CDA-moslims verbijsterd over «ŲrŁz

Algemeen • 18-10-2010 @ 16:01 •   dm static
print 

Zeven CDA-raads- en Statenleden met een moslimachtergrond, vinden het onacceptabel dat CDA-Tweede Kamerlid Coskun Çörüz tijdens de kabinetsformatie geen stelling heeft genomen tegen politieke samenwerking met de PVV van Geert Wilders.

Door zijn stilzwijgen heeft hij het vertrouwen van de islamitische en allochtone achterban in het CDA geschaad, staat in een brief aan Çörüz, die op de website van NRC Handelsblad is gepubliceerd. "Wij voelen ons met deze handelswijze door onze 'eigen' volksvertegenwoordiger in de steek gelaten en tegelijk voor schut gezet."

Volgens de CDA-moslims had Çörüz moeten weten dat samenwerking met de PVV voor veel CDA'ers van islamitische komaf een brug te ver is. Çörüz was echter nauwelijks beschikbaar om het hierover te hebben, schrijven zij. Dat is 'onbegrijpelijk' en 'onacceptabel'. "Dit getuigt niet alleen van een onbegrijpelijke onverschilligheid, maar ook van minachting en onbegrip voor de brede kritiek die er in uw achterban leeft."

En dat Çörüz tijdens het CDA-congres 'kritiekloos' instemde met politieke samenwerking met de PVV, leidt tot 'verbijstering' bij de opstellers van de brief. "Juist van een CDA'er van moslim- en allochtone komaf zoals u hadden wij verwacht dat hij ons zou steunen in ons verzet tegen dit gedoog- en regeerakkoord." Zij waarschuwen dat zijn stilzwijgen ertoe kan leiden dat veel moslims en allochtonen het CDA de rug zullen toekeren.

Dat lijkt inmiddels te gebeuren. Zo hebben twee raadsleden van de gemeente Gorinchem donderdag hun lidmaatschap van het CDA opgezegd en zijn uit de fractie gestapt, zo werd maandag bekend. Cees van der Roest en Ibrahim Elmaci kunnen zich niet langer vinden in het 'landelijk beleid' van het CDA, aldus de officiële verklaring.

Çörüz laat in een reactie aan de krant weten het 'jammer' te vinden dat de briefschrijvers niet accepteren dat hij voor het akkoord heeft gestemd. Het Kamerlid wijst op de vele positieve reacties die hij ook kreeg. "Tegenstand houd je. Ik ben niet de politiek ingegaan om het iedereen naar zijn zin te maken."


(Foto: Novum)


Bron: Novum


7278 views / 108 reacties
Reacties op dit bericht
100  van 108 reacties op deze pagina. Pagina  1 2
userIcon
Ik kan me de teleurstelling voorstellen, maar dit gaat me imho toch een stapje te ver. Etnische achtergrond zou geen rol moeten spelen in waarom iemand ergens voor of tegen is, en op deze manier zou de beste man dan wel worden gebruikt of liever gezegd misbruikt. Lijkt me niet op zn plek.
Daarintegen kan ik ook nog steeds niet helemaal begrijpen waarom hij voor het akkoord heeft gestemd, maar da's weer een heel ander verhaal natuurlijk FOK.nl / FOK!frontpage

Error #0

Er is een onbekende fout opgetreden. Ga terug en probeer het opnieuw.
Systeemfout.
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
Video's