Scholier (17) gegrepen door trein

Een 17-jarige Belgische scholier uit Zele is gistermiddag overleden, nadat hij op een bewaakte spoorwegovergang werd gegrepen door een passerende trein. De fietsende jongen heeft waarschijnlijk geen waarschuwingssignalen gehoord, omdat hij een iPod droeg. Dat hebben diverse Belgische media gemeld.

Falco Christians was op weg van school naar huis. Ondanks de enorme klap was hij niet op slag dood, er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar het mocht niet baten. Een uur na het ongeval is Falco overleden aan zijn verwondingen.

Volgens autoriteiten en ooggetuigen werkten de spoorbomen en alarmsignalen normaal. Enkele bronnen hebben verklaard dat de jongen de overgang een beetje afsneed, en langs de korte slagboom fietste. Hulpdiensten meldden dat het onwaarschijnlijk is dat de jongen bewust tussen de slagbomen slalomde.

De scholier was een groot atletiektalent. Het is dan ook als een donderslag bij heldere hemel aangekomen bij de Atletiekvereniging in Zele. "Een heel zwaar en vreselijk verlies. Falco was een groot talent in onze club, zowel in het steeplechase als bij het veldlopen. Hij heeft één jongere zus en één broer".