Amsterdammer zaait onrust in winkelcentrum Alphen

Een 40-jarige man uit Amsterdam is donderdag aangehouden in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn omdat hij onrust zaaide. Dat laat de politie vrijdag weten.

De man liep rond 18.00 uur in soortgelijke kleding als Tristan van der V., die zaterdag in hetzelfde winkelcentrum zes mensen doodschoot en vele anderen verwondde. De Amsterdammer kwam volgens de politie verward over en bedreigde winkelpersoneel.

De man werd aangehouden en mag dertig dagen niet in het winkelcentrum komen. Eerder deze week kregen al twee Alphenaren zo'n zelfde verbod. Een 51-jarige man omdat hij agressief overkwam op het winkelpersoneel en een 67-jarige man omdat hij in de avonduren verward door De Ridderhof liep.

Agenten houden het gebied scherp in de gaten na de schietpartij van zaterdag. Ze treden streng op tegen mensen die zich vreemd gedragen.

De gemeente laat vrijdag weten dat opnieuw iemand die gewond is geraakt bij de schietpartij uit het ziekenhuis is ontslagen. Op dit moment liggen nog vier mensen in ziekenhuizen. De situatie van één persoon is nog steeds instabiel.


Amsterdammer zaait onrust in winkelcentrum Alphen (Foto: Novum)