Met 207 km/u over A4 scheuren

Twee automobilisten waanden zich gisterochtend Formule 1-coureurs toen zij met meer dan 200 kilometer per uur over de A4 raasden. Ter hoogte van Leidschendam mochten de twee snelheidsduivels een pitstop maken bij de politie. Hun rijbewijzen konden niet direct worden ingenomen: de 29-jarige bestuurder uit Brussel had dit niet bij zich en de 18-jarige snelheidsduivel uit Ridderkerk bleek het roze papiertje nog helemaal niet te hebben. Hun bolides zijn wel in beslag genomen.

De twee hadden toen zij in de buurt van Rijsenhout reden al een stopteken gekregen van de politie. Toen de politiewagen echter naar een tankstation afsloeg, kozen de twee auto's het hazenpad. Pas rond 05.15 uur konden ze bij Leidschendam tot stilstand worden gedwongen. Er was een snelheid van 207 kilometer per uur gemeten.

Een passagier beledigde een agent en is hiervoor aangehouden. De twee bestuurders kunnen volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten een fikse boete en een ontzegging van de rijbevoegdheid tegemoet zien. Voor de 18-jarige Ridderkerker zou dit stopzetting betekenen van de rijlessen die hij op dit moment volgt. Het is namelijk ook niet toegestaan om met een ontzegging van de rijbevoegdheid in een lesauto op de openbare weg te rijden.