FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 juli 2009

Oranjevrouwen kloppen Zuid-Afrika

Het Nederlandse vrouwenvoetbalteam is er maandag bij de Four Nations Cup in geslaagd ook de tweede wedstrijd te winnen. In het olympisch Stadion in Amsterdam kreeg Zuid-Afrika met 3-2 klop. Eerder was al Zwitserland met 5-0 geklopt.

Nederland kwam al in de eerste minuut op achterstand, maar Chantal de Ridder en Lianne de Vries bogen nog voor rust de stand om in een 2-1 voorsprong. In de tweede helft maakte Zuid-Afrika nog wel gelijk, maar een kwartier voor tijd maakte Shanice van de Sanden voor Oranje de winnende treffer.

China won eerder op de dag met 2-0 van Zwitserland en omdat het eerder al met 5-0 van Zuid-Afrika had gewonnen, zal het woensdag tegen Nederland strijden om de toernooiwinst.

Het toernooi is voor de vrouwen van bondscoach Vera Pauw een voorbereiding op het Europees kampioenschap dat komende maand in Finland gehouden wordt.

Zenit lijkt Twente af te troeven in strijd om Ruiz

Bryan Ruiz heeft interesse om in de Nederlandse Eredivisie te gaan spelen, maar het is Zenit Sint-Petersburg dat tot nu toe het hoogste bod heeft gedaan op de aanvaller van AA Gent.

Ivan de Witte, voorzitter van de Belgische club, bevestigt dit tegenover Sporza. "Ruiz heeft wel aangegeven dat hij erg graag naar Nederland wil, maar wij hebben een bod gekregen van Zenit dat hoger is dan dat van Twente en dat dus voor ons interessanter is."

De voorzitter weet echter niet of de Costa Ricaan de Russische competitie wel ziet zitten. "Wil hij wel naar Rusland? Ik wil in elk geval dat dit deze week nog afgerond wordt. Het heeft lang genoeg geduurd."

Ruiz heeft bij AA Gent drie seizoenen achter de rug. In het afgelopen jaar kwam de aanvaller tot twaalf goals in 32 wedstrijden. Gent heeft hem niet meegenomen naar Wit-Rusland, waar de club donderdag FC Naftan tegenkomt in de voorronde van de Europa League. Op die manier is Ruiz Europees inzetbaar voor clubs die hem willen contracteren.

Luis Fabiano zegt City af en kiest voor Milan

Luis Fabiano hoopt zo snel mogelijk een transfer naar AC Milan af te ronden. De Braziliaanse aanvaller van Sevilla heeft een aanbieding van Manchester City aan de kant geschoven.

"Ik kan bevestigen dat er een aanbieding ligt van Manchester City, maar Luis wil alleen naar AC Milan," reageert zaakwaarnemer José Fuentes tegenover Football Italia.

Milan heeft al tweemaal een bod bij Sevilla neergelegd. De Spaanse club weigerde beide biedingen van respectievelijk veertien en achttien miljoen euro. Volgens Leonardo, de nieuwe hoofdtrainer van de Rossoneri, zijn beide partijen nu bijna tot een overeenkomst gekomen.

Ook zaakwaarnemer Fuentes verwacht snel meer duidelijkheid. "Het is nu aan de clubs om tot een akkoord te komen. Op dit moment is er geen nieuws. Ik weet niet wanneer beide clubs opnieuw met elkaar in gesprek gaan, maar ik geloof dat Milan nog deze week met Sevilla gaat praten en een nieuw bod zal uitbrengen."

Tévez naar Manchester City

Carlos Tévez verruilt Manchester United voor stadgenoot en aartsrivaal Manchester City. De Argentijn moet alleen nog een medische keuring ondergaan voordat hij een vijfjarig contract tekent.

Net als bij United krijgt Tévez bij de ploeg van manager Mark Hughes rugnummer 32. "Dit is fantastisch nieuws. Carlos is een internationale topper die alle eigenschappen en kwaliteiten bezit om de club hogerop te helpen," reageert de manager op de website van City.

Tévez heeft in elk land waar hij speelde de nationale titel gewonnen. Bij Manchester United kwam de Argentijn tot 34 treffers in 99 competitie- en bekerwedstrijden. City betaalt voor hem naar verluidt ruim 25 miljoen euro.

De 25-jarige aanvaller kwam in 2006 naar Engeland om bij West Ham United te gaan voetballen. Daarvoor was Tévez actief bij Corinthians (één jaar) en Boca Juniors (drie jaar).

1 tegen 100 nu ook op Xbox live



Altijd al eens mee willen spelen in een TV show á la "1 tegen 100"?
Maar nooit antwoord gekregen op je smekende emailtjes, brieven en sms-jes richting Endemol?
Daar kan nu verandering in komen. De televisieproducent uit Aalsmeer/Hilversum brengt namelijk in samenwerking met Microsoft, het spel "1 tegen 100" naar de Xbox live.

Endemol kondigde vorig jaar tijdens de E3 al aan, te komen met een console-versie van 1 tegen 100. Maar toen ging het vooraleerst om een offline variant.
Vorige week vond in Canada de softlaunch plaats van de online Beta.
Inmiddels is het spel ook in Engeland en Duitsland 'live' gegaan.

Endemol en MS maken voor 1 tegen 100 gebruik van een 'tijd gebonden schema'. Op vaste tijden start een nieuwe spelronde met 101 spelers. Net als op TV is 1 tegen 100 op de Xbox-Live een afvalrace pur sang. Wie de vragen niet correct weet te beantwoorden ligt er in no-time uit.

Overigens staat daar wel wat tegenover. De winnaars maken, naast de eeuwige roem waar het ons natuurlijk eigenlijk om te doen is, kans op MS points, flatscreens, camera's, laptops en zelfs auto's.

Het is nog steeds niet duidelijk of er ook een Nederlandse versie van het spel komt. Wel staat al vast dat 1 tegen 100 in het Engels, Duits en Frans zal verschijnen op Xbox live Primetime.

Microsoft geeft software weg op internet

Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft gaat zijn kantoorsoftware Office ook via internet aanbieden. Consumenten kunnen daar dan gratis van gebruik maken. Bedrijven moeten nog wel betalen.

Dat liet het bedrijf vandaag weten op een eigen softwareconferentie in New Orleans. Met de stap verhevigt Microsoft de strijd met Google om dominantie op het internet. Google biedt al via internet kantoorsoftware aan. Bij Microsoft gaat het om een tekstverwerker, een spreadsheet-programma en software voor presentaties en notities.

Het nieuwe softwarepakket komt in de eerste helft van volgend jaar op de markt, tegelijkertijd met de introductie van Office 2010.

Snelheid Renault verrast Alonso

Renault-coureur Fernando Alonso was aangenaam verrast door de snelheid van de R25 op de Nürburgring afgelopen zondag. Alonso startte vanaf een twaalfde positie, maar wist zich op te werken naar de zevende plaats. Ook ging de Spanjaard aan de haal met de snelste rondetijd van deze race.

"We hebben de auto flink verbeterd," vertelde Fernando. "Soms krijg je wel eens nieuwe onderdelen zonder dat je iets merkt, maar nu was het erg duidelijk. We hebben duidelijk een stap vooruit gezet."

Een goede kwalificatie is erg belangrijk volgens Alonso."We moeten ons concentreren. Als we in de top vijf of zes liggen, hebben we genoeg snelheid om onze plek vast te houden."

Chaos op grondwetconferentie in Zimbabwe

Een conferentie over de nieuwe grondwet in Zimbabwe is vandaag uitgelopen op een chaos. Sommige afgevaardigden liepen uit protest de zaal in Harare uit, anderen gooiden met waterflessen. Oproerpolitie moest vechtende afgevaardigden van rivaliserende partijen uit elkaar halen en naar buiten sturen.

Dat berichtte de BBC. De uitbraak onderstreept de spanningen in de eenheidsregering van president Robert Mugabe en premier Morgan Tsvangirai, die eerder dit jaar in het zuidelijke Afrikaanse land tot stand kwam.

De spreker van het Lagerhuis, Lovemore Moyo van Tsvangira's partij MDC, werd tijdens zijn openingstoespraak gestoord door joelende afgevaardigden van de ZANU-PF van Mugabe. Zij zongen revolutionaire liederen en zwaaiden met hun vuisten in de lucht, een traditioneel gebaar van de partij. De conferentie zou aanvankelijk worden geopend door Mugabe.

De afgevaardigden werken aan een nieuwe grondwet, die de oude uit 1979 moet vervangen. MDC wil de rol van het parlement versterken en die van de president verkleinen.

Traumaheli voor slachtoffer wespenaanval

Een man uit Vlodrop is vanavond aangevallen door een zwerm wespen. Omdat de man een hevige allergische reactie vertoonde, kwamen er twee ambulances en een traumahelikopter aan te pas om zijn leven te redden. De man is met spoed opgenomen in het ziekenhuis in Roermond.

De man kreeg de insecten achter zich aan toen hij hun nest probeerde te verwijderen. Hij werd vervolgens meerdere malen gestoken. 

[Gerucht] God of War filmscript gelekt?

CC2 claimt in het bezit te zijn van een vergevorderd script van de film God of War, geschreven door David Self. Wij kunnen niet oordelen over de echtheid van het script, aangezien het simpel is aan de plotdetails te komen door, simpelweg, het spel te kopen.

Het goede nieuws daarentegen is wel ( goed nieuws als je het verhaal van God of War goed vindt) en als het script al sowieso echt is (en het al niet helemaal herschreven gaat worden, en dat zal zeker gaan gebeuren omdat de film geen auto-achtervolgingen heeft of slimme sidekicks) het blijft zijdelings trouw aan de game. Op één uitzondering na: Het einde is anders. We gaan niks verklappen over een einde dat nog niet officieel bestaat en mogelijk zelfs nep is. Dus we laten het aan jou over en kijk hoe Self het verhaal een open einde geeft voor mogelijk zoiets als een sequel. Mogelijk zelfs een ander verhaal dan het originele vervolg heeft.





Portier gaat door het lint

Een 32-jarige portier van een discotheek in Saasveld is de afgelopen nacht door het lint gegaan. Agenten hebben de man aangehouden op verdenking van mishandeling.

De portier had een vijftienjarige jongen uit de disco gezet. De jongen stelt dat hij door de portier in zijn gezicht is geslagen en dat de portier hem schopte terwijl hij al op de grond lag. Ook zou de portier het slachtoffer bijna gewurgd hebben.

Volgens de politie was het een onrustige nacht bij de discotheek. Een man uit het Duitse Schüttorf is ook opgepakt voor mishandeling. Hij zou een discobezoeker uit Terwolde hebben mishandeld.

De portier is vanochtend vrijgelaten. De politie heeft tegen hem een proces verbaal opgemaakt.

Sonja Bakker gaat scheiden

De bekende gewichtsconsulente Sonja Bakker en haar man Koen Lenting gaan uit elkaar. Dat heeft het stel vanavond via een woordvoerder bekend laten maken in het programma RTL Boulevard. Het succes van Bakker zou tot te veel spanningen hebben geleid tussen de twee, zo laat woordvoerder Hans Vos weten. "Het laatste half jaar is het idee gekomen, ‘We leven als collega's niet meer als man en vrouw. We oefenen die functie alleen naar de kinderen toe uit, maar we zijn uit elkaar gegroeid’. Dat is het moment geweest dat ze gerealiseerd hebben dat het niet goed ging. Ze hebben wel ingegrepen, maar misschien was dat te laat."

Volgens de woordvoerder is de beslissing om uit elkaar te gaan, pas recent genomen. "Over processen als scheiding van tafel en bed hebben ze het nog niet gehad. Voorop staat het geluk van de kinderen en de tijd die ze nodig hebben om tot zichzelf te komen. Maar ik wil benadrukken dat ze nog steeds dol op elkaar zijn", aldus Vos.

Het koppel heeft twee zoons.


Sonja Bakker gaat scheiden  (foto: DAG)

Peuter lost diefstal op

Een driejarig jongetje uit het in de Duitse deelstaat Nedersaksen gelegen Spelle is nu al een held. Het jongetje heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de opheldering van een diefstal.

Een medewerkster van het kinderdagverblijf waar het ventje verbleef had het raam van haar auto niet goed gesloten. Zo gebeurde het dat een brutale dief zeer gemakkelijk een portemonnee kon buitmaken die in de auto lag. Het kereltje had echter alles gezien.

Omdat de peuter de diefstal zo goed had geobserveerd, kon hij een uiterst gedetailleerde daderomschrijving geven. Dankzij deze omschrijving was het voor de politie een fluitje van een cent de dader in de kraag te vatten.

Lauda hekelt uitvalverzoek Hamilton

Voormalig Formule 1-coureur Niki Lauda heeft kritiek geuit op Lewis Hamilton die tijdens de Grand Prix van Duitsland McLaren verzocht om uit te mogen vallen. De Brit lag achteraan in de race en finishte als 18e op een ronde achterstand.

De Brit wilde de motor en versnellingsbak sparen, maar moest zich van het team concentreren op het rijden en de strategie aan het team laten. Lauda zou het verzoek nooit gedaan hebben. "Ik zou het niet gedurfd hebben. Een rijder moet rijden, want daarvoor wordt hij betaald. Al het andere wordt beslist door de baas."

Volgens de Oostenrijker liet Hamilton hierbij geen goede indruk achter. Norbert Haug is het niet met Lauda eens en vond het verzoek van de Brit prima. Toch heeft Hamilton de race uitgereden op het verzoek van het team.

Uitslagen oefenduels 13 juli

In augustus wordt er weer gevoetbald in zowel de Eredivisie als in de Jupiler League, als voorbereiding daarop spelen veel clubs oefenduels tegen amateurclubs of tegen elkaar. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.
Thuis Uit Uitslag
FC Zwolle Olympiakos (Gri) 0-3
NIVO Sparta FC Den Bosch
El Idrissi (2), Caracciolo (2),
Van Moorsel, Vorthoren
0-6
FC Volendam
Sluijter (2), Kramer
Hartlepool (Eng) 3-2

BMW wil motoren aan klantenteams leveren

BMW Sauber heeft bij monde van teambaas Mario Theissen gezegd dat het van plan is om aan een ander Formule 1-team van motoren te voorzien. Hiermee hint hij naar Red Bull Racing dat mogelijk met Mercedes-motoren wil gaan rijden.

"We hebben de capaciteit om onze motoren aan andere teams te leveren," zei Theissen. Sport Bild gelooft dat de Duits/Zwitserse renstal hiermee Sebastian Vettel weer probeert binnen te halen. Makkelijk zal dit niet worden, want Red Bull-teambaas Christian Horner heeft geen haast met het maken van de keuze. "Wat betreft onze keuze voor de motoren kunnen we wachten tot de winter."

'Alle landen moeten griepvaccin hebben'

Alle landen moeten toegang hebben tot het vaccin tegen Mexicaanse griep omdat de opmars van de griep niet te stoppen is. Dit zei vandaag het hoofd van de afdeling vaccinatie-onderzoek van de wereldgezondheidsorganisatie WHO, Marie-Paul Kieny.

Ze sprak in Genève naar aanleiding van een bijeenkomst van vaccinatie-deskundigen van de WHO met medische experts op het gebied van de griep. vandaag bezweken er op de Filipijnen, in Groot-Brittannië en Thailand in totaal zeven mensen aan de griep. Er zijn van de circa 90.000 patiënten wereldwijd ongeveer 430 mensen aan de gevolgen van deze griep overleden.

Het vaccin kan al in september beschikbaar zijn. Amerikaanse onderzoekers hebben vandaag bevestigd dat het virus dat verantwoordelijk is voor de Mexicaanse griep, het A(H1N1)-virus, heel erg gevoelig is voor de vaccins die momenteel worden ontwikkeld. Dat bevestigt dat die vaccins geschikt zijn als eerste verdedigingslinie, stelden de onderzoekers uit de Amerikaanse staat Wisconsin.

Mensen die betrokken zijn bij de behandeling van de ziekte moeten als eersten het vaccin krijgen toegediend. Zij moeten er tenslotte voor zorgen dat de gezondheidszorg niet bezwijkt, aldus Kieny. Ook kinderen zijn door hun samenkomen op scholen een prioriteit. Andere mensen die voorrang verdienen, zijn mensen met chronische gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen.

Onderzoekers vinden gen hartritmestoornissen

Onderzoekers van onder meer het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam hebben een nieuw gen ontdekt dat een rol speelt bij hartritmestoornissen. Het gaat om genetisch materiaal dat invloed heeft op de veelvoorkomende hartkwaal atriumfibrilleren.

De wetenschappers hopen door hun vondst betere medicijnen te kunnen ontwikkelen, maakte een woordvoerder van het academische ziekenhuis bekend. Uit het onderzoek blijkt dat mensen met het gen 44 procent meer risico om de hartkwaal op te lopen. De resultaten van de studie staan vandaag in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Nature Genetics. De deskundigen uit Rotterdam werkten samen met Amerikaanse en Duitse wetenschappers.

Een op de vier mensen krijgt in zijn of haar leven last van atriumfibrilleren, stelde de woordvoerder. De aandoening ontstaat doordat de boezems van het hart onregelmatig en te snel samentrekken. Patiënten kunnen hierdoor duizelig, vermoeid of kortademig worden. Maar zij riskeren ook een beroerte of hartfalen.

Volgens professor Jacqueline Witteman van het Erasmus MC is de ontdekking belangrijk. "De onderzoekers krijgen meer inzicht in het ontstaan van de hartkwaal. Medicatie kan in de toekomst wellicht meer selectief worden voorgeschreven, zodat patiënten de medicijnen krijgen waarop ze het beste reageren."

Het vriendje van Madonna is jaloers

Madonna en Guy Ritchie hebben elkaar weer helemaal gevonden. Het vriendje van Madonna, Jesus Luz, is niet zo te spreken over deze ontwikkeling. Hij vindt het maar niets dat de ex-geliefden weer contact hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Madonna en Ritchie zijn vorig jaar gescheiden omdat zij simpelweg niet meer met elkaar samen konden leven. De Queen of Pop leek totaal geen problemen te hebben met de breuk en sloeg binnen een maand een nieuwe vlam aan de haak.

Sinds de adoptie van Mercy zien de exen elkaar vaker en is de verstandhouding stukken verbeterd. Jesus voelt zich erg ongemakkelijk in de buurt van Ritchie en vindt dat ze te veel tijd samen doorbrengen.


Jesus Luz is jaloers  (foto: DAG)

Honda wil niet terugkeren in F1

De Japanse autofabrikant Honda is niet geïnteresseerd om haar rentree in de Formule 1 te maken. Dit heeft de nieuwe president van het bedrijf Takanobu Ito maandag gezegd, ondanks dat de economie weer tekenen van herstel vertoont.

"Het is erg jammer dat we de Formule 1 moesten verlaten," zei Ito. "Aan de andere kant is de F1 steeds minder een medium waarin de bedrijven hun verschillende krachten kunnen testen en meer een evenement met hoge restricties."

"Er is weinig ruimte voor ons voor nieuwe uitdagingen en met in het achterhoofd de huidige staat van de serie denk ik niet dat we het verlangen hebben om terug te keren, ondanks dat de economie verbetert." Ito voegde er aan toe dat hij nog niet zeker weet of Honda op Suzuka jaarlijks een Grand Prix wil organiseren.

Bokser Arturo Gatti, bekend van Fight Night, vermoord

Arturo Gatti, voormalig wereldkampioen boksen en een bekende uit de Fight Night serie, is in Porte de Galinhas (Brazilië ) op 37-jarige leeftijd overleden. De dood van de Canadese bokser is gisteren bevestigd door lokale bronnen. Omdat de omstandigheden rond zijn dood verdacht waren, startte de politie een onderzoek.

Inmiddels is de vrouw van Gatti, de 23-jarige stripper Amanda Carine Barbosa Rodrigues, door de politie opgepakt. Haar tasje, met daarop bloedspetters, werd gevonden in het gehuurde appartement in het luxe Dorisol Resort waar de twee verbleven. Een politiewoordvoerder laat weten dat zij 'de enige verdachte is'.

Tweede huwelijksreis

Gatti en Rodrigues waren op hun tweede huwelijksreis na een korte break in hun relatie. Carl Moretti, die veel van Gatti's gevechten promootte, laat weten dat de relatie niet gebaseerd was op liefde en dat zij soms gewelddadig konden worden. Zo zou Rodrigues op een eerdere reis een lamp naar Gatti hebben gegooid.

Rodrigues werd gisteren opgepakt door de politie toen bleek dat haar verhaal inconsequent was en niet klopte met de feiten. Zo kon de vrouw niet verklaren waarom ze bijna tien uur in de kamer verbleef zonder te merken dan Gatti dood was.

Ruzie

Getuigen meldden dat de twee vrijdag aan het ruziën waren en dat dit zaterdagochtend nog doorging. Volgens Rodrigues was Gatti dronken en duwde hij haar tegen de vloer. Rodrigues wordt er nu van verdacht haar man te hebben gewurgd met het schouderbandje van haar tasje.

Gatti werd in Italië geboren, maar groeide op in Montreal (Canada). Hij werd beroemd in Atlantic City (Amerika), waar hij zijn eerste titel won. Gatti won 40 van de 49 professionele gevechten waar hij aan meedeed. Van de 40 gevechten won hij er 31 door knockout. In 1995 werd Gatti wereldkampioen supervedergewicht (IBF) en in 2004 lichtweltergewicht (WBC).

Huntelaar niet mee op trainingskamp

Klaas-Jan Huntelaar zal niet met Real Madrid meegaan op trainingskamp naar Ierland. Volgens de Spaanse krant Marca is het besluit om niet mee te gaan in goed overleg genomen.

Real Madrid verwacht dat de aanvaller nog deze week verkocht zal worden. VfB Stuttgart en Tottenham Hotspur zijn daarvoor de belangrijkste kandidaten.

Huntelaar werd pas een half jaar geleden overgenomen van Ajax. In Madrid kwam Huntelaar tot 20 competitieduels, waarin hij acht keer scoorde. Na het aantrekken van Cristiano Ronaldo, Kaká en Benzema is Huntelaar overbodig geworden bij De Koninklijke.

Punten F1-voorspeller ronde 9

De Formule 1-race op de Nürburgring is weer voorbij. Tijd voor de uitslagen van de negende ronde van de FOK! F1-voorspeller en de tussenstand in het klassement. Nieuw is dat je de resultaten per Grand Prix in de stand terug kunt zien.

Winnaar van het raceweekend in Duitsland is BrawnGP geworden met 34 punten. Daarachter is CactusJack met 31 punten als tweede geëindigd. Zaff eiste met 26 punten plaats drie voor zich op voor Geniuz_Nerd, hoogerbrug en Morphisor met 23 punten.

In het klassement staat Mist nog altijd eerste met 228 punten. Charrel volgt op ruime afstand met 205 punten. Daarachter staat Sufferdt met 197 punten derde. Vier punten daarachter staat JB83. De top vijf wordt afgesloten door jordbaer met 192 punten.

De ingevoerde resultaten:
VT1: Mark Webber
VT2: Lewis Hamilton
VT3: Lewis Hamilton

Kwali1: Mark Webber
Kwali2: Rubens Barrichello
Kwali3: Jenson Button
Kwali4: Sebastian Vettel
Kwali5: Lewis Hamilton

Snelheid kwali: Toro Rosso

Race1: Mark Webber
Race2: Sebastian Vettel
Race3: Felipe Massa
Race4: Nico Rosberg
Race5: Jenson Button
Race6: Rubens Barrichello
Race7: Fernando Alonso
Race8: Heikki Kovalainen
Race9: Timo Glock
Race10: Nick Heidfeld

Snelste ronde: Fernando Alonso
Snelste pitstop: Toyota
Eerste uitvaller: Toro Rosso

De volgende Grand Prix is op 26 juli op de Hungaroring in Hongarije. Je kunt je voorspelling voor deze race opgeven tot 23 juli 23:59 uur.

Moeder Jan Smit maakt Yolanthe zwart

De moeder van Jan Smit, Gerda Smit, doet dinsdagavond in SBS Shownieuws een boekje open over Yolanthe, de ex van haar zoon. De showrubriek lichtte maandagavond al een tipje van de sluier op. Voor de camera zegt Gerda Smit dat Yolanthe Cabau van Casbergen geld heeft ontvreemd. "Een heel groot bedrag is er weg. Erg veel geld", zegt ze in een gesprek met Evert Santegoeds.

Santegoeds vraagt daarna of ze praten over een bedrag van een ton. "Misschien wel meer", antwoordt ze. De vroege editie van Shownieuws staat dinsdagavond volledig in het teken van het interview.

Ferrari verlegt focus naar volgend jaar

Het Formule 1-team van Ferrari lijkt de focus te verschuiven naar volgend seizoen. Dit zal volgens de Italiaanse renstal een kwestie van dagen zijn, omdat de huidige F60 ondanks alle ontwikkeling de Red Bulls niet bij kan houden.

Ondanks dat Felipe Massa op de Nürburgring een derde plaats behaalde en het team in de stand om het constructeurskampioenschap nog maar 2,5 punten achter staat op Toyota zal de ontwikkeling van de auto volgens teambaas Stefano Domenicali binnenkort stilgezet gaan worden. "Dat zal snel gaan gebeuren," zei de Italiaan.

"We zijn al bezig aan het nieuwe project en zullen we ons gaan richten op het nieuwe project om zo min mogelijk tijd te verspelen. We weten dat volgend jaar cruciaal en we willen zeker met een ander tempo starten vergeleken met dit jaar. Dus het (stopzetten van de ontwikkeling) is een kwestie van dagen in plaats van weken."

Zeven piemels gejat in Friesland

Een Friese kunstenaar heeft een lullig probleem. Er zijn namelijk zeven gele piemels van hem gepikt in Franeker.

De keramieken fallussen maakten deel uit van een kunstwerk in een park, dat een boodschap moest zijn tegen pedofilie. Tot groot ongenoegen van een lokale onderneemster, die in hetzelfde park kinderfeestjes wilde organiseren.

Kunstenaar Bob Brenkman ontdekte de diefstal afgelopen zaterdag. Het is niet het eerste geval van diefstal, vorige week werd er namelijk al een porseleinen schedel van hem gestolen.


Een filmpje dat de Leeuwarder Courant van het lullige kunstwerk maakte

VVD'er Frits Bolkestein doceert op Lowlands

VVD-coryfee en ex-eurocommissaris Frits Bolkestein gaat tijdens het muziekfestival Lowlands een college verzorgen tijdens de zogenoemde Lowlands University. "De erudiete liberaal ontvouwt in zijn college op geanimeerde wijze zijn ideeën over de fundamenten en de toekomst van Europa", meldde de organisatie vandaag.

Voor de vijfde keer op rij wordt de 'University' georganiseerd door Coolpolitics, Lowlands en Willem van Zeeland Producties. Zij geven "vooraanstaande professoren het podium dat ze verdienen", zo melden ze zelf in een persbericht. "De leukste universiteit van Nederland opent op 21, 22 en 23 augustus haar tentdoek voor zeven popsterren van de wetenschap. Bas Haring, Ton van der Steen, Bert Meijer, Alfredo Brillembourg & Hubert Klumpner, Erwin Seydel en Frits Bolkestein zijn van de partij om het eerste lustrum in stijl te vieren", zei een woordvoerder.

FOK!radio: vrouwen wakker maken voor seks

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Waar kun je vrouwen nu eens echt voor wakker maken? Een gat in de onderzoek-markt, en dus werd er onderzoek naar gedaan. En wat blijkt? Vrouwen laten zich het liefst wakker maken voor dampende seks. Maar ook een concert van de favoriete artiest doet het goed. Wij willen natuurlijk alles over het onderzoek weten, dus we bellen met 1 van de onderzoekers. Kan hij meteen vertellen wat we nu met de uitkomsten van het onderzoek moeten doen. Luisteren dus naar FOK!radio, vanavond vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten laten namelijk ook hun kunsten horen op FOK!radio. FOK!ker DriekOplopers is deze week aan de beurt. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek!

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl !

Je kunt ook meepraten via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.

Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

'Defensie wist al van cokeprobleem Yuri'

Dat Yuri van Gelder coke snuift wist Defensie drie jaar geleden al. Dat werd  vanavond bekend via het programma RTL Boulevard.

Drie jaar geleden was een roddelblad al bezig met een artikel over de sporter en zijn cokegebruik. Defensie hield toen dat artikel tegen met als argument dat dit slecht zou zijn voor zijn reputatie als sporter. Ook zijn oudtrainer Lens vertelde vandaag dat de breuk in 2006 kwam wegens het cokeprobleem. Van Gelder gaf vandaag ook toe al jaren te gebruiken. Hij heeft er spijt van.

Is Yuri een junk of slachtoffer? Doe mee aan de Yuri-poll.

[Gerucht] Is de PS3-slim dan toch geen HOAX?

Er zijn al veel verhalen over een eventuele slim versie van de PlayStation 3 die de rondte doen. Zo hebben wij van FOK!games ook al enkele malen bericht over dit fenomeen. Sony ontkent echter zoals gewoon alles hoog en laag en er zou geen PS3-slim in de maak zijn. Er is nu echter een filmpje opgedoken van iemand die een nieuwe slim console in zijn handen heeft gehad, die wel erg veel lijkt op plaatjes die al eerder op het net waren verschenen. Is de PS3-slim dan misschien toch geen hoax? Bekijk het filmpje en oordeel zelf. Geloven jullie dat dit echt is?

Bacterie tegen wildplassers

Met de Vierdaagsefeesten in aantocht zet de Nijmeegse stadsreinigingsdienst DAR een nieuw wapen in de strijd tegen overlast door wildplassers. De reinigingsdienst meldde vandaag dat ze bacteriën in gaat zetten die urine afbreken.

Het bedrijf gaat de Pro Bio Buoca bacterie aanbrengen op beruchte wildplaslocaties voordat aanstaande zaterdag de Vierdaagsefeesten losbarsten. De bacterie beschermt het metselwerk en bestrijdt stankoverlast door de urine af te breken. Een woordvoerster van DAR stelt dat het om een milieuvriendelijk organisme gaat.

Nijmegen verwacht tijdens de Vierdaagsefeesten zo'n 1,4 miljoen bezoekers. Deze werken gedurende de feesten 1,3 miljoen liter drank weg.

Debiel eist 3 miljard van Hugh Hefner

Ja, je leest het goed. Een ouderwetse debiel klaagt Playboybaas Hugh Hefner aan en wel voor pedofilie. De eis: drie miljard dollar. Om een idee te geven hoe gek deze vrouw is hieronder een gedeelte van haar aanklacht die letterlijk is vertaald:

"Ja, meneer, ik vraag drie miljard dollar van meneer Hefner. Hij zit al achter mij sinds ik een baby was, samen met een pedifiele (sic) organisatie in Los Angeles. Toen ik ongeveer vijf jaar was, zat hij verstopt onder mijn bed en hij greep mijn arm en hij zei dat hij alle beatles kende en dan noemde hij ze. Ik vroeg zo in mijn hoofd, gezien ik een hoed ben, iedereen in de wereld hier zijn mijn gedachten, een goede manier om vrede te maken. Dus dacht ik en zei je moet mijn hand loslaten."

Het kan natuurlijk zijn dat Hefner door een Amerikaanse rechter schuldig wordt bevonden. Hou daarom goed het Showbizzforum in de gaten, want daar lees je het voor het eerst.



Gek zijn is (niet altijd) gezond.

Klink drukt kosten geneesmiddelen via huisarts

Huisartsen moeten volgend jaar 60 miljoen euro inleveren. Een jaar later kunnen ze dit weer terugverdienen als ze goedkopere maagzuurremmers en cholesterolverlagers gaan voorschrijven. Met deze vorm van prestatiebeloning wil minister Ab Klink (Volksgezondheid) de kosten van medicijngebruik gaan drukken.

De minister heeft dat afgelopen vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer. Klink moet snijden in de kosten voor de gezondheidszorg omdat deze sterker stijgen dan verwacht. Hij kampt met een tekort van een miljard euro. Verder hoopt hij de kosten te drukken door voor een aantal chronische ziekten de zorg meer in samenhang aan te bieden. De huisarts krijgt hierin een grote rol, waardoor patiënten minder snel bij de veel duurdere specialist belanden.

Voor een aandoening komt er één prijs voor alle zorg die een patiënt nodig heeft. Een diabetespatiënt hoeft dan niet zelf zijn zorgverleners bij elkaar te zoeken. Deze gebundelde zorg komt er voor diabetes, hartfalen, COPD (een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem) en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Huisarts moet kosten medicijngebruik indammen  (foto: ANP)

Doden door schietpartij zijn Albanezen

De twee mannen die gisteravond om het leven kwamen door een schietpartij in de Amsterdamse Rivierenbuurt zijn van Albanese afkomst.

Ook een van de gewonde mannen is een Albanees. De andere is een Italiaan. Dat liet de politie vandaag weten.

Het incident had gisteravond plaats in een woning aan de Holendrechtstraat. De politie vermoedt dat er sprake is van een afrekening in het criminele circuit. De gewonden liggen in een ziekenhuis; hun toestand is stabiel.

Agenten troffen gisteravond rond zeven uur na een melding van een schietincident een zwaargewonde man aan voor de deur van de woning. Binnen vond de politie de twee doden en een tweede zwaargewonde.

Buurtbewoners hebben verklaard dat ze meerdere schoten hebben gehoord. Enkele negroïde mannen zouden vervolgens de benen hebben genomen. Een donkerkleurige personenauto zou met hoge snelheid zijn weggereden in de richting van de Berlagebrug, liet de politie weten op basis van verklaringen van omwonenden. Ze zoekt nog meer getuigen van het incident.

Het Forensisch Opsporingsteam verricht vandaag nog onderzoek in de woning.

Stadsdeel ZuiderAmstel zoekt momenteel uit wie de eigenaar is van de betreffende woning en of die persoon eventueel betrokken zou kunnen zijn geweest bij de schietpartij. Bekend is dat het huis was bewoond en ook wie er woonden, liet een woordvoerster weten. Zij wilde hierover nog niet meer kwijt.


Onderzoek naar schietincident Rivierenbuurt  (foto: DAG)

'Myanmar werkt aan amnestieregeling'

Myanmar werkt aan een amnestieregeling voor politieke gevangenen. Die kunnen dan meedoen aan de verkiezingen die volgend jaar in het Zuidoost-Aziatische land worden gehouden. Dit heeft de ambassadeur van Myanmar bij de Verenigde Naties vandaag gezegd.

VN-chef Ban Ki-moon zei dat het militaire regime in Myanmar zijn belofte dient na te komen om vrije en eerlijke verkiezingen te houden. Militairen grepen in 1962 de macht en hebben een schrikbewind gevestigd.

Bij de eerste democratische verkiezingen in Myanmar in dertig jaar tijd in 1990 won de oppositie overweldigend onder leiding van Aung San Suu Kyi. Zij kreeg huisarrest en de militaire leiders regeerden autoritair verder zonder acht te slaan op de verkiezingsuitslagen.

Jongeren gooien caravan om

Een Heerlens gezin zag haar vakantie het afgelopen weekeinde in het water vallen. Een groep jongeren heeft namelijk hun caravan omver geduwd.

De groep van vijf jongeren kwam in de nacht van zaterdag op zondag door de Hofdijkstraat, waar de caravan voor de deur van het gezin klaarstond voor vertrek. De jongeren gooiden de caravan op zijn kant. Een van hen kon door de politie worden aangehouden. De andere vier meldden zich gisteren op het politiebureau.

Salzburg verhuurt Vonlanthen aan FC Zürich

Johan Vonlanthen speelt komend seizoen op huurbasis voor het Zwitserse FC Zürich. De 23-jarige aanvaller stuurde de laatste weken aan op een vertrek bij Red Bull Salzburg.

Vonlanthen, die sinds 2006 onder contract staat bij de Oostenrijkse kampioen, is niet tevreden met zijn reserverol. Afgelopen seizoen kwam hij 29 keer in actie, maar vooral als invaller. Trainer Huub Stevens zette hem onlangs terug naar het beloftenteam.

Bij Red Bull had de Zwitser nog een contract tot medio 2010. In totaal speelde Vonlanthen in drie seizoenen 86 wedstrijden, waarin hij slechts elf keer trefzeker was.

In het seizoen 2005-2006 kwam Vonlanthen uit voor NAC Breda. Daarvoor speelde hij twee jaar voor PSV, met tussendoor een kort avontuur bij Brescia. Vonlanthen begon zijn loopbaan bij het Zwitserse Young Boys.

Wellenberg voor drie jaar naar NEC

Niels Wellenberg speelt de komende drie seizoenen in het shirt van NEC. De club uit Nijmegen heeft maandagochtend de medische keuring en alle formaliteiten afgerond.

Technisch directeur Carlos Aalbers is tevreden met de komst van de verdediger van FC Twente. "Met Niels hebben we de gewenste versterking binnen voor de rechtsbackpositie. Naast voetbalkwaliteiten beschikt hij ook over een juiste instelling, het is echt een karakterjongen," aldus Aalbers op de officiële clubwebsite.

Wellenberg is op zijn beurt ook blij met zijn nieuwe club. "Met mijn overgang naar NEC wil ik mijn carrière een goed vervolg geven. FC Twente maakt steeds meer stappen omhoog en ik kon nog steeds wel daarin mee, maar ik wil geen genoegen meer nemen met het dan wel spelen en dan weer niet."

De 26-jarige verdediger komt in Nijmegen een aantal oud-ploeggenoten tegen. "Ik ken natuurlijk Ramon Zomer en Bas Sibum, maar ook van Peter Wisgerhof hoorde ik alleen maar positieve verhalen over de club."

Trainer Dwight Lodeweges kan dinsdag al een beroep doen op de nieuwe aankoop, want dan oefent NEC tegen PAOK Saloniki.

"StarCraft 2 wordt waarschijnlijk uitgesteld"

Arvind Bhatia, een analist van Sterne Agee, een aandelenhandelaar, voorspelt dat we tot 2010 moeten wachten om StarCraft te kunnen spelen. Ondanks dat Blizzard in juni nog de intentie had om StarCraft 2: Wings of Liberty deze herfst af te leveren, zijn de open bèta's toch recentelijk vertraagd.

Bhatia maakte deze voorspelling in het Wall Street Journal (via gamesindustry.biz), als reactie op Blizzards aankondiging dat de Singularity uitgesteld wordt naar volgend jaar.

Blizzard zelf zegt dat een release in 2009 hun doel is, maar dat ze niet zal aarzelen om het spel uit te stellen als ze het gevoel heeft dat dat nodig is. "We gaan het spel niet in de winkels leggen als het nog niet af is", aldus lead producer Chris Sigaty.

Het is dus nog even afwachten of StarCraft 2 inderdaad deze herfst in de winkels ligt. We houden het voor jullie in de gaten.

Top of Flop: The BossHoss

De zevende ronde in de nieuwe reeks van Top of Flop op de FOK! Weblog was helaas een flop. Fahrenheit Twins' "O Captain!" was eentonig en verschrikkelijk saai. Deze week hebben we even geen nieuwe User's Choice (Je kunt nog altijd insturen!), dus kiezen we zelf maar weer eens iets fraais uit.

The BossHoss is een "Country Trash Punk Rock" band uit Berlijn. De band bestaat uit Boss, Hoss (uiteraard!), sir Frank, Hank, Guss, Russ en Ernesto. De nieuwste video heet "Last Day". Binnen de weblog crew zijn de meningen over deze band verdeeld. Sommigen vinden ze geweldig, anderen vinden het een stelletje neptruckers die zijn gezwicht voor een bak centen van Mercedes Benz Trucks.

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij binnenkort al hier!

Ruim 27.000 'pardonners' mogen blijven

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft op 1 juni 27.700 vreemdelingen laten weten dat ze op grond van de pardonregeling in Nederland mogen blijven. Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) meldt de Tweede Kamer vandaag dat de regeling voorspoedig verloopt en in de laatste fase is.

Een woning was er voor 24.270 'pardonners'. Eind dit jaar moeten alle buitenlanders die door het generaal pardon in Nederland kunnen blijven een eigen dak boven hun hoofd hebben. Niet alle gemeenten werken daar even goed aan mee, aldus Albayrak, die wel denkt dat ze dit doel haalt.

Ze wijst erop dat er op 1 juni nog 370 mensen door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) werden gehuisvest en dat ook de 'pardonners' die elders zijn opgevangen bijna allemaal een woning hebben.

'Kompaan' Holleeder vrijgesproken in moordzaak

De rechtbank in Haarlem heeft vandaag een vermeende handlanger van 'topcrimineel' Willem Holleeder, Maruf 'Paja' M. vrijgesproken van betrokkenheid bij de liquidatie van drugshandelaar Srdjan Miranovic. Het slachtoffer (41) werd op 12 januari 2006 doodgeschoten in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) was deze afrekening het gevolg van de strijd in de Amsterdamse onderwereld tussen de groepen rond Willem Holleeder en de beruchte Servische crimineel Sreten Jocic.

De rechters menen dat het OM er niet in is geslaagd om dit te bewijzen. Het gerechtshof in Amsterdam sprak M. in de afpersingszaak tegen Willem Holleeder kort geleden ook al vrij.

Didulica baalt van afketsen transfer

Feyenoord-trainer Mario Been kreeg onlangs van hogerhand te horen dat er geen versterkingen meer naar Rotterdam zullen komen. Dat houdt ook in dat doelman Joey Didulica bij AZ blijft. Feyenoord wilde de 31-jarige Australiër graag aantrekken, maar beide clubs konden het niet eens worden over een transfer.

Tegenover Sportweek verklaart Didulica dat hij graag voor Feyenoord zou willen spelen. "Feyenoord is een grote club, waar ik goed zou passen," verklaart de goalie. "I'm working class. Hopelijk komt er nu snel duidelijkheid over mijn toekomst."

"Ook voor AZ is dat het beste. Ik heb het hier goed naar m'n zin, maar wil wél spelen. En de kans dat Sergio Romero weer tegen een muur slaat, is klein. Daarom was ik graag naar Feyenoord gegaan. Ik ben heel enthousiast om weer te keepen en vastberadener dan ooit."

Arbeiders dreigen fabriek op te blazen

Werknemers van een failliete fabriek voor auto-onderdelen in Frankrijk gaan wel heel ver om hun ontslagvergoeding te krijgen. Ze dreigen het bedrijf op te blazen als er geen geld komt.

De arbeiders houden het bedrijf bezet. Een woordvoerder verklaarde tegenover de Franse radio dat er "op diverse plekken in de fabriek gasflessen staan". In ruil voor de voorraden en machines eisen de arbeiders dat Peugeot en Renault met 30.000 euro voor elke medewerker van het failliete bedrijf over de brug moeten komen.

In april werd de onderdelenfabriek New Fabris in Chatellerault failliet verklaard. Er is geen geld voor een ontslagvergoeding voor de 336 medewerkers, hoewel die daar wel recht op hebben.

Aanstaande donderdag zal een afvaardiging van de boze arbeiders met Renault gaan praten. De autofabrikant wil evenals de Franse politie vooralsnog geen commentaar geven op het dreigement. 

Met dank aan SenArt voor de submit.

Menchov blijft gemotiveerd

De eerste Tour-week is voor Denis Menchov in het water gevallen. De kopman van Rabobank verloor erg veel tijd ten opzichte van Alberto Contador en Lance Armstrong. Op de rustdag inventariseerde de Russische wielrenner de schade.

De problemen begonnen al tijdens de tijdrit in Monaco. "Ik was er al bang voor, het was 'tricky'. Ik kwam ritme tekort. Na de Giro heb ik geen wedstrijd meer gereden. Dat was fysiek ook niet mogelijk. De weken ervoor heb ik wel hard getraind, maar het was niet genoeg," liet Menchov in een reactie weten.

Enkele dagen later ging de Rus, tijdens de ploegentijdrit, onderuit en verloor hij in Barcelona erg veel tijd, omdat hij zich in de staart van het peloton bevond. Erik Breukink, ploegleider van Rabobank, vroeg zich zelfs af of Menchov zich nog wel focuste. "Ik heb het een paar dagen moeilijk gehad na die val. Lichamelijk, maar vooral mentaal. We verloren te veel tijd. Ik had er moeite mee de motivatie te hervinden. Pas in de bergen is het goede gevoel weer een beetje teruggekomen", liet de kopman van de Nederlandse formatie weten.

Toch zegt Menchov elke dag beter te worden. Daarnaast kijkt hij uit nar de laatste week in La Grande Boucle. Dan worden namelijk de Alpen beklommen. "Er zijn meer renners die te veel tijd hebben verloren, zoals Sastre, zoals Evans. Of we eens moeten praten om een pact te sluiten? Soms is praten niet eens nodig."

Tot slot liet de Rus weten nog altijd aan het klassement te denken. "Eerst wil ik richting top tien, daarna kan ik het doel nog bijstellen. Het zijn andere doelstellingen dan vooraf, maar we moeten omgaan met de situatie. Wat er gebeurd is kan ik niet meer terugdraaien."

[Upd] Duel NAC - Gandzasar Kapan gaat door

De Europa League-wedstrijd tussen NAC Breda en Gandzasar Kapan van komende donderdag gaat mogelijk niet door, zo meldt BN/De Stem.

De club uit Armenië heeft niet op tijd de visa voor de reis naar Nederland geregeld. Het duel staat geprogrammeerd voor komende donderdag 20:45 uur in het Rat Verlegh Stadion.

De KNVB en de UEFA hebben NAC gevraagd om te bemiddelen in deze situatie zodat de wedstrijd alsnog door kan gaan. Burgemeester van Breda Peter van der Velden heeft inmiddels een verzoek bij Buitenlandse Zaken neergelegd om een noodprocedure in werking te stellen voor het gezelschap uit Armenië.

NAC-directeur Theo Mommers heeft de supporters die een kaartje hebben gekocht voor deze wedstrijd beloofd dat ze hun geld terugkrijgen, mocht het duel niet doorgaan. Vooralsnog rekent Mommers erop dat er donderdag gewoon wordt gevoetbald.

Update:

Het duel tussen NAC Breda en Gandzasar Kapan gaat donderdag gewoon door. Dit is op de website van de Bredase club te lezen.

Rogers denkt niet meer aan afstappen

Michael Rogers blijft voorlopig nog actief in de Tour de France. De renner van Team Columbia kwam afgelopen donderdag hard ten val en had de dagen daarna veel last van zijn rug. Zondag wist de Australiër echter weer goed mee te komen.

"Het gaat weer goed met hem," liet een woordvoerder van Team Columbia aan Infostrada Sports weten. "Hij had erg veel pijn aan zijn rug, maar zondag ging het erg goed. Hij kwam binnen in de grote groep."

Rogers wilde voor aanvang van de negende etappe nog afstappen, maar deed dit uiteindelijk niet. Inmiddels werpen de intensieve behandelingen hun vruchten af. Vandaag lag de renner zelfs op de massagetafel.

"Hij voelt zich weer prima. Afstappen is nu niet aan de orde. Zeker de komende dagen verwachten we geen problemen, maar we moeten wel afwachten of hij niet opnieuw rugklachten krijgt als we weer de bergen ingaan," besloot de woordvoerder.

Rogers maakt in elk geval geen kans meer op de gele trui. De achterstand op leider Rinaldo Nocentini is inmiddels opgelopen tot meer dan een uur.

Rotterdam Centraal!

Van het weekend was ik in Rotterdam. Ik had afgesproken met een vriendin. We hadden afgesproken op station en moest een kwartier zien te overbruggen. En hoe richt je die kostbare minuten het best in? Door mensen te kijken natuurlijk. Juist ja.. het observeren van de mens is een hobby op zichzelf. Wat is de mensheid bijzonder zeg. Op een plek als Rotterdam Centraal Station komt het oog absoluut aan zijn dagelijkse hoeveelheid prikkels. Voor ieder wat wils. Voor hetero’s, homo’s, werkelozen, hangjongeren etc. Voor iedereen lijkt wel een rol of taak weggelegd. Ik was dus de hetero die gewoon aan het wachten was op een vriendin.

Jack Black met enorme strijdbijl in nieuwe Brutal Thoughts

Eddie Riggs moet in de game Brütal Legend de mensheid gaan redden van een horde demonen. Om dat zo goed mogelijk te bereiken krijgt hij de beschikking over een auto genaamd de Deuce, een gitaar genaamd Clementine en een enorme strijdbijl. Jack Black, die de stem van Eddie verzorgt in de game, demonstreert hoe efficiënt zo'n bijl kan zijn in de nieuwe aflevering van Brütal Thoughts.

Get

Mocht het filmpje niet werken, of bekijk je hem liever in een hogere resolutie, dan kun je hier klikken.

[Upd] Van Gelder betrapt op cocaïne

Yuri van Gelder is betrapt op het gebruik van cocaïne. Dit heeft hij vandaag bekend gemaakt. De turner uit Waalwijk werd positief getest tijdens het NK turnen, dat drie weken geleden in Rotterdam werd gehouden.

Van Gelder heeft inmiddels toegegeven drie dagen voor aanvang van het Nederlands kampioenschap coke te hebben gebruikt. Daarnaast had hij zijn overtreding al bij de dopingautoriteit gemeld. De kans is groot dat de Lord of the Rings voor twee jaar geschorst zal worden. Bovendien zal de Brabander geen contra-expertise aanvragen.

De ringenspecialist noemde zichzelf in een verklaring "oerstom" en spreekt daarnaast van "een misstap waar ik veel spijt van heb". Van Gelder zou al langere tijd gebruik maken van cocaïne. "Om me lekkerder te voelen. Op feesten was het steeds meer een gewoonte geworden," lichtte hij toe. De turner zal in elk geval op zoek gaan naar professionele hulp. Op die manier hoopt hij van zijn probleem af te komen.

Van Gelder loopt ook nog het risico om bij Defensie ontslagen te worden. Daar maakt hij namelijk deel uit van de Topsport-selectie. Wat er ook zal gebeuren, de Waalwijker zal niet stoppen met turnen.

Update 17:15 uur:

Een woordvoerder van Defensie heeft laten weten dat Yuri van Gelder zijn ontslag zal krijgen. "Formeel wordt hij eerst geschorst, volgt er een onderzoek en pas daarna ontslag. Maar het is wel duidelijk. Als Jan Soldaat harddrugs gebruikt of in bezit heeft, wordt hij ook ontslagen. Het zou krom zijn als we voor Yuri een uitzondering zouden maken. Yuri is militair en daar wordt hij op afgerekend."

Met dank aan bob_de_sloper, koetjiekoetjie en Sanderrr voor de submit.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

[Upd] Van Gelder betrapt op cocaïne

Yuri van Gelder is betrapt op het gebruik van cocaïne. Dit heeft hij vandaag bekend gemaakt. De turner uit Waalwijk werd positief getest tijdens het NK turnen, dat drie weken geleden in Rotterdam werd gehouden.

Van Gelder heeft inmiddels toegegeven drie dagen voor aanvang van het Nederlands kampioenschap coke te hebben gebruikt. Daarnaast had hij zijn overtreding al bij de dopingautoriteit gemeld. De kans is groot dat de Lord of the Rings voor twee jaar geschorst zal worden. Bovendien zal de Brabander geen contra-expertise aanvragen.

De ringenspecialist noemde zichzelf in een verklaring "oerstom" en spreekt daarnaast van "een misstap waar ik veel spijt van heb". Van Gelder zou al langere tijd gebruik maken van cocaïne. "Om me lekkerder te voelen. Op feesten was het steeds meer een gewoonte geworden," lichtte hij toe. De turner zal in elk geval op zoek gaan naar professionele hulp. Op die manier hoopt hij van zijn probleem af te komen.

Van Gelder loopt ook nog het risico om bij Defensie ontslagen te worden. Daar maakt hij namelijk deel uit van de Topsport-selectie. Wat er ook zal gebeuren, de Waalwijker zal niet stoppen met turnen.

Update:

Een woordvoerder van Defensie heeft laten weten dat Yuri van Gelder zijn ontslag zal krijgen. "Formeel wordt hij eerst geschorst, volgt er een onderzoek en pas daarna ontslag. Maar het is wel duidelijk. Als Jan Soldaat harddrugs gebruikt of in bezit heeft, wordt hij ook ontslagen. Het zou krom zijn als we voor Yuri een uitzondering zouden maken. Yuri is militair en daar wordt hij op afgerekend."

Discussieer ook mee op het FOK!forum!

Testrijder Ferrari opgepakt

Een redacteur van de Australische krant Financial Review is nabij de stad Perth opgepakt voor roekeloos rijgedrag. Hij racete met 231 kilometer per uur over de weg in een Ferrari California.

De 57-jarige man reed meer dan twee keer de toegestane snelheid. De 280.000 euro kostende Italiaanse bolide, die hij te leen had voor een testrit, is door de politie voor ten minste een week in beslag genomen.

Er zijn slechts twee auto's van dit type in Australië. Meerdere journalisten zouden deze week een testrit maken met de wagen.

Australische pinguïns krijgen bodyguards

Zwaar bewapende lijfwachten gaan een kolonie pinguïns ten noordoosten van de Australische stad Sydney beschermen. De Nationale Dienst Dieren en Parken (NPWS) is daar volgens meldingen vandaag van het Australische persbureau AAP toe overgegaan.

De scherpschutters waken over een kolonie van 120 pinguïns die is neergestreken op het schiereiland van Manly, ongeveer 8 kilometer ten noordoosten van het centrum van Sydney. In de afgelopen twee weken zijn negen pinguïns doodgebeten, waarschijnlijk door vossen of wilde honden. Het laatste slachtoffer viel eergisteren.

In de dierentuin Tarong in Sydney wordt op de dieren autopsie verricht. Ook wordt met DNA-materiaal gewerkt om er achter te komen wat of wie de pinguïns heeft doodgebeten. Twee scherpschutters zijn vanaf afgelopen nacht aan het werk en er blijven lijfwachten zo lang als nodig geacht. De nachtelijke zoektocht naar pinguïnsverschalkende wezens heeft ondanks de inzet van nachtkijkers en lekkernijen waar vossen of honden op af zouden moeten komen, nog niets opgeleverd.


Australische pinguïns krijgen bodyguards  (foto: DAG)

Brand in Westerscheldetunnel

In de Westerscheldetunnel woedde vanmiddag een felle autobrand. De tunnel is daarom afgesloten voor alle verkeer.

De drie inzittenden van de brandende auto konden het voertuig zelf verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie weet nog niet wat de oorzaak van de brand is.

De brand woedde in de westbuis van de tunnel, richting Terneuzen. De hulpdiensten, die snel ter plaatse waren, hadden het vuur rond half vier onder controle. Uit voorzorg is de tunnel nog afgesloten.

Met dank aan Weirdo22 en Jeroen_L voor de submit.

Geitje opengesneden en in brand gestoken

De politie heeft gisteren na een melding een dood geitje gevonden halverwege het Molenpad in Zoeterwoude. Het diertje bleek opengesneden en in brand te zijn gestoken, liet de politie vandaag weten.

Een vrouw belde ’s ochtends vroeg de politie omdat zij een jonge geit bij een picknicktafel zag hangen. Het dier hing ondersteboven met twee poten tussen de houten tafelplanken geklemd. De politie heeft geen idee waar het geitje vandaan komt en is op zoek naar getuigen.

In mei werden in Zoetermeer twee doodgestoken lammetjes gevonden. Een lammetje lag dood op een picknicktafel, een ander in de buurt van een fietspad. De politie kon niet zeggen of er een verband is tussen de zaken.

Heavy Rain is inhoudelijk klaar en releasedatum uitgelegd

Quantic Dream had 15 april reden voor een feestje. Hun jongste project, Heavy Rain, werd op tijd en binnen budget als alpha-versie opgeleverd. De game is volledig van voor tot eind speelbaar en het team gaat nu bughunten en zorgen dat de gehele game kwalitatief aan de eisen van de developers en gamers zal gaan voldoen wanneer deze in 2010 in de winkel komt te liggen.

Men heeft voor een release in 2010 gekozen, zodat de nieuwe game niet verdrinkt tussen het enorme aanbod games dat rond de kerst in de winkelschappen staat. De extra ontwikkeltijd die hierdoor ontstaat kan en zal Quantic Dream gebruiken om de game verder op te poetsen.

MVV trekt Esajas definitief aan

MVV heeft stagiair Malcolm Esajas definitief aangetrokken. De 22-jarige Amsterdammer komt over van zondaghoofdklasser AFC en tekent voor twee seizoenen in Maastricht.

Esajas werd vorig seizoen clubtopscorer bij AFC en werd bovendien uitgeroepen tot beste amateurvoetballer in de regio. Tijdens zijn stage wist hij MVV-trainer Fuat Çapa te overtuigen, zo vertelde die aan De Limburger: "Hij heeft goede inzet getoond en op de trainingen laten zien dat hij aardig kan meevoetballen."

Babberich in financiële zorgen

Zondaghoofdklasser Babberich zit in zware financiële zorgen. De club dient een flink bedrag als naheffing aan de belastingdienst over te maken en wordt daardoor bedreigd in het voortbestaan.

Enkele jaren geleden betaalde Babberich onkostenvergoedingen aan spelers, die door de fiscus als salaris worden aangemerkt. Daarom ontving men een naheffing van tussen de 200.000 en 300.000 euro.

De voorzitter van Babberich, Frans van de Zand, luidt in de Gelderlander de noodklok: "Het bedrag dat de fiscus wil is zo hoog, dat wij de exploitatie dan niet meer rond kunnen krijgen. We hebben vier weken de tijd gekregen om een oplossing aan te dragen, maar toch verwacht ik nog steeds dat we er samen uit gaan komen." Mocht dit niet lukken, dan wacht de club mogelijk net als FC Türkiyemspor vorig seizoen een faillissement.

Bier goedkoper door supermarktacties

In de supermarkten is door diverse acties de prijs van bier vorige maand gedaald. De consument betaalde in juni 3 procent minder dan in mei, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het was de grootste prijsdaling in één maand tijd sinds november 2003, aldus het CBS. Toen begon de supermarktoorlog en gingen de bierprijzen met 5 procent naar beneden.

Vergeleken met tien jaar geleden is bier nu 29 procent duurder. In die periode werd het leven voor de gemiddelde Nederlander 24 procent duurder.

De prijsstijging van bier komt voor de helft door hogere belastingen. In 2001 ging de btw omhoog van 17,5 naar 19 procent en de accijns steeg tweemaal fors, in april 2002 en januari van dit jaar.


Bier goedkoper door supermarktacties  (foto: DAG)

Van Persie speler van het jaar bij Arsenal

Robin van Persie is verkozen tot speler van het jaar bij het Engelse Arsenal, zo melden The Gunners op hun eigen website.

De Rotterdammer scoorde het voorbije seizoen twintig keer in 44 wedstrijden en toonde zich een steunpilaar voor de club uit Londen. Bovendien werd Van Persie nauwelijks geteisterd door blessureleed, hetgeen in de voorgaande jaargangen wel eens anders was.

Ondanks het feit dat Arsenal sinds 2005 geen prijs meer heeft gewonnen, tekende Van Persie onlangs een nieuw contract in Londen. Er was belangstelling van enkele topclubs, maar de aanvaller gaf bij het tekenen van zijn nieuwe verbintenis aan dat hij voorlopig nog niet klaar is bij The Gunners.

Arsenal eindigde het voorbije seizoen op de vierde plaats in de Premier League en bereikte de halve finale van de Champions League, waarin de ploeg van manager Arsène Wenger werd uitgeschakeld door Manchester United.

Medische dossiers wemelen van de fouten

Medische dossiers zitten vaak vol met fouten en zijn onvolledig. Bijna 60 procent van de mensen die meededen aan een meldactie van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) moest zorgverleners corrigeren of bijpraten omdat er onvoldoende informatie voorhanden was. Bovendien constateerden deelnemers geregeld blunders. De ruime meerderheid is dan ook negatief over digitale medische dossiers, het elektronisch patiëntendossier (EPD).

De dossiers van een op de vijf patiënten raakten zelfs ooit zoek. Dat liet een woordvoerster van de federatie vandaag weten.

De meeste mensen die zich nu al zorgen maken over de medische gegevens, zijn ook sceptisch over de veiligheid van het EPD. Al zijn zij ongerust, toch denkt twee derde dat digitale uitwisseling van patiëntengegevens positief is bij noodgevallen, voor de medicatie en inzichten. In totaal namen 1800 mensen deel aan de meldactie van de NPCF.

'City en Arsenal in gesprek over Adebayor'

Sky Sports meldt dat Manchester City en Arsenal momenteel in onderhandeling zijn over een transfer van aanvaller Emmanuel Adebayor.

The Citizens trokken al Roque Santa Cruz aan, maar zijn op zoek naar nog een aanvaller om de selectie mee te versterken. Samuel Eto'o van FC Barcelona was onlangs in beeld, maar ging niet in op een voorstel van de Engelsen. Adebayor zette vorig jaar zomer nog z'n handtekening onder een nieuw contract bij Arsenal. Destijds werd de Togolees gelinkt aan onder meer Real Madrid en AC Milan.

Arsenal is sinds 2006 de broodheer van Adebayor, die werd overgenomen van AS Monaco. Voor The Gunners scoorde de 25-jarige aanvaller het voorbije seizoen zestien keer.

Sparta teleurgesteld in FIFA inzake Boukhari

Sparta Rotterdam is slecht te spreken over de rol van de wereldvoetbalbond FIFA inzake de transfersoap rondom aanvaller Nourdin Boukhari.

Sparta verkocht Boukhari vorig jaar aan Al Ittihad uit Saoedi-Arabië. Beide partijen kwamen destijds een transfersom van 1,5 miljoen euro overeen, maar de Kasteelclub heeft nog altijd geen geld ontvangen van Al Ittihad.

Daar de club uit Saoedi-Arabië maar niet over de brug wil komen met de transfersom, besloot Sparta naar de FIFA te stappen. Bij de wereldvoetbalbond lijkt men geen haast te hebben met het afhandelen van de zaak, dit tot grote frustratie van Sparta-directeur Peter Bonthuis.

"Het lijkt wel alsof ze bij de FIFA niet op durven treden tegen landen als Saoedi-Arabië, omdat ze dan tijdens verkiezingen steun kwijt raken", aldus Bonthuis tegenover RTV Rijnmond. De directeur blijft ervan overtuigd dat Sparta uiteindelijk het geld zal krijgen.

Advocaat: Verklaringen Endstra onbetrouwbaar

De verklaringen van de in 2004 geliquideerde zakenman Willem Endstra, waarop de aantijgingen aan het adres van vastgoedmagnaat Jan-Dirk Paarlberg grotendeels zijn gebaseerd, zijn niet betrouwbaar.

Paarlberg had bovendien geen motief voor de criminele activiteiten waarvan hij wordt beschuldigd.

Dat stelde advocaat Gabriël Meijers vandaag tijdens de eerste inleidende zitting in de omvangrijke zaak. Daarin vervolgt het Openbaar Ministerie (OM) de 52-jarige Paarlberg niet alleen voor het witwassen van geld, maar ook voor onder meer valsheid in geschrifte.

Zijn relatie met Endstra speelt een centrale rol in de zaak. Om de onschuld van Paarlberg aan te tonen, wil Meijers onder andere personen van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) als getuige laten horen. Rechtspsycholoog Peter van Koppen moet van Meijers als deskundige worden opgeroepen.

Het gerechtshof in Amsterdam stelde onlangs bij de uitspraak in de zaak-Holleeder al onomwonden dat Paarlberg, in de wetenschap dat zakenman Willem Endstra werd afgeperst, miljoenen voor Willem Holleeder heeft weggesluisd.

Paarlberg zou ongeveer 17 miljoen euro van vastgoedmagnaat Endstra hebben ontvangen op zijn rekeningen in Nederland en Zwitserland. Het zou gaan om geld dat Holleeder van de zakenman had afgeperst.


Advocaat: Verklaringen Endstra onbetrouwbaar  (foto: DAG)

Martin verlengt bij Team Columbia

Tony Martin blijft nog tot medio 2011 bij Team Columbia. Het huidige contract van de wielrenner liep nog tot eind 2010, maar zal na afloop van de Tour de France met een jaar worden verlengd. Beide partijen zijn dit overeen gekomen.

De verlenging hangt samen met de goede prestaties van Martin. Op dit moment is hij namelijk de beste jongere in La Grande Boucle. Na afloop van de Tour de France zullen de handtekeningen worden geplaatst.

Team Gibernau uit MotoGP

Het MotoGP-team Francisco Hernando Group heeft zich per direct teruggetrokken uit de motorsport. De renstal waar Sete Gibernau voor rijdt doet dit vanwege financiële problemen.

Het team kwam met een officieel statement: "Grupo Francisco Hernando zal niet in het seizoen 2009 deelnemen. De reden hiervoor is de wereldwijde crisis. De groep heeft besloten zich op haar investeringen te richten en zich te richten op haar projecten als promotor en constructeur."

Gibernau keerde dit seizoen na een afwezigheid van twee jaar terug in de MotoGP en zag het nieuws als een schok. "De eerste persoon die door het nieuws verrast is ben ik. We hebben hard gevochten om dit project te laten slagen. Voor mij was het een moedige gok, gebaseerd op de hoop van het team dat we een doel zouden halen. Het is echt jammer dat we er mee ophouden."

Doordat het team van Gibernau zich teruggetrokken heeft, staan er nu slechts 17 motoren aan de start van de MotoGP.

'Mogelijk tweede dader bij ontvoering Kampusch'

Er was mogelijk nog een tweede dader betrokken bij de ontvoering van Natascha Kampusch in 1998. Dat zegt Ludwig Adamovich, voorzitter van de speciale onderzoekscommissie die onderzoek deed naar de Oostenrijkse ontvoering, in een interview in een Oostenrijks tijdschrift.

Kampusch zelf heeft altijd verklaard dat er slechts één dader bij haar ontvoering betrokken was. Maar volgens Adamovich zou het kunnen zijn dat ze liegt, omdat ze afgeperst zou worden. "Er zou namelijk pornografisch materiaal van Kampusch kunnen bestaan, en om te vermijden dat die beelden verspreid worden, zou ze het bestaan van een tweede dader blijven ontkennen."

In zijn rapport kraakt Adamovich verder de politiediensten, die vlak na de ontvoering belangrijke aanwijzingen zouden hebben laten liggen, en de autoriteiten, die de zaak in de doofpot zouden hebben willen stoppen.

Natascha Kampusch werd in 1998 in Oostenrijk ontvoerd door Wolfgang Priklopil, die zelfmoord pleegde nadat Kampusch in 2006 wist te ontsnappen uit de kelder waarin zij al die tijd werd vastgehouden.


'Mogelijk tweede dader bij ontvoering Kampusch'  (foto: DAG)

Armstrong: "Er zijn spanningen binnen de ploeg"

Lance Armstrong heeft voor het eerst toegeven dat het niet helemaal botert tussen hem en Alberto Contador. Het duo, dat momenteel in de Tour de France rijdt, staat op dit moment tweede en derde in het algemeen klassement.

"Als ik heel eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat er wat spanning is in het team," liet Armstrong aan het Belgische persbureau Belga weten. "Ik had kunnen volgen toen Contador aanviel op Arcalis, al was zijn demarrage indrukwekkend. Maar ik was verrast en het was niet aan mij om de kloof dicht te rijden. Ik had gedacht dat de anderen Contador zouden terughalen, maar dat gebeurde niet. Ach dat is wielrennen, ik moest het juiste doen."

Alguersuari vervanger Bourdais

Autosport.com meldt dat Jaime Alguersuari de jongste rijder in de Formule 1 ooit zal worden. Binnen enkele dagen zal bekend worden dat Sébastien Bourdais door de jonge Spanjaard vervangen zal worden bij Scuderia Toro Rosso.

De reden dat Alguersuari de Fransman bij Toro Rosso vervangt ligt mogelijk in het feit dat hij volgend jaar voor het Italiaanse team gaat rijden en zo ervaring op kan doen. Ook zou hij sponsor Repsol meenemen naar Toro Rosso.

Mocht Alguersuari zijn debuut maken in Hongarije, dan is hij de jongste rijder ooit in de Formule 1. Hij verbreekt met 19 jaar en 125 dagen het record van Mike Thackwell die in 1980 met 19 jaar en 182 dagen debuteerde in Canada met een Tyrell. Hij is niet officieel gestart in de race, want een rode vlag verhinderde dat. Ricardo Rodriguez deed dat met 19 jaar en 208 dagen wel voor Ferrari in de Italiaanse Grand Prix in 1961.

Pim Fortuyn en Geert Wilders.

Een stukje geschiedenis, heden en toekomst…

Geschiedenis:

Dankzij wijlen Pim Fortuin is het integratiedebat vandaag de dag mogelijk. Wie van jullie weet dat nog. De jeugd van vandaag denk ik niet. Of dacht je dat je vroeger zomaar kon zeggen dat je problemen had met Marokkanen of burka's? Hij heeft het afgedwongen door zonder waardeoordeel dingen te benoemen. Oké, hij was fel en recht door zee. Heeft dingen gezegd die hij misschien anders had kunnen zeggen. Dat hebben jij en ik ook wel eens. Klinkt menselijk. Was het ook niet met al zijn ideeën eens. Maar hij was absoluut geen racist! Toch willen/wilden mensen dat graag geloven. Ook ik!

Facebook heeft 'nudistenbroertje'

Facebook heeft er een opvallend broertje bij gekregen. Skinbook, de eerste social networksite speciaal voor nudisten.

Skinbook omschrijft zichzelf als "The No.1 Social Network for Genuine Nudists & Naturists" en heeft al ruim 6000 leden van over de hele wereld.

Mede-oprichter Karl Maddocks laat in een interview met de Britse Metro weten dat de site een internationaal schot in de roos is. "We krijgen al post uit Amerika van mensen die vertellen dat ze een Skinbook-barbecue hebben georganiseerd".

Met de site wil Maddocks mensen naar eigen zeggen aanmoedigen om minder preuts te zijn over hun lichaam. Maar de leden van Skinbook lijken het vooral prettig te vinden om online met gelijkdenkenden te kunnen praten. "We krijgen veel bedankbriefjes", zo stelt Maddocks. "Sommige mensen vinden het zelfs zo'n opluchting om over nudisme te kunnen praten dat ze het vergelijken met uit de kast komen."

Fansite-kit van God of War 3 beschikbaar

God of War 3 wist tijdens de afgelopen E3 hoge ogen te gooien. Sinds de gamebeurs wordt er dan ook door vele gamers uitgekeken naar het derde en laatste deel in de trilogie die op de PlayStation 2 begon. Er werd dan ook door velen gevraagd om een fansite-kit om zo hun idolatie van de game ook op internet te kunnen uiten. Sony Studios Santa Monica luisterde naar deze hartekreten en besloot een kit samen te stellen die je vanaf de officiële site kunt downloaden.
In de kit vind je onder meer screenshots, conceptart, renders van Kratos en Zeus en het God of War-font.

Kings of Leon ruziën na optreden festival

De Amerikaanse rockband Kings of Leon eindigden hun optreden op het Britse festival T in the Park anders dan normaal. De vier bandleden kregen ruzie door geluidsproblemen tijdens het optreden. Het ging zelfs zo ver dat er een gitaar sneuvelde en de tourmanager er tussen moest komen, voordat het uit de hand liep.

De drie broers Caleb, Jared en Nathan Followill en hun neef Matthew wilden zelfs hun optreden de volgende dag afzeggen op zusterfestival Oxygen. Door de geluidsproblemen tijdens de set werd het leadzanger Caleb teveel en smashte hij na het optreden zijn dierbare gitaar. De kater kwam later, wanneer Caleb spijt had van zijn ondoordachte actie, omdat hij die gitaar gebruikt voor de hits van de band.

Een anonieme bron vertelde tegen The Sun: "Caleb was woedend over het geluid en richtte zijn woede af op het podium zonder na te denken over de consequenties. Zijn gitaar is nu kapot en niet repareerbaar. De band is heel perfectionistisch en ze willen dat elke show perfect is. Toen ze van het podium kwamen begonnen ze tegen elkaar te schelden. Het was echt chaos, voordat de tourmanager er tussen kwam."

De Amerikaanse band noch het management heeft gereageerd op het incident.

War laat spierballen zien in trailer Darksiders

Darksiders is een Third-Person Actiongame waarin je de rol van War op je zal nemen. Inderdaad, dezelfde knakker die met z'n drie broers Pestilence, Famine en Death de ruiters van de Apocalyps vormen. Probleem in deze game is echter dat de Apocalyps iets eerder is losgebarsten dan de bedoeling was en War besluit er met z'n paard Ruin op uit te gaan om er achter te komen welke onverlaat zijn enige baantje heeft ingepikt.

Dat dit alles er niet zachtzinnig aan toe zal gaan, bewijst War wel in onderstaande trailers, die overigens best nog wat spoilers zouden kunnen bevatten.

Als bovenstaande filmpjes niet werken, dan kun je hier, hier of hier.

Sulejmani bewust van slechte conditie

Miralem Sulejmani kan zich vinden is de forse kritiek die zijn trainer Martin Jol vorige week uitte over de zijn conditie. Volgens de Ajax-trainer is de spits niet fit en zal hij veel moeten veranderen om in aanmerking te komen voor een basisplek.

"Ik ben het met hem eens", zegt Sulejmani in het AD. "Ik kan niet ontkennen dat ik niet helemaal fit ben. Maar niemand die begint aan de voorbereiding kan helemaal fit zijn. Na het EK onder 21 heb ik vijftien dagen vrij gehad. Ik heb er rekening mee gehouden dat ik niet geheel fit aan de voorbereiding bij Ajax zou beginnen. In elk geval niet zo fit als de andere jongens die al in training waren."

De snelle aanvaller beaamt ook een moeilijk eerste jaar gehad te hebben. "Iedereen begon steeds over de prijs die Ajax voor mij had betaald. Dat is lastig voor een jongen van twintig. Ik moest me bovendien aanpassen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe club. Bij Heerenveen was alles gemoedelijk, Ajax bleek toch veel groter."

Michael Jackson was bezig met game

Voordat Michael Jackson overleed werkte hij samen met David Perry (bekend van onder meer Earthworm Jim) aan een nieuwe videogame. MJJ Productions, het productiebedrijf van Michael Jackson, heeft bevestigd dat de game nog steeds in ontwikkeling is en gepland is voor een release tijdens kerst 2009 voor Xbox 360 en PlayStation 3. De game is al enkele maanden in ontwikkeling en Michael heeft zelfs al teksten ingesproken. Naast Jacksons stem zullen ook een aantal hits van de beroemde artiest te horen zijn in de game.

Het concept achter de game was om een nieuw album te lanceren in de vorm van een videogame. Het doel was om een nieuw publiek aan te spreken, MJ-liefhebbers die nog nooit gegamed hadden aan het gamen krijgen. Na de tweede ronde van beschuldigingen kwam de game in de koelkast te staan. Perry is blij dat de game toch doorgezet wordt. Een officieel statement is er nog niet, maar een woordvoerder van MJJ Productions zei dat de game zeer waarschijnlijk wordt afgemaakt, omdat Michael van games hield.

Ecclestone wil binnen 48 uur oplossing

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft ontkend dat hij ten faveure van aandeelhouder CVC nu aan de zijlijn staat in de Formule 1. In plaats daarvan heeft de Brit nu gezegd dat alles in de Formule 1 nu binnen 48 uren opgelost moet zijn.

Hij ziet voor zichzelf een rol weggelegd om een nieuw Concorde Agreement deze week rond te krijgen. "Dat ik ergens heen ga is absoluut niet waar. Ik weet niet waar dat vandaan kwam," zei Ecclestone in The Sunday Telegraph. "Ik hoop dat er woensdag een nieuw Concorde Agreement ligt. Max Mosley zal blij zijn als we het opgelost hebben. Hij heeft dan alles bereikt wat hij wilde bereiken daaronder begrepen een nieuw akkoord en kostenbesparende maatregelen. Hij is dan in een positie wat hij zou doen en dat is terugtreden. Ik zal in de toekomst nog wel even blijven."

Dit standpunt van Ecclestone wordt ondersteund door Donald Mackenzie de manager van CVC. Hij vindt dat de Brit de juiste persoon op de juiste plek is.

Mochten de partijen er niet uitkomen, dan is de kans op een aparte raceklasse reëel. Hiervoor heeft Ecclestone met zijn bedrijf psilon Ltd. op 19 juni al enkele namen vastgelegd. Dit betreffen de namen Formula Grand Prix, Formula GP, GP1 en GP1 Series. Met deze laatste twee namen zou de range compleet worden, omdat nu de GP2 Series al bestaat en volgend jaar de nieuwe GP3 van start gaat.

Capcom: "Seth en Sagat zijn te sterk"

Ryota Niitsuma, assistent producer van de arcade-versie van Street Fighter IV, heeft toegegeven dat de kickboxer Sagat en eindbaas Seth wat sterker zijn uitgevallen dan ze van te voren hadden bedacht. Hij vindt echter niet dat ze te overdreven sterk zijn.

Een speler die Sagat kiest is te verslaan door een speler die goed is met een ander karakter, een bewering die gestaafd wordt door de drie beste Street Fighter IV-spelers ter wereld, waarvan er één met Dhalsim vecht, terwijl de andere twee met Ryu de virtuele arena betreden.
Daar staat tegenover dat de twee finalisten bij het Europees Street Fighter IV-kampioenschap beiden voor Sagat kozen.

Yes, Seth and perhaps Sagat might have turned out a little bit stronger than we expected.

A good player of another character can always beat a good Sagat player or a good Seth player. I don’t think it’s too out of proportion, but we do acknowledge that they turned out a bit more powerful than we expected.

'Geestverschijning' Jackson hit op Youtube

Een video waarop ‘de geest’ van Michael Jackson is te zien is een ware hit op YouTube. Op de beelden zien we een verslaggever van CNN’s Larry King die een bezoek brengt aan de Neverland-ranch van Jackson.

Als de camera een shot maakt van de gang die uitkomt op Michael’s slaapkamer is er kort een wazige mensverschijning te zien die door beeld glipt. CNN heeft inmiddels allang toegegeven dat ze een medewerker voor een lamp hebben laten lopen als grap. De grap is in ieder geval gelukt omdat zoveel mensen erin zijn getuind.


'Geestverschijning' Jackson hit op Youtube  (foto: DAG)

88-jarige met 20 km/u over A7

De politie heeft het rijbewijs van een 88-jarige automobilist ingenomen nadat hij met een sukkeldrafje over de A7 tussen Groningen en Marum had gereden. Dat meldt de politie vandaag.

De bejaarde man reed gisteren met een snelheid van 20 kilometer per uur over de snelweg toen de politie enkele mislukte pogingen deed om de auto te laten stoppen. Uiteindelijk werd de wagen bij een afrit klem gereden. Volgens de bestuurder was hij de weg kwijt en had hij vanwege het slechte weer zijn snelheid aangepast.

 

Misschien had de man beter in het bejaardencentrum kunnen blijven bingo'en.

Meer ziekenhuisopnames voor huidkanker

Het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met huidkanker is tussen 2003 en 2007 meer dan verdubbeld.

In 2003 kwamen 6900 mannen en vrouwen in het ziekenhuis terecht om zich te laten behandelen tegen huidkanker, in 2007 waren dat er 17.900. Dat bleek vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Vooral het aantal dagbehandelingen is gestegen. Het aantal opnames waarbij een patiënt langer dan één dag in het ziekenhuis moet verblijven, bleef gelijk.


Meer ziekenhuisopnames voor huidkanker  (foto: DAG)

John Demjanjuk in Duitsland aangeklaagd

De vermoedelijke ex-kampbewaker John Demjanjuk wordt in Duitsland aangeklaagd voor medeplichtigheid aan 27.900 moorden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in München vandaag laten weten.

Demjanjuk zou in de Tweede Wereldoorlog als bewaker hebben gewerkt in het nazivernietigingskamp Sobibór in Polen. Daar werden honderdduizenden Joden naartoe gedeporteerd en vernietigd. Schattingen van het aantal vermoorde joden lopen uiteen van 200- tot 300.000 mensen.


De weg naar Sobibór, met als bijnaam "de weg naar de hemel".

Grindheim mist Pranjic niet

SC Heerenveen-middenvelder Christian Grindheim was zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus (0-1) positief over het door de Friezen vertoonde spel. De robuuste Noor vertelde dat de ploeg geen last heeft van het vertrek van Danijel Pranjic.

Grindheim voorziet geen problemen nu Pranjic er niet meer is. De naar Bayern München vertrokken middenvelder maakte vorig seizoen zestien treffers voor de Friezen en was daarmee de meest scorende speler van Heerenveen in de eredivisie. "Vooral de hoeveelheid goals die hij maakte gaan we missen. Toch geloof ik dat we de spelers hebben die het verlies kunnen opvangen van Danijel. Daarnaast kunnen we ook zijn spelmakende kwaliteiten wel opvangen. Het is een kwestie van tijd voordat er een nieuwe balans is," betoogde Grindheim tegenover Goal.com.

De recente resultaten in de oefenwedstrijden geven de international van Noorwegen voorlopig gelijk. Vooral de met 5-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen de Turkse nummer twee van vorig seizoen Sivasspor was indrukwekkend. Ook in de confrontatie tegen Olympiakos kwam de ploeg van trainer Trond Sollied goed voor de dag.

Oefenwedstrijden in de regio zijn voor het publiek in de omgeving een ware happening, vooral wanneer de plaatselijke voetbalclub aantreedt tegen een bvo. Grindheim speelt deze duels liever niet al te veel en geeft de voorkeur aan tegenstanders als Olympiakos en Sivaspor.

"Ik heb gelukkig nog geen wedstrijden hoeven spelen tegen amateurteams. Zo lang ze maar geen harde overtredingen maken en normaal tegen ons doen, dan heb ik er verder geen problemen mee. Toch moet je altijd uitkijken. Tegen profs is het toch anders. Die houden op een andere manier rekening met elkaar."

Renners dreigen met staking in de Tour

De Tour de France dreigt morgen voor de start van de tiende etappe met een staking te worden geconfronteerd, meldt De Telegraaf. De UCI heeft besloten de oortjes tijdens de elfde en de dertiende etappe te verbieden. Ze hopen op een minder voorspelbaar koersverloop wanneer de renners niet kunnen communiceren met de ploegleiders. Van de twintig ploegen hebben veertien een verklaring ondertekend dat zij tegen dit besluit zijn.

“We zijn desnoods geneigd te staken”, vertelt QuickStep-manager Patrick Lefevere aan De Telegraaf. “Onze renners weigeren dan bij de startlijn te vertrekken. Het wordt tijd dat de Tourorganisatie zich realiseert welk gevaar zo’n experiment oplevert, want het leidt onherroepelijk tot gevaarlijk rijgedrag bij de ploegleiders. Ik vind niet dat een wedstrijdorganisatie zich moet mengen in de interne werking van een ploeg. In de rit naar Saint Girons deelden ze midden in de koers mee dat er dertig kilometer verderop een olievlek op de weg lag. Zodat wij dat konden doorgeven aan de renners. Welke logica is er dan nog?”


Renners dreigen met staking in de Tour  (foto: DAG)

Oplichting of marketing bij AH?

Het is al lang bekend dat je als consument enorm getild wordt voor de prijzen van gebotteld "bron- en mineraal" water. Kraanwater is net zo goed gezond (zoniet gezonder) dan water uit flessen, daarbij is het bottelen, opslag en vervoer een enorme belasting voor het milieu.

Maar de uiteenlopende prijzen die Albert Heijn durft te rekenen voor notabene hetzelfde product met weliswaar een ander etiket is toch schrikbarend te noemen. Een overzichtje:

Van den Broeck haalt uit naar Moncoutié

Jurgen Van den Broeck reed zondag in de negende etappe op de Col d’Aspin weg in een interessant groepje met ondermeer Rabo-renners Laurens ten Dam en Juan Manuel Garate. Het lukte het groepje echter niet om aansluiting te vinden bij de ontsnapte Pellizotti en Fédrigo, tot frustratie van de Belg.

"Met mannen als die luie Moncoutié erbij in de groep zal het nooit lukken natuurlijk. Die gast laat zich gewoon mee glijden in de groep zonder mee te werken. Hij zat maar wat om zich heen te kijken en deed niets. Erg eigenlijk. Voeckler deed ook niets, maar die had een goed excuus omdat Fédrigo voorop zat", aldus Van den Broeck.

Nederlanders in Indonesië in quarantaine

Dertien Nederlandse scholieren zijn op het Indonesische eiland Flores in quarantaine geplaatst, omdat ze mogelijk zijn besmet met de Mexicaanse griep. Dat heeft de directeur van het T.C. Hillers ziekenhuis in de stad Maumere op Flores gezegd, aldus de krant The Jakarta Post vandaag.

Een 13-jarige jongen wordt geïsoleerd van andere patiënten behandeld in het ziekenhuis. De scholier had een temperatuur van 40 graden. Ook klaagde hij over hoofdpijn en misselijkheid. Medici hebben bij de jongen bloed afgenomen. Dat wordt voor onderzoek naar Jakarta of Bali gestuurd.

De dertien Nederlanders waren vorige week in Maumere aangekomen voor deelname aan een humanitaire missie.

Nederlanders in Indonesië in quarantaine  (foto: ANP)

Ronaldinho belooft Milan leiderschap

Silvio Berlusconi wil dat Ronaldinho de nieuwe leider van Milan wordt na het vertrek van Kaká naar Real Madrid. De Braziliaan zou niet onwelwillend tegenover het idee staan.

Kaká was samen met Maldini een van de gezichten van AC Milan. Kaká vertrok en Maldini speelde vorig seizoen zijn laatste wedstrijd in het profvoetbal.

"Ik ga voor een goed seizoen en wil mijn kwaliteiten laten zijn aan de president. Ik beloof de fans dat ik weer een grote kampioen ga worden. Ik heb hiervoor de juiste mentaliteit", zegt Ronaldinho in de Italiaanse media.

AC Milan heeft interesse in de Braziliaanse spits Luis Fabiano. De spits van Sevilla lijkt niet naar Italië te komen. Toch heeft Ronaldinho de hoop op zijn landgenoot nog niet opgegeven. "Hij zal een geweldige versterking zijn. Hij is een grote speler en samen met hem en Pato zouden we een geweldig trio vormen."

Been: "Makaay brengt te weinig"

Mario Been laat weten niet tevreden te zijn met de prestaties van Roy Makaay. De Feyenoord-trainer sprak harde taal uit richting het adres van de 33-jarige spits, die zaterdag in het oefenduel met VVV in de rust werd gewisseld.

"Ik verwacht dat hij zijn ploeggenoten helpt. Door op de juiste momenten druk te zetten op de tegenstander, maar ook door in balbezit een aanspeelpunt te zijn". legt Been uit. "Als hij dat niet kan opbrengen, komen we nooit aan het voetbal toe dat ik wil spelen met Feyenoord. Roy brengt gewoon te weinig."

Met aankoop Sekou Cissé heeft Feyenoord meer opties dan vorig seizoen, 'Das Phantom' zal moeten vechten voor zijn basisplaats. "Als we volgende week tegen Sporting Lissabon spelen, moeten we maar eens goed bekijken wie er dan gaan spelen", waarschuwt Been.

Edu verkast naar Corinthians

Edu maakt de overstap van Valencia naar Corinthians. De 31-jarige Braziliaan moet de opvolger worden van Elias, die in de belangstelling staat van Atlético Madrid. Het is onbekend voor hoe lang Edu zich verbindt aan de Braziliaanse club.

Corinthians wil komend seizoen meedoen om de titel in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League.. De club heeft nu naast Ronaldo nog een ervaren kracht in de selectie.

Paauwe: "Honda kan de nieuwe Ono worden".

Patrick Paauwe heeft een hoge pet op van Keisuke Honda. De aanwinst van VVV-Venlo had veel over de Japanse middenvelder gehoord. Hij vindt dat Honda op een hoger niveau kan spelen.

Zaterdag speelde Paauwe voor het eerst in het shirt van VVV. Hij zag Honda aan het werk en was meteen onder de indruk. Hij vergelijkt Honda met zijn voormalig Feyenoord-ploeggenoot Ono. "Ik had veel over hem gehoord. Misschien is Honda zelfs nog wat sneller dan Ono. Hij kan veel hoger spelen", zegt Paauwe maandag in Sp!ts.

De ervaren kracht legt in de gratis ochtendkrant uit hoe hij tot zijn keuze voor VVV is gekomen. "Er waren nog wat andere eredivisieclubs geïnteresseerd, maar ik wilde het liefst in Eindhoven blijven wonen en deze club gaf me een warm gevoel."

Hij heeft een doel voor ogen met zijn nieuwe club. "We moeten vanaf het begin scherp zijn om degradatie te voorkomen. Ik hoop daaraan mijn steentje bij te dragen."

Geschke: "Het is een harde leerschool"

Simon Geschke maakte gisteren deel uit van de kopgroep waaruit later Jens Voigt (Saxo Bank), Franco Pellizotti (Liquigas), Leonardo Duque (Cofidis) en Pierrick Fedrigo (BBox Bouygues Telecom) uit wegreden.

"Helaas had ik geen goede benen gisteren en moest ik het groepje laten gaan", vertelde de 23-jarige Duitser, zoon van Jürgen Geschke, oud-wereldkampioen sprint bij de amateurs. "Ik heb een paar doelen deze Tour. Veel ervaring opdoen, Parijs halen en in een ontsnapping zitten die tot het einde van de etappe duurt."

Geschke, met zijn 23 jaar één van de jongste deelnemers aan de Tour, heeft het tot nu toe prima naar zijn zin. "Het is een harde leerschool, maar de sfeer in de ploeg is goed. Ik ben heel blij dat ik er bij ben."

Ten Dam gehavend maar verder

Laurens ten Dam liep zondag na een valpartij in de negende etappe van de Tour diverse kneuzingen en schaafwonden op. De schade die hij heeft opgelopen lijkt meer dan aanvankelijk werd gedacht. Toch verwacht Dion van Bommel, ploegarts van de Rabobank, dat hij dinsdag de Tour kan voortzetten.

Ten Dam nam op de top van de Tourmalet teveel risico om zijn medevluchters bij te houden, zijn wiel schoof in de tweede bocht weg en hij kwam ten val.

Rabo-ploegarts Van Bommel schrok van de verwondingen, maar is optimistisch. "Gelukkig is er morgen een rustdag. Die is meer dan welkom. Maar Laurens heeft karakter, wat hij al tijdens de rit liet zien. Hoe het na de rustdag gaat, is afwachten, maar Laurens gaat er zeker vol voor", aldus Van Bommel op de officiële site van de ploeg.

Staking dreigt in Tour de France

De tiende rit van de Tour de France zou mogelijk getroffen kunnen worden door een staking. De organisatie van de Franse wielerronde, de ASO, en de internationale wielrenunie (UCI) willen namelijk een verbod op de interne communicatie.

Deze 'oortjes', zoals veel mensen de communicatiemiddelen noemen, zullen op twee dagen niet gebruikt mogen worden. Op deze manier hoopt men dat het verloop van de koers minder voorspelbaar wordt, omdat alle renners op zichzelf en collega's zijn aangewezen.

Inmiddels hebben veertien ploegen een verklaring ondertekend. Alleen de krabbels van Team Garmin en de Franse ploegen ontbreken. In de verklaring staat vermeld dat men tegen het initiatief is, dat als experiment in de Tour de France wordt uitgevoerd.

"We zijn desnoods geneigd te staken," liet Patrick Levefere, ploegleider van Quick-Step, in een reactie weten. "Onze renners weigeren dan bij de startlijn te vertrekken. Het wordt tijd dat de Tour-organisatie zich realiseert welk gevaar zo'n experiment oplevert, want het leidt onherroepelijk tot gevaarlijk rijgedrag bij de ploegleiders. Ik vind niet dat een wedstrijdorganisatie zich moet mengen in de interne werking van een ploeg. In de rit naar Saint Girons deelden ze midden in de koers mee dat er dertig kilometer verderop een olievlek op de weg lag. Zodat wij dat konden doorgeven aan de renners. Welke logica is er dan nog?"

De ploegen zullen vandaag nogmaals met Tour-baas Christian Prudhomme om de tafel gaan zitten.

Gros Eredivisieclubs geeft minder geld uit

Terwijl AZ komend seizoen aanzienlijk meer geld te besteden heeft moeten een aantal andere clubs uit de Eredivisie hun begroting flink terugschroeven.

De begroting van de landskampioen is gestegen van 28 miljoen naar 40 miljoen euro. Feyenoord is de grootste daler, de Stadionclub gaat van 45,9 miljoen naar 38 miljoen euro. De belangrijkste oorzaken van de dalende begrotingen zijn de gedaalde tv- en sponsorinkomsten.

Ook PSV verlaagt de begroting (van 63 miljoen naar 59 miljoen euro), terwijl Ajax net als vorig seizoen 65 miljoen euro te besteden heeft. FC Twente (31 miljoen) en ADO (15 miljoen euro) kregen een verhoging van 3 miljoen euro. Vitesse, Roda JC, Willem II en Sparta zullen het met minder moeten doen. De begroting van de rest van de clubs bleef min of meer gelijk.

De totale begroting van de Eredivisie is met 408,2 miljoen euro toch nog ruim 1 miljoen hoger dan vorig seizoen, vooral dankzij de grote stijging van AZ.

Keihard vloeken blijkt goed tegen de pijn

We kennen het allemaal. Je stoot je teen of je hoofd en voor je er erg in hebt rolt er een luide vloek over je lippen. Beschaamd kijk je vervolgens even om je heen of niemand aanstoot neemt van je ruige taalgebruik. Maar volgens Britse onderzoekers hoeven we ons juist nergens voor te schamen. Een partijtje flink schelden helpt namelijk tegen de pijn.

Onderzoekers van de Britse Keele University namen de proef op de som. Ze lieten een groep studenten hun hand zo lang mogelijk onderdompelen in een bak ijskoud water. De leerlingen mochten hier zo hard bij razen en tieren als ze wilden. Vervolgens herhaalden de onderzoekers dit proces, maar nu mochten de studenten alleen 'neutrale' woorden gebruiken, wat resulteerde in een aanmerkelijk lagere pijngrens. Vloekende studenten slaagden er in hun hand gemiddeld veertig seconden langer ondergedompeld te houden dan wanneer de leerlingen hun vocabulaire moesten kuisen.

Onderzoeksleider dr. Richard Stephens was verbaasd over de resultaten. 'Dit is precies het tegenovergestelde van wat ik had verwacht'. Volgens Stephen gaan de meeste psychologen er namelijk vanuit dat vloeken en schreeuwen een vorm van aanstellen is. 'Uit ons onderzoek komt echter naar voren dat flink schelden de agressiviteit verhoogt. En mensen die kwaad zijn kunnen meer hebben dan mensen in een neutrale gemoedstoestand'.

Philips boekt meer winst dan verwacht

Elektronicaconcern Philips heeft in het tweede kwartaal beter gepresteerd dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf boekte een nettowinst van 45 miljoen euro. Marktvorsers hadden gerekend op verlies.

De omzet daalde met 19 procent tot 5,23 miljard euro. Analisten gingen uit van een omzet van 5,28 miljard euro. Het bedrijf verwacht in de tweede helft van dit jaar beter te presteren dan in de afgelopen zes maanden. Philips ziet tekenen van uitbodeming in sommige markten.

Philips kampt met een teruglopende vraag naar zijn producten. Onder meer de vraag naar consumentenelektronica stortte in door de recessie.

Philips boekt meer winst dan verwacht  (foto: ANP)

Boogerd: "Uitlatingen Kohl onzin"

Michael Boogerd is furieus op Bernhard Kohl. De voormalig wielrenner werd door de Duitse dopingzondaar in verband gebracht met het Weense dopingschandaal. Ook de naam van Thomas Dekker werd door hem genoemd.

"Ik schrik er wel een beetje van. Ik weet niet waar Kohl dit vandaan haalt. Het is niet waar, klinkklare onzin, honderd procent," was het antwoord van Boogerd op de aantijgingen. "Als ik hem op de hoek tegen kom, zou ik hem tegen de muur willen zetten en vragen wat hij hiermee bedoelt."

Boogerd gaf wel toe Stephan Matschinger, die met bloeddoping in de weer zou zijn geweest, te kennen. "Ik heb hem vorig jaar in de Tour nog ontmoet. Hij vroeg toen of ik kon regelen dat Kohl enkele criteriums na de Tour in Nederland kon rijden. Ik heb hem toen het nummer van John van den Akker gegeven."

Meer valse eurobiljetten in Nederland

Het aantal valse eurobiljetten dat het afgelopen halfjaar in Nederland is onderschept, is gestegen met ruim 30 procent ten opzichte van de laatste zes maanden van 2008. In de eerste helft van dit jaar zijn 32.028 valse biljetten onderschept, maakte De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag bekend.

In totaal werden in de eerste zes maanden van dit jaar 413.000 valse eurobiljetten aangetroffen, aldus de Europese Centrale Bank (ECB) maandag. Dat is ongeveer 17 procent meer dan in de tweede helft van vorig jaar. Volgens de ECB blijft daarmee het aantal vervalsingen laag vergeleken met het aantal echte eurobiljetten in omloop. Er zijn ongeveer 12,5 miljard eurobankbiljetten in circulatie.

Meer valse eurobiljetten in Nederland  (foto: ANP)

'Ik hou van je' 180.000 euro waard

Echte liefde is natuurlijk niet te koop. Maar je kunt er wel een prijskaartje aan hangen. Volgens de schrijvers van het boek You Are Really Rich, You Just Don’t Know It Yet is het horen van de woorden 'ik hou van je' ruim 180.000 euro waard. Een gezonde relatie hebben is omgerekend zo'n 170.00 euro waard en een goede vrijpartij doet rustig 120.000 euro. Het meest waardevolle bezit is echter, hoe kan het ook anders, een goede gezondheid. Die is volgens de Britse schrijvers van het boek, Steve Henry en David Alberts, ongeveer 210.000 euro waard.

Henry en Alberts proberen in hun boek een prijskaartje te hangen aan waardevolle momenten in een mensenleven die niet te koop zijn. De twee auteurs lieten meer dan duizend mensen optekenen waar ze echt gelukkig van werden, en vergeleken dit geluksgevoel met het gevoel dat mensen kregen van het winnen van een grote geldprijs. Op deze manier werd berekend hoeveel bepaalde gelukszalige momenten in een mensenleven waard zijn.

Met de resultaten willen de auteurs onder meer aantonen dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan geld alleen. "We willen mensen, vooral in deze tijden van crisis, aan het denken zetten over wat echt belangrijk is in je leven. Hopelijk doet dit boek mensen inzien hoeveel waardevolle bezittingen ze feitelijk al hebben."


'Ik hou van je' 180.000 euro waard.  (foto: DAG)

Nieuwe naam voor Willem II-stadion

Willem II heeft zondag tijdens de open dag de nieuwe naam voor het stadion onthuld. Het stadion gaat voortaan door het leven als het Koning Willem II stadion.

Voor de wijziging heette het stadion het 'Willem II stadion'. Met de nieuwe naam wil Willem II zich meer binden aan de stad Tilburg. Koning Willem II leefde in de negentiende eeuw in de stad. Ook overleed hij daar.

De eerste wedstrijd in het 'nieuwe stadion' werd gewonnen. Tegen een Brabants selectie-elftal van het Brabants Dagblad zegevierde de Tricolores met 5-2.

Armstrong: "Wellicht niet mijn laatste Tour"

Het is algemeen bekend dat de Fransen niet veel van Lance Armstrong moeten hebben. Toch gaf de Amerikaan een interview aan een Frans tv-station. Hierdoor liep zijn vliegtuig, waar meerdere ploegen in zaten, vertraging op.

Armstrong hulde zich nog in stilzwijgen op de vraag of hij na deze Tour de France zal stoppen. "Ik zeg geen ja en geen nee, wellicht niet," was het vage antwoord van de Texaan.

Toch is de Amerikaan vooralsnog erg tevreden. De renner van Astana staat op de derde plaats in het algemeen klassement en is zeer te spreken over zichzelf en het team. "Ik ben niet meer de renner die ik vijf, zes of zeven jaar geleden was. Het was zeker niet slecht. We staan waar we wilden staan."

De Tour-karavaan heeft de Pyreneeën inmiddels verlaten, maar dit zorgde nauwelijks voor vuurwerk. Armstrong liet weten meer van de rit naar Zwitserland te verwachten. "En de derde week wordt nog zwaarder. Dan zal ons team niet meer kunnen domineren zoals nu."

Sluiter stijgt opnieuw op ATP-lijst

Raemon Sluiter heeft opnieuw een fikse sprong op de wereldranglijst gemaakt. In vergelijking met de laatste editie van de ATP-lijst steeg de Rotterdammer met 29 plaatsen en staat nu als 295e genoteerd.

Sluiter dankte de stijging aan het behalen van de kwartfinales van de Siemens Open. Vorige maand beleefde de tennisser zijn grootste stijging. Hij reikte toen tot de finale van het Ordina Open, wat er voor zorgde dat hij 537 plaatsen steeg.

In de top drie van de ATP-lijst veranderde niet veel Roger Federer voert de lijst aan en wordt gevolgd door Rafael Nadal en Andy Murray.

Jesse Huta Galung mag zich nog altijd de beste Nederlander noemen. Zijn naam vinden we terug op plaats 203.

Snoyl naar NAC Breda

Ferne Snoyl vertrekt zeer waarschijnlijk naar Breda. De verdediger, die het afgelopen seizoen voor RKC Waalwijk speelde, zal na een medische keuring een verbintenis voor de duur van twee jaar ondertekenen.

Snoyl, die eerder ook al voor Feyenoord, FC Den Bosch, het Schotse Aberdeen en NEC speelde, moet bij NAC Breda Patrick Mtiliga op gaan volgen. De laatstgenoemde speler vertrok eerder al naar Málaga CF.

NAC Breda hoeft niets voor Snoyl te betalen, aangezien de verdediger transfervrij is.

Rel over vingerafdruk in paspoort

Er is een rel ontstaan over de opslag van de vingerafdrukken van alle Nederlanders in een landelijke database. Een aantal juristen en organisaties komen in verweer tegen deze opslag. Zij vinden namelijk dat de regeling de mensenrechten en regels op gebied van privacywetgeving overtreedt.

Nieuw paspoort
Vanaf 21 september worden van iedereen die een nieuw paspoort aanvraagt, vingerafdrukken afgenomen. Deze lichaamskenmerken komen volgens EU-regels in de pas te staan. Nederland gaat echter verder dan dit, door de vingerafdrukken te registreren in een landelijke database.

De officier van justitie kan bij opsporingsonderzoeken gebruik maken van deze gegevens. In principe wordt iedere Nederlander dus als verdachte aangemerkt.

In strijd met mensenrechten?
De komende dagen buigt het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties in Genève zich over de vraag of deze regeling in strijd is met de mensenrechten.

"Ook het risico van diefstal van deze gegevens door onbevoegden is veel te groot", aldus vicevoorzitter Caroline Forder van het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) dat het onderwerp op de agenda heeft gezet.

RFID
De vingerafdrukken worden namelijk opgeslagen op een zogeheten 'RFID-chip'. Dit is een geheugenchip die op ongeveer 10 meter afstand uit te lezen is.

Twee andere burgerrechtenorganisaties, Vrijbit en Privacy First, willen een klacht tegen de Nederlandse Staat indienen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Volgens deze partijen heeft de overheid 'een grens overschreden'.

Met dank aan RvLaak voor de herschreven submit.

Eredivisie geraakt door recessie

Zes clubs uit de eredivisie hebben hun begroting voor komend seizoen flink teruggeschroefd. Alleen AZ heeft aanzienlijk meer geld te besteden. De begroting van de landskampioen is van 28 miljoen naar 40 miljoen euro opgeschroefd. Feyenoord gaat van 45,9 miljoen naar 38 miljoen euro en is de grootste daler. Dat blijkt uit een eigen onderzoek van het AD. Grootste oorzaken zijn gedaalde tv- en sponsorinkomsten.

Ook PSV schroeft de begroting terug (63 miljoen naar 59 miljoen), Ajax gaat net als vorig seizoen met 65 miljoen euro aan de slag. Vitesse, Roda JC, Willem II en Sparta hebben allemaal minder te besteden. Bij FC Twente (31 miljoen) en ADO Den Haag (15 miljoen euro) is de begroting met 3 miljoen euro omhoog gegaan. De begroting van de rest van de clubs bleef min of meer gelijk.

Mede dankzij de flinke stap omhoog van AZ komt de totale begroting van de eredivisie met 408,2 miljoen euro toch nog ruim 1 miljoen hoger uit dan vorig seizoen.

'Amsterdam weert Sunderland van AT'

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam denkt erover deelname van het Engelse Sunderland aan het Amsterdam Tournament te verbieden. Daar het rivaliserende Newcastle United op hetzelfde moment een oefenwedstrijd speelt tegen FC Utrecht, vreest men voor rellen in de hoofdstad.

De FA bracht de KNVB eind juni op de hoogte van deze situatie. In Engeland mogen beide clubs niet tegelijkertijd binnen een straal van 150 kilometer spelen. "Het is dan ook uitgesloten dat beide clubs tegelijkertijd spelen," aldus Cohen in De Telegraaf.

"Overleg met de gemeente en club Utrecht heeft geen resultaat opgeleverd en ik wil geen enkel risico nemen. We worden niet voor niets door de Engelse bond gealarmeerd. Ik begrijp dat een dergelijke maatregel verregaande gevolgen heeft voor het traditionele Ajax-toernooi, maar de veiligheid in de stad gaat boven alles."

Maandag zal er een spoedoverleg plaatsvinden tussen Amsterdam en Utrecht. Alleen een verbod van FC Utrecht - Newcastle United lijkt momenteel een oplossing te kunnen bieden. "Wij hebben geen kaarten verkocht aan Newcastle-fans en gaan er dan ook van uit dat er geen problemen ontstaan. Wij spelen gewoon op 26 juli," zegt FC Utrecht-voorzitter Jan-Willem van Dop over de huidige situatie.

Reker heeft geen vertrouwen in Reis

PSV scout steeds dichter bij huis. De Eindhovenaren halen liever spelers uit Europa in plaats van talenten uit Brazilië.

"Ik wil vooropstellen dat kwaliteit altijd de doorslag geeft, niet het paspoort van een speler. Van oudsher heeft PSV bijvoorbeeld een sterke band met Zuid-Amerika. Die relatie koesteren we nog steeds, maar het is gewoon niet meer zo makkelijk om daar toe te slaan", zegt Jan Reker, algemeen directeur van PSV, in De Telegraaf.

"Vorig jaar hadden we een groot Braziliaans talent op de korrel. Die had nog niet in het eerste gespeeld, maar moest tien miljoen euro kosten. Daar kunnen wij niet aan meedoen. Bovendien is de kans van slagen kleiner dan wanneer je iemand haalt die de cultuur hier kent."

Als voorbeeld geeft Reker Jonathan Reis aan. "Ik hoef maar op Jonathan Reis te wijzen. De kans dat Jonathan bij ons nog doorbreekt, schat ik in op 5 procent. Zonde, want die jongen kan goed voetballen. Er komt echter veel meer bij kijken."

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om een lastige vraag aan een betrokkene te stellen. Vandaag aandacht voor Beun de Haas Statistisch Onderzoek Bureau...

Eberhard van der Laan is de beste minister. Althans, volgens een onderzoek onder Nederlandse kiezers. Dat is mooi nieuws, want de portefeuille van Van der Laan is een lastige, waaraan weinig eer valt te behalen. Bovendien bestaat zijn klus voor een groot deel uit het puinruimen: de aanpak van zijn voorgangster viel nou niet echt in de categorie ‘handig optreden.’

Voormalig bokskampioen Gatti vermoord

Arturo Gatti, voormalig wereldkampioen boksen, is in Porte de Galinhas (Brazilië) op 37-jarige leeftijd overleden. De dood van de Canadese bokser is gisteren bevestigd door lokale bronnen. Omdat de omstandigheden rond zijn dood verdacht waren, startte de politie een onderzoek.

Inmiddels is de vrouw van Gatti, de 23-jarige stripper Amanda Carine Barbosa Rodrigues, door de politie opgepakt. Haar tasje, met daarop bloedspetters, werd gevonden in het gehuurde appartement in het luxe Dorisol Resort waar de twee verbleven. Een politiewoordvoerder laat weten dat zij 'de enige verdachte is'.

Tweede huwelijksreis
Gatti en Rodrigues waren op hun tweede huwelijksreis na een korte break in hun relatie. Carl Moretti, die veel van Gatti's gevechten promootte, laat weten dat de relatie niet gebaseerd was op liefde en dat zij soms gewelddadig konden worden. Zo zou Rodrigues op een eerdere reis een lamp naar Gatti hebben gegooid.

Rodrigues werd gisteren opgepakt door de politie toen bleek dat haar verhaal inconsequent was en niet klopte met de feiten. Zo kon de vrouw niet verklaren waarom ze bijna tien uur in de kamer verbleef zonder te merken dan Gatti dood was.

Ruzie
Getuigen meldden dat de twee vrijdag aan het ruziën waren en dat dit zaterdagochtend nog doorging. Volgens Rodrigues was Gatti dronken en duwde hij haar tegen de vloer. Rodrigues wordt er nu van verdacht haar man te hebben gewurgd met het schouderbandje van haar tasje.

Gatti werd in Italië geboren, maar groeide op in Montreal (Canada). Hij werd beroemd in Atlantic City (Amerika), waar hij zijn eerste titel won. Gatti won 40 van de 49 professionele gevechten waar hij aan meedeed. Van de 40 gevechten won hij er 31 door knockout. In 1995 werd Gatti wereldkampioen supervedergewicht (IBF) en in 2004 lichtweltergewicht (WBC).

Met dank aan sueme voor de submit.

Duizend auto's in brand in Rome

In een zuidelijke wijk van Rome zijn gisteren ongeveer duizend auto's in een depot in vlammen opgegaan. Dit liet een brandweercommandant die gistermiddag ter plaatse was weten.

De brandweercommandant vertelt: "Het gaat om een terrein van ongeveer tienduizend vierkante meter en er zijn plaatsen waar de ene tegen de andere auto opeengepakt is." Vanuit het depot steeg een dikke rookpluim op en vlammen ontsnapten vanachter de muren.

Om de brand te blussen zijn ongeveer veertien brandweerauto's ter plaatse gekomen en werd een helikopter ingezet. De brand woedde zowel in een autosloopbedrijf als in een gerechtelijke bewaarplaats van de politie. Hier worden in beslaggenomen auto's opgeslagen. Hoe de brand is ontstaan, is nog onbekend.

Met dank aan psv voor de submit.

LA: niet opdraaien voor kosten dienst Jackson

Leden van de gemeenteraad van Los Angeles willen dat er nogmaals gekeken wordt naar de rekening van de beveiliging rondom de herdenkingsdienst voor Michael Jackson. Ze willen niet dat de gemeente volledig opdraait voor de kosten. Dat meldt de BBC gisteren.

Volgens een van hen, Dennis Zine, worden belastingbetalers 'bestolen'. Hij heeft gevraagd om een verslag van de kosten van de beveiliging en het regelen van het verkeer bij het evenement. De rekening bedraagt ongeveer een miljoen euro. Die moet het Britse entertainmentbedrijf AEG Live of Jacksons familie gaan ophoesten, aldus Zine. Het bedrijf heeft gezegd dat het de uitvaartdienst zelf heeft betaald.

Los Angeles kampt momenteel met een schuld van ruim 350 miljoen euro.

LA: niet opdraaien voor kosten dienst Jackson  (foto: ANP)

McCartney en Lennon spraken over reünie

Ex-Beatle Paul McCartney en collega John Lennon hebben in 1974 gesproken over een reünie van The Beatles. Dat schrijft de biograaf van McCartney Peter Ames Carlin, zo meldt de New York Daily News gisteren op zijn website.

McCartney bezocht Lennon in een studio en de twee speelden daarna samen liedjes. Dat beviel zo goed dat de popsterren spraken over een eventuele reünie van The Beatles.

Volgens de biograaf liepen de plannen spaak nadat McCartney Lennon vertelde dat diens geliefde Yoko Ono hem wilde zien. Het koppel woonde op dat moment gescheiden en na de boodschap van McCartney herenigden de twee zich weer. Meteen daarop werden de plannen voor een reünie vanuit Lennons kant afgeblazen.

In 1970 verscheen het laatste album van de popgroep, Let it be. In dat jaar gingen The Beatles ook uit elkaar.

McCartney en Lennon spraken over reünie  (foto: ANP)

'Kim Jong-il heeft alvleesklierkanker'

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il heeft een levensbedreigende vorm van alvleesklierkanker. Dat meldde de Zuid-Koreaanse tv-zender YTN vandaag, op basis van bronnen binnen de inlichtingendiensten van Zuid-Korea en China.

Het Japanse tv-station TBS had vrijdag al gemeld dat de dictator van Noord-Korea een ernstige aandoening had aan zijn alvleesklier, op gezag van een Zuid-Koreaanse inlichtingenfunctionaris. Toen werd nog geen melding gemaakt van kanker. Volgens TBS waakt een team van medisch specialisten over de toestand van Kim, die zich zou hebben teruggetrokken in een villa in het zuidwesten van het land.

Over de gezondheidstoestand van de 67-jarige Kim wordt al langer gespeculeerd. Algemeen wordt aangenomen dat hij vorig jaar augustus een beroerte heeft gehad. De kanker aan zijn alvleesklier zou toen ook zijn ontdekt. De autoriteiten in Noord-Korea hebben de berichten over de gezondheidsproblemen van Kim nooit bevestigd.

Medische bronnen in China zouden tegen het Zuid-Koreaanse tv-station YTN hebben verklaard dat Kim niet meer dan vijf jaar te leven zou hebben. Ze baseren die verwachting op de lage levensverwachting voor mensen die kampen met alvleesklierkanker en de leeftijd van het Noord-Koreaanse staatshoofd.

Kind van Nederlandse moeder ontvoerd in Brussel

Een 2-jarige kindje van een Nederlandse moeder is gisterochtend ontvoerd op de luchthaven van Brussel. Het kind werd meegenomen door de partner van de vrouw, die niet de vader van het kind is. Dat heeft justitie in de Belgische hoofdstad laten weten.

De Nederlandse moeder wilde samen met haar kind naar Portugal vliegen. Haar partner dook ineens op in de vertrekhal en nam het kind na een hoogopgelopen ruzie mee. Hij vertrok in een auto.

Tegen de man en het kind is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. De moeder heeft laten weten dat de omgang met haar partner de laatste tijd problematisch verliep.


Kind van Nederlandse moeder ontvoerd in Brussel  (foto: DAG)

Rosberg blij met onverwachte punten

Nico Rosberg heeft in de Grand Prix van Duitsland gezorgd voor punten voor Williams. De Duitser startte als vijftiende, maar klom gedurende de race op naar plaats vier. Zijn teamgenoot Kazuki Nakajima kwam niet verder dan plaats twaalf.

"Het was een fantastisch resultaat vandaag," zei Rosberg. "Ik startte als vijftiende en ik verwachtte er niet al te veel van, maar ik zag kansen in de openingsronde en lag toen negende. En ondanks dat ik veel brandstof aan boord had bleef ik pushen. Dat Heikki Kovalainen vooraan de boel ophield hielp me zeker. Ik had een probleem met het brandstofsysteem en dat maakt de uitkomst alleen maar beter. We boeken vooruitgang met onze auto en in Hongarije kan het team denk ik weer een sterk resultaat behalen."

Nakajima kende in de eerste ronde minder geluk. "Mijn race werd beslist in de eerste ronde. Ik werd geraakt door Jarno (Trulli, red.) en ik raakte bijna buiten de baan. Daarmee viel ik terug tot de achterste plaatsen; dat is jammer, want het verpestte mijn race. Ons tempo was goed vandaag en ik denk dat het ons zeker richting de punten had gebracht. Onze strategie werkte goed, maar dat is niet belangrijk meer nu."

Sutil niet teleurgesteld na aanvaring met Kimi

Het Grand Prix-weekend voor Force India eindigde in mineur. Adrian Sutil slaagde er door een raceongeval niet in om punten te behalen op de Nürburgring, maar het team verlaat toch met opgeheven hoofd het circuit, omdat ze bewezen hebben competitief te zijn.

Sutil lag gedurende het eerste deel van zijn race op een plaats in de punten en schoof door de pitstops zelfs door naar plaats twee. Na zijn eerste stop kwam hij in aanraking met Kimi Räikkönen en verloor daarbij een deel van zijn voorvleugel. Hierdoor kon hij niet verder dan plaats vijftien komen. Zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella eindigde als elfde.

"We moeten niet teleurgesteld zijn met het resultaat, want het is een goed weekend geweest en het volgende komt er al weer snel aan," zei Sutil. "De ontwikkeling laat zien dat we op het juiste spoor zitten en dat we veel competitiever zijn. Het was een goede race voor me, want de eerste stind was goed en ik lag voor mijn stop tweede. Toen ik de pits uitkwam zag ik Kimi komen en ik probeerde mijn lijn te houden. Hij ging buitenom en ik raakte hem en verloor een deel van mijn voorvleugel. Toen besefte ik dat de race voor de punten over was."

"Ik denk dat we veel geleerd hebben en het starten in de top tien is heel anders. Het is goed voor het hele team geweest en met meer ontwikkelingen kunnen we punten behalen."

Webber uitgelaten na eerste racewinst

Red Bull Racing-coureur Mark Webber behaalde op de Nürburgring de eerste overwinning uit zijn F1-carrière. Na afloop schreeuwde de Australiër het uit op de boordradio en mocht voor het eerst plaatsnemen op de hoogste trede van het podium.

"Het is een fantastische dag. Ik wilde zo graag winnen na Silverstone," zei Webber. "Gisteren pakte ik de pole en ik wist dat ik in een goede positie was om vandaag de race te winnen. De enige test voor mij zou de regen zijn, maar die bleef weg. Bij de start verloor ik Rubens Barrichello uit het oog, dus ik dacht dat hij weg was en ik ging wat naar rechts. Toen raakte ik hem en dat is niet mijn stijl, dus ik kreeg er straf voor. Ik moest daarvan herstellen en mijn engineer hield mij rustig. Ik pushte zo hard als nodig was, dus het is een geweldige dag."

"Het was een lastige winter voor mij, maar Sebastian liet zien wat de auto kon doen, dus dat hield mijn motivatie hoog tijdens mijn herstelperiode. Ik wil Dietrich Mateschitz, Red Bull en iedereen in het team bedanken wat ze in de winter allemaal voor mij gedaan hebben. Natuurlijk iedereen in Australië die mij gedurende mijn carrière gesteund hebben en tegen de mensen die mij bekritiseerd hebben wil ik hallo zeggen. Het is een geweldige dag voor iedereen die mij geholpen heeft tot waar ik nu sta."

Gemengde gevoelens bij McLaren

Het Formule 1-team van McLaren beleefde in Duitsland een Grand Prix-weekend met hoogte- en dieptepunten. De Britse renstal vierde de vijfde en zesde startplaats als een overwinning, maar kwam van een koude kermis thuis toen in de race Heikki Kovalainen achtste werd en Lewis Hamilton achttiende.

Hamilton kende in de race een goede start en leek een plaats in de top drie te bemachtigen. De Brit kreeg echter te maken met een lekke band en viel daarmee terug naar de laatste plaats in de race. Kovalainen pakte plaats drie, maar kon deze na zijn stops niet vasthouden. De Fin had het geluk dat zijn landgenoot Kimi Räikkönen uitviel en Adrian Sutil terugviel, zodat hij nog een punt kon pakken.

"Als je me op vrijdag verteld had dat ik punten zou kunnen scoren, dan had ik het niet geloofd," zei Kovalainen. "Het was een lastig weekend, want er was lastig temperatuur in de banden te krijgen en grip te vinden. We hebben iedere sessie gepusht en dat heeft gewerkt. Bij de start konden we dankzij KERS de derde plaats pakken en daarna was het verdedigen. Ik heb de hele race gepusht en het was lastig om punten te pakken, maar we kunnen tevreden zijn over ons werk. Het is goed voor het hele team dat we nu weer de goede kant op lijken te gaan."

Lewis Hamilton was na afloop van zijn race niet blij. "Mijn race was na bocht 1 over," zei de Brit. "Ik had een goede start en ik remde voor bocht 1 toen ik van achteren iets voelde en ik rechtdoor ging. De beschadigde band heeft waarschijnlijk de vloer beschadigd, want het voelde alsof ik op ijs reed. Ik heb het team voorgesteld om de motor en de versnellingsbak te sparen, want er valt in de toekomst veel meer te behalen dan we voor het weekend hadden verwacht. Maar dat is racen, we gaan verder en ik kijk alweer uit naar de volgende race."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.