[NHL playoffs] Ook Blackhawks door naar volgende ronde

De Chicago Blackhawks hebben ervoor gezorgd dat er in het westen geen grote verrassingen zijn. Door een 5-3 overwinning brachten zij de stand in de playoffserie tegen de als zevende geplaatste Nashville Predators op een beslissende 4-2. Daarmee gaat de als tweede geplaatste ploeg net als de als eerste geplaatste Sharks en de als derde geplaatste Vancouver Canucks door naar de volgende ronde. Alleen de tweestrijd tussen nummer vier Phoenix Coyotes en nummer vijf Detroit Red Wings moet nog beslist worden in de Western Conference.

Makkelijk was dit overigens niet. Bij een 2-2 stand in de serie hadden zij in de vijfde wedstrijd een shorthanded goal dertien seconden voor tijd en een winnende treffer in de overtime nodig om op een 3-2 voorsprong te komen. Daarmee was het geluk van de Blackhawks nog niet voorbij, want vandaag werd er een ongelofelijke mazzelgoal gemaakt. Bij een 1-1 stand wilde Blackhawks-verdediger Brent Seabrook de puck langs de boardings achter het doel langs aan de andere kant van het ijs krijgen. Goalie Pekka Rinne anticipeerde hierop en ging achter zijn doel om de puck te onderscheppen. De puck kwam echter tegen de schaats van de opspringende Blackhawks-aanvaller Patrick Kane aan en veranderde van richting het doel van de Predators in.

De Blackhawks haalden er vervolgens niet alles uit wat erin zat, want voor ze het wisten stond het 3-3 en dat nog in de eerste periode. Jonathan Toews wist er met een powerplay goal alsnog voor te zorgen dat de Blackhawks met een voorsprong gingen rusten. In de tweede periode werd niet meer gescoord, en in de derde maakte John Madden acht seconden voor tijd de 5-3 in een leeg net nadat goalie Rinne het net had verlaten voor een extra aanvaller.

"Ik zag het moment zelf niet omdat het aan onze kant buiten ons zicht bij de boarding gebeurde, maar wat een mazzelgoal. Soms heb je zo'n gelukje mee en haal je daar vertrouwen uit, maar we maakten er onvoldoende gebruik van want ze kwamen terug tot 3-3. Bij de 4-3 toonden we echter wel weer veerkracht," aldus coach Joel Quenneville. Madden gaf de Predators nog enkele complimenten: "Ze bleven maar komen, ze speelden als team erg goed. Bijna al hun spelers deden goed mee en ik weet zeker dat als hun topscorer, Patric Hornqvist, erbij was geweest dat we het nog lastiger hadden gehad."