Popfestival gaat door, ondanks 8 doden

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks het feit dat er acht bezoekers van het Deense popfestival Roskilde zijn doodgedrukt en 20 gewond zijn geraakt, in de nacht van vrijdag op zaterdag, gaat het festijn gewoon verder.
Het drama ontstond toen tijdens een optreden van de Amerikaanse rockband Pearl Jam de menigte naar voren drong en er paniek uitbrak. De slachtoffers, wier nationaliteit onbekend is, stonden vlak voor het podium en werden tegen de dranghekken platgedrukt.

De zanger van Pearl Jam had het publiek meerdere keren gevraagd rustig te blijven. Uiteindelijk moest het concert worden afgebroken. Ook het optreden van de Britse new-wavelegende The Cure, dat gepland stond voor hetzelfde podium ging niet meer door. Op de andere zes podia gaan de concerten wel door. Ook zaterdag en zondag gaan de optredens gewoon door, zo meldt festivalbaas Leif Skov.

Het popfestijn vindt voor de dertigste keer plaats en staat bekend als veilig en goed georganiseerd. Naar schatting 90.000 mensen bevinden zich op het festivalterrein, velen uit Scandinavië en Duitsland.

Op 2 juli treedt Pearl Jam op in Werchter (Belgie). Voor zover nu bekend gaat dat optreden gewoon door.