'Batman grof gebekt in nieuw stripboek'

In de Verenigde Staten is een Batman-stripboek uitgebracht, waarin de superheld er op los scheldt. De uitgever, DC Comics, heeft alle verkooppunten dringend verzocht de exemplaren uit de schappen te halen.

De scheldwoorden konden in het stripalbum komen doordat de drukker twee verschillende tinten zwart gebruikte. "De scheldwoorden zouden met zwarte vlakken onzichtbaar worden gemaakt, maar uiteindelijk heeft de drukker twee soorten zwart gebruikt voor de schaduw en kwamen de woorden weer tevoorschijn", aldus een woordvoerder van DC Comics. "Wij bieden onze excuses aan. Dit is uitermate vervelend geweest voor de winkeliers en alle trouwe Batman-fans."

Batman zegt onder andere: "text every friend you've got shitheads" en "Sell your poison somewhere else. This here arcade belongs to the fucking Batgirl." De winkeliers denken er niet aan om de bewuste aflevering uit de winkels te halen. "Ik heb veel exemplaren verkocht. Vernietigen? Ik begin er niet aan. Dit is goed voor mijn omzet. Maar wees maar niet bang, ik verkoop de stripboeken niet aan kinderen", aldus een verkoper.