Geen bier voor man in rolstoel

Een café in het Engelse Leeds weigerde een derde biertje te tappen voor een invalide man in een elektrische rolstoel. De 33-jarige Lee Cook kreeg van het personeel te horen dat hij geen bier meer kreeg, omdat dit verboden zou zijn bij wet.

"Ik had slechts twee biertjes op. Ik was nu niet bepaald straalbezopen," zei Cook. Hij gaf aan dat hij het nog wel had begrepen als hij dronken achter het stuur van een auto wilde gaan zitten, maar nu kon Cook er weinig begrip voor opbrengen. "Ik ben verbaasd en geschokt. Ik ben boos en ik wil excuses."

De vaste klant van de 'Stick or Twist' pub had nog nooit problemen gehad om bier te bestellen, maar een week later weigerde het personeel hem weer bier te geven. Achteraf blijkt het te gaan om een persoonsverwisseling, zo verklaarde een woordvoerder van het café. Een andere klant in een rolstoel had namelijk met het personeel afgesproken dat hij niet meer dan twee biertjes per dag wilde drinken. Volgens de woordvoerder zal Lee Cook in de toekomst weer gewoon bediend worden.

Voor het rijden onder invloed zijn in Engeland bepaalde rolstoelen, ook die van Lee Cook, vrijgesteld voor de desbetreffende bepaling van de wegenverkeerswet. De rolstoel van de Engelsman heeft een topsnelheid van 4 mijl (is 6,4 kilometer) per uur.