Hoger beroep Germaine C. afgeblazen

Germaine C, de 47-jarige vrouw die op 17 januari 2005 een 19-jarige tasjesdief doodreed, gaat niet in hoger beroep tegen de taakstraf van 180 uur die aan haar is opgelegd. De reden: emotioneel gezien is een nieuwe gang naar de rechter te zwaar voor haar. De zitting die voor vandaag gepland stond gaat dan ook niet door.

De zaak van de doodgereden tasjesdief deed veel stof opwaaien in Nederland. Ook politiek Nederland had haar mening. Rita Verdonk uitte openlijk haar steun voor Germaine en de PVV stelde zelfs voor om C. een lintje te geven. Volgens de D66 ging dit echter allemaal te ver en partijleider Alexander Pechtold eiste daarop een debat.

Klemgereden

Op de avond van het noodlottige incident hadden twee jongen een tas uit de auto van C. gehaald en gingen er vervolgens op een scooter vandoor. De vrouw reageerde door direct achter de jongens aan te rijden en raakte het tweetal hierbij. Eén van de jongens kwam klem te zitten tegen een boom, waardoor hij overleed. Justitie eiste dertig maanden cel tegen de vrouw.

Na ruim drie jaar van vechten tegen een straf, werd er uiteindelijke en taakstraf van 180 uur opgelegd aan de vrouw. Daarnaast kreeg zij een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid, omdat zij onvoorzichtig rijgedrag had vertoond. 

C. was van mening dat de rechtbank buitenproportioneel reageerde en ging tegen de uitspraak in hoger beroep. De advocaat van de vrouw, Cees Korvinus bevestigde inmiddels dat een nieuwe gang naar de rechter emotioneel te zwaar is voor de vouw. C. vertelde: "Ik wil het niet allemaal opnieuw meemaken."

Korvinus laat weten dat de zaak voor C. onbevredigend afloopt. De reden van het hoger beroep was omdat ze pas een streep onder het incident kon zetten als er vrijspraak klonk of als ze ontslagen werd van rechtsvervolging.

Met dank aan Snapcount2 voor de submit.