OS: Eerste zege voor honkballers

De Nederlandse honkbalploeg heeft de eerste zege op de Olympische Spelen binnengesleept. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn won met 6-4 van gastland China. Het waren de eerste runs voor de honkballers na drie kansloze nederlagen. Sharnol Adriana, Bryan Engelhardt en Sidney de Jong sloegen homeruns.

In het begin van de wedstrijd dreigde het nog mis te gaan voor Nederland. In de derde inning kwamen de Chinezen op een 1-0 voorsprong. Deze keer kon Nederland echter wel wat terug doen. In de vierde inning trok Sharnol Adriana de stand met een homerun gelijk, waarna Nederland in de vijfde inning uitliep.

Eerst werd Michael Duursma over de thuisplaat heengeleid voor Sidney de Jong een homerun met twee mensen op de honken sloeg, zodat Nederland een 5-1 voorsprong nam, en bij de volgende slagman was het meteen weer raak. Bryan Engelhardt joeg de bal ook over de hekken voor het zesde Nederlandse punt.

In de gelijkmakende slagbeurt maakte China het tweede punt en ook in de achtste en negende inning moest Nederland nog Chinese runs toestaan, maar het was voor de Aziaten niet meer genoeg om de Nederlandse zege ongedaan te maken.

Voor meer nieuws omtrent de Spelen kijk je op de olympische subsite!