Man smeekt vriendin z'n penis af te snijden

Een Zimbabwaanse man heeft een bijzondere verhouding met zijn vriendin. Naast het feit dat Borendo Mavhunga haar om zeep heeft willen helpen, smeekte hij zijn vriendin om zijn penis af te snijden.

Deze week dient het proces tegen de beste man, waarin schokkende details naar boven kwamen. De levensgezellin van de 52-jarige man vroeg hem op 23 februari om geld vroeg voor de bus. Zij wilde namelijk een rouwdienst bijwonen in Mhondoro. Hierop ontstak hij in woede. Nog steeds ruziënd ging het stel uiteindelijk toch naar bed.

Even voor middernacht werd de vrouw echter wakker en zag haar vriend aan de rand van het bed staan met een machete in zijn hand. Met het kapmes hakte hij minstens zeven keer op  haar hoofd en handen in. Uitendelijk verloor ze het bewustzijn.

In plaats van de hulpdiensten in te schakelen, ging Mavhunga rustig een biertje drinken tot zijn vriendin weer bij kennis was. "Hij overhandigde haar de machete", zo liet de aanklager de rechter weten. "Vervolgens smeekte hij haar zijn klokkenspel af te snijden."

De vrouw weigerde aan dit verzoek te voldoen en schreeuwde om hulp. Uiteindelijk arriveerde deze die haar in allerijl naar het ziekenhuis vervoerde. Het slachtoffer is inmiddels volledig hersteld van haar verwondingen.

Mavhunga zelf heeft inmiddels bekend zijn vriendin te hebben getracht te vermoorden. Hij beweert echter destijds te zijn bezeten door boze geesten. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in deze zaak.