Lichaam Marleen Konings gevonden

Marleen KoningsDe Zuid-Afrikaanse politie heeft vanmiddag het levenloze lichaam van de vermiste 24-jarige Nederlandse studente Marleen Konings gevonden. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit bevestigd.

Marleen Konings werd sinds 27 december vermist. Ze zou die dag een vriend ontmoeten, maar kwam op die afspraak nooit opdagen. De laatste keer dat er wat van haar werd vernomen, was toen ze in een plattelandsziekenhuis op ongeveer 150 kilometer van Kaapstad lag, omdat ze voedselvergiftiging had opgelopen.

Afgelopen woensdag werd een verdachte aangehouden, die haar een lift had gegeven. De man, Rob Cowley, had de creditcard van Marleen Konings op zak. Het lichaam van Marleen Konings werd gevonden in een kloof genaamd Barrydalle, op 43 kilometer afstand van de plaats Swellendam, niet ver van Kaapstad. De politie had in het gebied een grote zoekactie gehouden, waarbij tientallen politiemensen werden ingezet. De kloof werd volgens het ministerie "uitgespit op aanwijzingen van de aangehouden verdachte".