Lijsttrekker moslimpartij toont dubieuze foto's op Hyves

Dilaver Delikaya hoopt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag volgende maand veel stemmen binnen te halen voor zijn partij, de Islam Democraten (ID). Zoals iedere moderne politicus heeft Delikaya ook een eigen Hyves-pagina. De moslim had op zijn profiel ook enkele foto's van zijn kinderen gezet, maar deze weer snel verwijderd. Ze bleken namelijk nogal erg dubieus te zijn voor een politicus.

Zo prijkte op zijn profiel onder andere een foto van ene Muhamed. Het ventje kijkt erg boos de camera in, terwijl hij in elke hand een pistool houdt. Beide lopen heeft hij tegen zijn oor gedrukt. Andere kindjes op zijn pagina beeldden slechts met hun handjes een pistool uit.

De lijsttrekker heeft de foto's echter snel weer van zijn profiel afgegooid. Hij kwam er namelijk zelf ook achter dat de gewelddadige kinderen in strijd zijn met zijn partijprogramma.

"Daar waar jongeren tot criminele handelingen vervallen, is vaak een beperkte pedagogische aansturing door de ouders aan de orde", is een statement van de ID. "In dit soort gevallen dienen ouders hun verantwoordelijkheid op te pakken en zullen desnoods onder sanctionering deel moeten nemen aan cursussen ouderbegeleiding. De inhoud van deze ouderbegeleiding moet mede aansluiten op de achtergrond van de ouder en zijn of haar kind."

Muhamed Gangsta
"I'm a gangsta baby!"