Sony werkt aan virtual reality-games

Sony werkt aan driedimensionale virtual reality-games waarbij een speler alleen een spelwereld ziet en niet wordt afgeleid door zijn omgeving. Dat zegt Sony Worldwide Studios directeur Mick Hocking tegenover gamevakblad Develop. Een hightechbril met twee ingebouwde schermen en een bewegingssensor zou de toekomst moeten zijn.

"Op dit moment is het gewoon een display dat je op je hoofd zet, maar we boeken goede resultaten met het testen van de bewegingssensor", zegt Hocking tegen het vakblad. Sony test intern verschillende spellen met de hightechbril, maar noemt geen specifieke titels.

De bril beschikt over twee flinterdunne OLED-schermpjes, een voor elk van de ogen. Hierdoor kan gemakkelijk een driedimensionaal beeld gevormd worden.

Voor Sony is 3D de volgende stap. Vorige maand heeft de Japanse hardwaregigant een 3D-televisie aangekondigd die onder de merknaam Playstation op de markt wordt gebracht. Verschillende games, waaronder race- en schietspellen, zijn in 3D te spelen op de Playstation 3.

Wanneer Sony de hightechbril op de markt wil brengen, is nog niet bekend.