Moslims willen huwelijke Britse prins verstoren

Een Islamistische groepering uit het Verenigd Koninkrijk is van plan om acties te voeren tijdens het aanstaande huwelijk van prins William en Kate Middleton. Muslims Against Crusades (MAC) is van plan om Britse vlaggen en foto's van het bruidspaar te verbranden.

"De mooiste dag van hun leven zal in een nachtmerrie veranderen", zo zweert de groepering. Muslims Against Crusades heeft de dag van het huwelijk uitgekozen omdat William deel uitmaakt van het Britse leger. Naast foto's en vlaggen willen leden van de organisatie poppen van het bruidspaar en kroontjes verbranden.

De nationalistische English Defence League (EDL) heeft al aangekondigd tegendemonstraties te houden, en als het moet de leden van Muslims Against Crusades 'een lesje te leren'.

Zowel de EDL als MAC hebben nog geen toestemming om te demonstreren. De moslims hadden naast de trouwlocatie, Westminster Abby, willen demonstreren. Dat werd echter afgewezen. Naar een alternatieve locatie wordt nog gezocht.

Naast nationalisten en moslims verwacht de Britse politie ook nog dat anarchisten hun best zullen doen de boel te verstoren. Er worden bijna 5000 agenten ingezet om op de huwelijksdag de orde te handhaven.

Muslims Against Crusades is tegen de militaire operaties. Deze worden gezien als provocaties en als oorlog tegen de islam. Eerder veroorzaakte de groep al ophef door klaproosjes -zogeheten poppy's- te verbranden, die in het Verenigd Koninkrijk symbool staan voor omgekomen soldaten.