten hervormen

Curaçao en Sint Maarten erkennen dat hervormingen van hun financiële en economische situatie noodzakelijk zijn. Beide landen hebben een te lage economische groei en een relatief hoge werkloosheid. Dat stelde een commissie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandagmiddag (lokale tijd) op Curaçao.

De commissie sprak de afgelopen tijd met de regeringen en directie van de Centrale Bank van beide landen. Uit die gesprekken kwam volgens het IMF naar voren dat beide landen de zorgen onderkennen en bezig zijn met het doorvoeren van grondige hervormingen.

Onderzoek: zorg heilig voor Nederlanders

De gezondsheidszorg is heilig voor de 'gemiddelde' Nederlander. Uit een onderzoek van de Volkskrant, uitgevoerd door TNS Nipo, blijkt dinsdag dat 'de Nederlander' geen cent op de zorg zou bezuinigingen. Ook voor de politie geldt dat. De hypotheekrenteaftrek is echter helemaal niet heilig. Ook kan er minder geld naar Ontwikkelingssamenwerking en Defensie.

De vraag aan de deelnemers was waarop ze zouden bezuinigingen als de begroting met respectievelijk 35 miljard, 18 miljard en 5 miljard euro minder moest.

Onderzoek: zorg heilig voor Nederlanders
Onderzoek: zorg heilig voor Nederlanders (Foto: ANP)

Indiana Jones speelbaar in browsergame

De bekende filmavonturier Indiana Jones gaat in de browsergame Adventure World spelen. Adventure World: An Indiana Jones Game wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Farmville-ontwikkelaar Zynga en filmproductiebedrijf Lucasfilm. Dat laat Zynga op zijn website weten.

Een eerdere versie van Adventure World is al sinds begin september op Facebook te spelen, maar de toevoeging van Indiana Jones moet de game nog populairder maken bij het grote publiek. In de eerste Adventure World moeten gamers naar verre bestemmingen reizen om puzzels op te lossen en opdrachten te voltooien.

De toevoeging van doctor Jones in Adventure World is niet het gamedebuut voor de filmheld. Eind jaren tachtig waren er al een avonturengame en een actiegame rond de film Indiana Jones and the Last Crusade, en begin jaren tachtig al een avonturengame op de Atari 2600, Raiders of the Lost Ark. Lego Indiana Jones 2: The Adventure Continues uit 2009 is de laatste game waarin de held met zweep verscheen.

De eerste Indiana Jones-film, Raiders of the Lost Ark uit 1981, keert op 20 oktober in terug in veertig Nederlandse bioscopen. De film viert dan zijn dertigste verjaardag met een speciale digitaal opgepoetste versie.


Indiana Jones speelbaar in browsergame

Vrees voor grote voedseltekorten Afghanistan

Bijna 3 miljoen mensen in heel Afghanistan lopen het risico op ernstige ondervoeding door grote voedseltekorten wegens de droogte. De droogte treft 14 van Afghanistan’s 34 provincies in het noorden, noordoosten en westen van het Centraal-Aziatische land.

Dat heeft Oxfam Novib dinsdag laten weten. De hulporganisatie riep de internationale gemeenschap op snel in actie te komen, voordat de crisis een ramp wordt. De waarschuwing geldt niet voor Kunduz, de noordelijke provincie waar Nederland een politietrainingsmissie uitvoert.

In de 14 door droogte getroffen provincies is 80 procent van de niet-geïrrigeerde tarweoogst, waar mensen van afhankelijk zijn voor hun voedselvoorziening en inkomsten, verloren gegaan. "Veel mensen in deze streken leden al onder chronische honger", stelt Oxfam Novib. "Bijna driekwart van de mensen in de getroffen gebieden zegt dat zij binnen 2 maanden door het eten heen zijn."

De hulporganisatie waarschuwt dat het van groot belang is snel humanitaire goederen zoals water en voedsel te leveren, omdat de getroffen gebieden in de winter niet bereikbaar zijn.

Vrees voor grote voedseltekorten Afghanistan
Vrees voor grote voedseltekorten Afghanistan (Foto: ANP)

Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag

Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag. In de hofstad werden maandag de laatste voorbereidingen getroffen voor de rijtoer van de koninklijke familie van paleis Noordeinde naar de Ridderzaal, waar koningin Beatrix dinsdagmiddag met het voorlezen van de troonrede het nieuwe parlementaire jaar officieel zal inluiden.

Zo vond op het strand bij Scheveningen traditiegetrouw de lawaaioefening plaats voor de paarden. Ook worden touwen in de tramrails gelegd om te voorkomen dat de wielen van de koetsten daarin vastlopen. Dat gebeurt overigens pas op dinsdag, een paar uur voordat de rijtoer begint. Verder zijn onder meer de bomen langs de route gesnoeid.

Of extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, wilde een gemeentewoordvoerder maandag niet zeggen. Vorig jaar was er tijdens de rijtoer het incident met de 'waxinelichthouderwerper' en recentelijk verstoorde een moslim een concert in Amsterdam waar Beatrix op de tribune zat.

Hoeveel bezoekers naar Den Haag zullen komen om een glimp van de Oranjes op te vangen, kon de woordvoerder evenmin zeggen. Daarbij spelen vooral de weersomstandigheden een rol. De afgelopen jaren was er wel sprake van een toename van het aantal bezoekers, stelde hij.

Inhoudelijk heeft Prinsjesdag dit jaar naar verwachting weinig nieuws te bieden. Wat er in het beroemde koffertje zit, dat minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) traditiegetrouw om 15.00 uur aanbiedt aan de Tweede Kamer, is al bekend. Het kabinet maakte donderdag alle stukken openbaar, nadat was gebleken dat de Miljoenennota per ongeluk al op internet stond.

Eigenlijk had het kabinet de stukken pas vrijdag willen publiceren. Ook in dat geval was alleen de inhoud van de troonrede, die koningin Beatrix voorleest in de Ridderzaal, dinsdag nog een verrassing geweest. Het wordt de eerste troonrede onder verantwoordelijkheid van premier Mark Rutte (VVD). De voornaamste vraag is wat hij Beatrix laat voorlezen, nu het nieuws al bekend is.

Prinsjesdag wordt direct gevolgd door de Algemene Politieke Beschouwingen, het debat in de Tweede Kamer over de begroting. Dat vindt woensdag en donderdag plaats.


Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag (Foto: Novum)

Eerste Dragon Quest Monsters opnieuw uitgegeven

Fans van de Dragon Quest-rollenspelserie kunnen het eerste deel van Dragon Quest Monsters volgend jaar opnieuw spelen. Dragon Quest Monsters: Terry's Wonderland wordt uitgegeven voor de Nintendo 3DS. Dat schrijft de gamewebsite Andriasang. De Gameboy Color-klassieker uit 1998 voegde het verzamelen en trainen van monsters aan de rollenspelserie toe.

In Dragon Quest Monsters: Terry's Wonderland 3D moeten spelers monsters verzamelen om sterker te worden en vijanden te kunnen verslaan. Wanneer spelers een monster tegenkomen kan die worden getemd om later tegen andere monsters te gebruiken. De game vertoont grote gelijkenissen met de populaire Pokémon-serie die in 1996 zijn debuut maakte op de eerste Gameboy.

Dragon Quest Monsters: Terry's Wonderland 3D wordt uitgebreid met nieuwe missies en de monsters uit Dragon Quest Monsters: Joker 2 Professional. De voorganger van deze Nintendo DS-game, Dragon Quest Monsters: Joker 2, moet begin oktober in Nederland uitkomen.

Met 53 miljoen verkochte spellen is Dragon Quest, na Final Fantasy, de populairste reeks van de Japanse game-uitgever Square Enix. Het tiende deel binnen de rollenspelreeks Dragon Quest verschijnt volgend jaar in Japan voor de Nintendo Wii en de volgend jaar te verschijnen Wii U. Dragon Quest X zou het eerste spel in de reeks moeten worden dat online gespeeld moet worden en een abonnement vereist.


Eerste Dragon Quest Monsters opnieuw uitgegeven

Uitbraak uit drie Mexicaanse gevangenissen

Bijna tegelijkertijd zijn maandag tientallen gevangen ontsnapt uit drie gevangenissen in de Oost-Mexicaanse staat Veracruz. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

De ontsnappingen gebeurden in de plaatsen Coatzacoalcos, Amatlan de los Reyes en Cosamaloapan.

De gevangenen wisten met messen cipiers te overmeesteren en te vluchten. Van de zeker 32 voortvluchtigen zouden er later 14 weer zijn opgepakt.

In Mexico zitten circa 230.000 gevangenen in overvolle complexen.

Uitbraak uit drie Mexicaanse gevangenissen
Uitbraak uit drie Mexicaanse gevangenissen (Foto: ANP)

Japanse ontwikkelaars verliefd op Scribblenauts

Het puzzelspel Scribblenauts voor de Nintendo DS kreeg tijdens de Tokyo Game Show lof van vooraanstaande Japanse gameontwikkelaars toegezwaaid. Het spel won de Designers Award, een van de prijzen bij de Japan Game Awards. Dat heeft Cesa, de organisatie van de beurs, bekendgemaakt.

Scribblenauts verscheen in 2009 in Europa voor de Nintendo DS. Het puzzelspel, waarbij spelers puzzels moeten oplossen door te schrijven, werd afgelopen januari pas in Japan uitgegeven. In 2009 won Scribblenauts al de prijs voor beste draagbare game op de Game Developers Choice Awards in de Verenigde Staten.

De jury van de Japan Game Awards bestond uit dertien vooraanstaande gameontwikkelaars, waaronder Fumito Ueda, Hideki Kamiya, Shinji Mikami en Masahiro Sakurai. Deze vier spelmakers werkten onder meer aan de actiegame Devil May Cry, de eerste Resident Evil en actie-avonturenspellen Shadow of the Colossus en Kirby.

Ook de andere categorieën van de Japan Game Awards werden tijdens de beurs bekendgemaakt. Monster Hunter Portable 3rd voor de PSP werd gekozen als game van het jaar. Ook de Amerikaanse actiegame Red Dead Redemption, de rollenspellen Pokémon Black en White en het erotische puzzelavontuur Catherine vielen in de prijzen.


Japanners ontwikkelaars verliefd op Scribblenauts

Cut the Rope naar spelcomputers Nintendo

Het puzzelspel Cut the Rope verschijnt deze week voor vijf euro in de online winkels van de Nintendo DSi en Nintendo 3DS. Dat laat Nintendo maandag weten. Het puzzelspel is al langere tijd beschikbaar voor de iPhone en iPad.

Nintendo wil graag laten zien dat succesvolle spellen voor smartphones het ook goed kunnen doen op een draagbare spelcomputer. Zo heeft gamestudio Rovio het spel Angry Birds nog in productie voor de Nintendo DS en 3DS.

Cut the Rope geldt als een van de grote hits op tablets en smartphones. Het spel is sinds oktober vorig jaar meer dan negen miljoen keer verkocht. Voor 0,79 euro kunnen bezitters van een iPhone, iPod Touch of iPad de game spelen.


Cut the Rope naar spelcomputers Nintendo

Ik ben depressief. Vind ik leuk.

*** Lekker dan. Heb de hele avond al last van enorme misselijkheid, diarree, ik moet overgeven en ik heb volgens mij ook flink koorts. Word er moe van. *** Mijn dochter moet in bikini de stad in. Stortregen. *** Waaaaaanneer wordt het nou eens duidelijk???? Foto's. Bloedprikken. Wat is er met me aan de hand? *** Ik ben toch echt wel echt ziek. *** Hou vol, Opie. Niet doodgaan!!! Love U *** Antibiotica. Hopelijk knap ik nu wel op. Ben d'r klaar mee. *** Laat ik het zo zeggen: mijn relatie is nogal gecompliceerd op het moment *** Ik voel me echt ellendig. Ik ben depressief. Serieus. ***

George Lucas maakt parodie op Star Wars

Stel je eens voor dat ze Emma Stone, Seth Rogen, Aziz Ansari, Bill Hader, Ed Helms, Ken Jeong, Zach Galifianakis, Jaime King en Andy Samberg voor de cast van Star Wars hadden gevraagd. Het zou in elk geval een ontzettend grappige film opleveren.

Lucasfilm haalde een aantal van de beste komische acteurs bij elkaar voor een parodie op de legendarische sciencefiction klassieker, voor een videoclip voor Stand Up To Cancer. De clip verscheen, niet geheel toevallig, tegelijk met de release van de Star Wars: The Complete Saga box-set op Blu-ray. 

In de fraai gemonteerde video zien we memorabele scenes uit Star Wars en de parodie op dezelfde scene. Vooral de scene met princes Leia is hilarisch. Ook ontbreekt Samuel L. Jackson niet in de clip.


Star Wars parodie voor Stand Up To Cancer.

De met grote sterren gevulde videoclip is een onderdeel van de 'Use the Force for Good' campagne. De aftrap van de campagne was in september en probeert, met gebruik van videobeelden en T-shirts met een Star Wars thema, mensen bewust te maken van het onderzoek naar bestrijding van kanker.

Bij de campagne werkt men ook samen met Ebay, waar men op zeer unieke items kan bieden. Zo is er een 'Star Wars editie 2012 Volkswagen Passat' (de enige op de hele planeet) en kan men ook een bod doen op wat voor vele filmliefhebbers een natte droom is: een etentje met niemand minder dan George Lucas, Chris Columbus, Francis Ford Coppola, Philip Kaufman en John Lasseter. De veiling begint op 16 september en duurt tot en met 23 september.


De unieke Passat met een oplage van 1 exemplaar!!!!

'Nieuwe opzet Two and a Half Men werkt geweldig'

Two and a Half Men-ster Jon Cryer is blij met de nieuwe opzet van de comedyserie. De 46-jarige acteur, die in de serie de klungelige Alan Harper vertolkt, zag zijn tegenspeler Charlie Sheen eerder dit jaar vertrekken en Ashton Kutcher zijn plaats innemen.

Het personage van Cryer gaat het in het nieuwe seizoen iets beter doen bij de dames. "Dat is best leuk", zegt de acteur tegen entertainmentsite The Hollywood Reporter. "Er is een hele andere dynamiek gecreëerd tussen Alan en Ashtons personage. Het werkt geweldig."

Cryer geeft toe dat hij in eerste instantie niet wist wat te verwachten toen Kutcher werd aangewezen als zijn nieuwe tegenspeler. "Mijn eerste gedachte was: ik heb echt geen flauw idee hoe de show nu zal worden."

Charlie Sheen werd ontslagen door de Two and a Half Men-producenten vanwege zijn roerige privéleven, waarin alcohol en drugs centraal stonden. De eerste aflevering met Kutcher wordt maandag uitgezonden in de Verenigde Staten.

Lost-actrice bang voor Hobbit-fans

Evangeline Lilly is doodsbang dat ze met haar rol in de twee Hobbit-films vele Tolkien-fans tegen zich in het harnas jaagt. De 32-jarige actrice, vooral bekend uit de tv-serie Lost, speelt de boself Tauriel, die in de boeken niet voorkomt. "Ik ben tot op de dag van vandaag bang dat de fans mijn personage niet willen accepteren", zegt ze tegen de Britse filmsite SFX.

Zoals bij wel meer fanclubs staan idolaten van de boeken van J.R.R. Tolkien, die in 1937 zijn boek The Hobbit publiceerde, bekend als echte puristen. Toen zijn trilogie The Lord of the Rings verfilmd werd, lieten zij in groten getale hun ongenoegen horen over personages die waren weggelaten, veranderd of toegevoegd.

"Ik ben als de dood dat ik als een smet op deze twee nieuwe films wordt gezien", zegt de Canadese actrice. "Ik weet hoe de puristen zijn, ik ben er zelf ook een." Ze vertelt al vanaf haar dertiende fan te zijn van de boeken. In eerste instantie wilde ze de trilogie van The Lord of the Rings niet eens zien. Ze vond de verfilming van het werk va Tolkien heiligschennis.

Lilly zegt wel te begrijpen waarom het scenario van The Hobbit is aangepast. Het boek bevat immers geen vrouwelijke personages. "De aanpassingen van de scenaristen zijn helemaal in de lijn met wat Tolkien geschreven heeft, ze hebben alleen het verhaal iets minder oppervlakkig gemaakt."

The Hobbit: An Unexpected Journey moet volgend jaar december uitkomen. Deel twee, The Hobbit: There and Back Again, wordt een jaar later in de bioscoop verwacht.


Lost-actrice bang voor Hobbit-fans (Foto: Novum)

Speel Wii-games op een tablet met een 360-controller

Er bestaat een emulator voor PC waarmee je GameCube- en Wii-games kunt spelen. Als je die software gebruikt, samen met software die content van je PC naar je Android-tablet kan sturen, dan is het mogelijk om deze Wii-games op je tablet te spelen.

Heb je daarnaast nog een 360-controller, dan kun je helemaal los met multiplatform gaming in je eentje. Check het onderstaande filmpje om te zien hoe het enigszins werkt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.