Bijna 3000 mensen op plein voor herdenking Alphen

Ongeveer 2500 tot 3000 mensen zijn woensdag bijeengekomen op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn om de herdenking van de schietpartij op een groot scherm te volgen. De herdenking begon om 12.00 uur in Theater Castellum en was alleen toegankelijk voor slachtoffers en hulpverleners. In het theater zaten nog eens ongeveer zevenhonderd mensen.

Het overige publiek kon de herdenking op het Rijnplein, voor het theater, volgen. Op het plein waren veel uniformen te zien. Er waren bereden politie en motoragenten aanwezig, maar ook andere hulpdiensten.

Onder anderen koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en leden van het kabinet woonden de herdenking bij. Op het programma stond onder meer een toespraak van premier Mark Rutte (VVD) en waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn.

De burgemeester zei eerder dat de ouders van Tristan van der V. niet bij de herdenking aanwezig zijn. Ze voelen een enorme last en kunnen het niet aan om tussen de mensen te staan die slachtoffer zijn geweest van de daden van hun zoon.