Meer seksverslaafden door kredietcrisis

Menig belegger is somber gestemd nu de koersen in vrije val zijn geraakt. Om niet onder de trein of hangend aan een touw te eindigen, menen sommige beleggers het ei van Columbus te hebben gevonden. Zij doen zich tegoed aan een gezonde dosis seks.

Steeds meer mensen zijn tegenwoordig te vinden in bordelen, sekshuizen en stripclubs. Ook Jonathan Alpert, een psychotherapeut in Manhattan, ziet de laatste tijd de klandizie toenemen. Het aantal seksverslaafde mensen dat werkzaam is of was in het financiële centrum in Wall Street is het afgelopen halfjaar verdrievoudigd.

"Ze zeggen me: ’ik ga kapot van de stress. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren met de economie. Dit is hoe ik daarmee omga: met seks’. En in korte tijd hebben ze geen controle meer. Tot voor kort had ik eenmaal per week zo’n patiënt. Nu zijn het er drie, vier per week", beweert Alpert.

Volgens de psychiater is de explosieve toename van het aantal financiële medewerkers met een seksverslaving te wijten aan hun depressie. Zij zien hun wereldje in elkaar storten en weten niet hoe het nu verder moet. 

"Zoals bij veel verslavingen het geval is, moet je ook seksverslaafden helpen door hen te confronteren met de oorzaken en door andere manieren aan te bevelen om met stress om te gaan, zoals gezonder eten en meer bewegen. Ze rationaliseren hun gedrag door te zeggen dat ze niet drinken of geen drugs gebruiken. Maar velen van hen hebben een vaste relatie en hoewel zijzelf hun seksueel gedrag niets bijzonders vinden, denkt hun partner daar vaak anders over".

Een andere expert, Jodi Conway, is het met Alpert eens. Zij zegt dat ze sinds de financiële crisis machtige bankiers als patiënt heeft. Deze lieden geven toe dat zij geïnteresseerd in een pornoboekje bladeren, terwijl wereldwijd de aandelenkoersen kelderen.