Jongetje uit rijdende trein geduwd

In India is een dertienjarige jongen uit een rijdende trein geduwd, nadat hij weigerde een gevonden bankbiljet af te geven aan een kaartjescontroleur. Hij verloor daarbij zijn rechterbeen en -hand.

Het jongetje werkte als schoonmaker in de trein. Tijdens het boenen van de vloer van een treincompartiment vond hij een biljet van 50 roepie (omgerekend ongeveer 75 eurocent) onder een stoel. Een kaartjescontroleur zei dat het biljet van hem was en eiste dat de jongen het geld af zou geven. Die weigerde en de onenigheid leidde tot een worsteling, waarbij de controleur de jongen uiteindelijk uit de rijdende trein duwde.

Later vonden andere jonge schoonmakers de jongen kermend van de pijn op de rails. Met hulp van de lokale bevolking brachten ze hem naar het ziekenhuis, maar zijn situatie was te slecht om de ledematen te kunnen behouden. Na het incident demonstreerden honderden mensen bij het dichtstbijzijnde treinstation. De spoorwegautoriteiten hebben toegezegd actie te zullen ondernemen tegen de controleur.