Australische pinguïns krijgen bodyguards

Zwaar bewapende lijfwachten gaan een kolonie pinguïns ten noordoosten van de Australische stad Sydney beschermen. De Nationale Dienst Dieren en Parken (NPWS) is daar volgens meldingen vandaag van het Australische persbureau AAP toe overgegaan.

De scherpschutters waken over een kolonie van 120 pinguïns die is neergestreken op het schiereiland van Manly, ongeveer 8 kilometer ten noordoosten van het centrum van Sydney. In de afgelopen twee weken zijn negen pinguïns doodgebeten, waarschijnlijk door vossen of wilde honden. Het laatste slachtoffer viel eergisteren.

In de dierentuin Tarong in Sydney wordt op de dieren autopsie verricht. Ook wordt met DNA-materiaal gewerkt om er achter te komen wat of wie de pinguïns heeft doodgebeten. Twee scherpschutters zijn vanaf afgelopen nacht aan het werk en er blijven lijfwachten zo lang als nodig geacht. De nachtelijke zoektocht naar pinguïnsverschalkende wezens heeft ondanks de inzet van nachtkijkers en lekkernijen waar vossen of honden op af zouden moeten komen, nog niets opgeleverd.


Australische pinguïns krijgen bodyguards  (foto: DAG)