Man stikt tijdens cake vreten

Een 34-jarige Engelsman is overleden bij een 'koekjeseet-wedstrijd' met zijn vrienden. Adam Deeley uit Birmingham probeerde in een café vijf cakejes tegelijk te verorberen. Dat werd hem fataal.

Deeley en zijn maten waren in de kroeg ter gelegenheid van de opening van een tentoonstelling van een bevriend fotograaf. Ook aanwezig was een schotel met cakejes. De vrienden vonden het lollig om te zien wie de meeste van die lekkernijen in zijn mond kon proppen. Deeley won met vijf stuks, maar raakte in ademnood.

"Ik dacht dat hij ze wilde uitspuwen, maar besefte op dat moment niet dat hij aan het stikken was", aldus een van de vrienden. Vervolgens kreeg het slachtoffer stuiptrekkingen over zijn hele lichaam en strompelde hij naar de wc. Zijn hele mond hing vol met cake en hij probeerde te hoesten. Sommigen poogden hem nog te helpen, maar alle hulp kwam te laat. Ook de Heimlichmanoeuvre mocht niet meer baten.

De lijkschouwer spreekt van een ongeluk. Volgens andere bronnen had het slachtoffer het 'een en ander' aan alcohol genuttigd voor hij aan de cakejes begon.