Huidtransplantatie nodig na voetbalwedstrijd

Na afloop van de wedstrijd Willem II - FC Groningen (3-0) van 23 november jongstleden is een supporter van Willem II in het ziekenhuis beland nadat hij werd belaagd door politiehonden.

Nadat er tussen supporters onderling met sneeuwballen over en weer werd gegooid besloot de aanwezige beveiliging om één supporter aan te vallen. In de onrust die hierdoor ontstond kwam de AE (Arrestatie Eenheid) er met getrokken wapenstok tussen.

Nadat enkele ogenblikken later ook de hondenbrigade arriveerde was de rust grotendeels alweer teruggekeerd. Toch leek het een hondenbegeleider nodig om zijn compagnon los te laten op een Willem II supporter die bij het stoplicht stond te wachten.

Als resultaat hiervan zal de supporter enkele maanden kwijt zijn aan herstel. Een vleeswond van 12 bij 8 cm in zijn been (foto, let op: foto kan als schokkend worden ervaren!) zorgt ervoor dat er een huidtransplantatie nodig is om het te herstellen. Het avondje voetbal eindigde zo in een persoonlijk drama. De supporter zal nu enkele maanden niet kunnen werken, sporten en naar zijn club gaan.

Na twee operaties deze week zit de man intussen weer thuis. Men is bezig met het zoeken naar getuigen van dit voorval.

Met dank aan Intermec voor de herschreven submit en foto!