Zwijgende Drent blijkt Engelsman

De zwijgende man, die al ruim twee maanden in Drenthe wordt vastgehouden, is bekend. De arrestant die weigerde te zeggen wie hij is, blijkt een 34-jarige Engelsman te zijn.

De Engelsman werd begin augustus in Assen opgepakt wegens winkeldiefstal. Hij bleef echter zwijgen in alle talen, ook zijn naam wilde hij niet zeggen. De Drentse politie had dan ook geen andere keus dan de media in te schakelen. Ondanks dat er tweehonderd tips binnenkwamen, leidde dit niet tot een doorbraak.

Door de opmerkelijke tatoeage op zijn arm met het woord 'Erin' (Keltisch voor Ierland-red.) werd vermoed dat de man uit het Verenigd Koninkrijk of Ierland moest komen. En dat vermoeden bleek juist, want naar aanleiding van vingerafdrukken van de man wist de Britse politie de identiteit van de man te achterhalen.

De langharige man blijkt geen lieverdje. Tegen hem is namelijk een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd wegens zware mishandeling. Hierop heeft de politie hem weer aangehouden en vastgezet in afwachting van zijn uitlevering naar Engeland. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam zal zich buigen over het uitleveringsverdrag. Bij goedkeuring wordt de stille man op de boot gezet naar overzees gebied.

De politie heeft hem gisteren blij laten weten dat het nu eindelijk duidelijk is met wie ze van doen hebben. Ondanks dat het spelletje nu uit is, blijft de Brit zijn kop houden.