Bill Gates wordt geridderd door Britse koningin

Son-Of-A-Gun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SubheaderMicrosoft-oprichter Bill Gates zal naar verwachting tot de ridderstand worden geheven door de Engelse koningin. Hij krijgt deze adelijke titel dan vanwege zijn grote verdienste voor de internationale zakenwereld. De verwachting is dat dit nieuws vandaag zal worden bevestigd door de medewerkers van Buckingham Palace, aangezien Gates in Londen is om een handelsconferentie bij te wonen.

Bill Gates is voorgedragen voor het ridderschap door de Britse Minister van Financiën, Gordon Brown, die zelf ook zal spreken op de conferentie. De titel die Gates zal ontvangen is "the Honorary Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire.", een titel die van tijd tot tijd wordt uitgegeven aan zich onderscheidende mensen die niet afkomstig zijn uit het Britse Gemenebest. Het is tevens de op één na hoogste rang binnen deze civiele orde, waarbij de drager overigens nog niet het recht heeft om de aanspreektitel "sir" te mogen gebruiken.

Andere Amerikanen gingen Gates al voor. Zo zijn onder andere de voormalig burgemeester van New York, Rudolph Giuliani, regisseur Steven Spielberg en Alan Greenspan, voorzitter van de Amerikaanse federale bank al geridderd.