Hells Angels ontkennen moord op 'brothers'

De twee Hells Angels van de Nomads uit Oirsbeek die zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van hun drie 'brothers', ontkennen ook maar iets te maken te hebben met de moorden. Advocaat A. Vonken van één van de verdachten, vice-president R.S. van de Nomads, zegt dat zijn cliënt de beschuldigingen 'te gek voor woorden' noemt. ''Beide opgepakte Hells Angels zijn zeer aangeslagen door deze idiote verdenking. Kameraadschap gaat voor Hells Angels heel erg ver, hun kameraden zijn nog belangrijker dan hun familie. Zo'n beschuldiging komt dan heel erg hard aan'', aldus Vonken.

Naast vice-president R.S zit ook prominent Nomads-lid Marco H. vast. Justitie zou nog een derde Hells Angels zoeken. S. (43) en H. (37) worden ook verdacht van het gijzelen van twee leden van een Antilliaanse motorbende. Ook dat feit ontkennen ze. Vonken: '' Het is zeer merkwaardig dat de politie de twee Antillianen met doorgeladen wapens oppakte, en in een adem door beweert dat de twee gegijzeld werden. Bovendien bevonden de twee opgepakte Hells Angels zich op heel andere plaatsen.''

De twee leden van de Antilliaanse motorclub die zouden zijn gegijzeld, zijn lid van de Brothers Caribbean . Zij hebben mogelijk bemiddeld bij een drugsdeal tussen de Angels en een Colombiaanse drugsbende.

Hells Angels-lid Marco H. blijkt kort geleden uit de gevangenis in België te zijn vrijgelaten. In 1999 werd H. in Antwerpen veroordeeld tot negen jaar (hij kwam vervroegd vrij). Hij zat daar vast voor de handel in 180 kilo cocaïne, 950 kilo hasj, 108 kilo speed en 100.000 xtc-pillen. H. had volgens de Belgische politie een spilfunctie in een Europees netwerk. Tot zijn bende zou ook Nomads-lid Charles R. behoren. Deze werd in november 2002 in Johannesburg doodgeschoten.

De Brothers Caribbean mogen zich officieel geen afdeling (charter) van de Hells Angels noemen. Europese Angels zouden daar wel vóór zijn om zo een 'strategische chapter' op Curaçao, te krijgen. Amerikaanse Hells Angels zouden echter dwarsliggen omdat zij geen 'zwarten' als Hells Angel willen. Vorig jaar zouden Nederlandse Angels hierover nog onenigheid hebben gehad met Angels in de VS waar het hoofdkantoor van de wereldwijde motorclub zetelt.