Jaloerse man breekt kaak vriendin om stiekem uitje

Een Belg heeft zijn 21-jarige vriendin uit Maastricht en haar 20-jarige vriendin in elkaar geslagen omdat ze stiekem waren wezen stappen. In zijn razernij duwde hij zichzelf ook een weg door de deurruit van de ouders van zijn vriendin. De 22-jarige man liep daarbij een slagaderlijke bloeding op. De ouders hebben de bloeding gestelpt, meldt de politie.

De vrouwen waren zaterdag gaan stappen zonder dat de vriend het wist. Hij was zelf naar een feest in het Belgische Kanne gegaan. Toen de vrouwen zondag rond 06.00 uur bij de woning van de 21-jarige terugkeerden, stond de Belg hen op te wachten. Hij ging volgens de politie direct door het lint.

Hij werkte zijn vriendin tegen de grond en sloeg en trapte haar in het gezicht. Ze liep daardoor onder meer een gebroken kaak op. De andere vrouw kreeg een paar vuistslagen op haar hoofd. Zij wist het huis van de ouders van de ander te bereiken en op de rolluiken te bonken.

De vader haalde de gewonde vrouwen snel naar binnen, waarna de Belg zich door de deurruit naar binnen werkte, een bloeding opliep en in de gang neerviel. De ouders hebben volgens de politie erger voorkomen door de bloeding te stelpen.

De vriendin van de Belg is maandag geopereerd. De Belg is na behandeling in een ziekenhuis meteen aangehouden.