Voetbal: Manchester United in finale Champions League

Dankzij een 1-0 overwinning op FC Barcelona heeft Manchester United de finale van de Champions League bereikt. Paul Scholes scoorde de enige goal van de wedstrijd.

Barcelona greep bij het begin van de wedstrijd direct het initiatief. Manchester werd aan de hand van Messi naar achteren gedrongen, hoewel dit geen werkelijke kansen voor Barcelona opleverde. De eerste aanval van Manchester was des te succesvoller. Zambrotta verloor de bal aan Scholes, die verwoestend uithaalde: 1-0. Een behoorlijke domper voor Barcelona dat een tijdje nodig had om weer in de wedstrijd te komen. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Deco nog tot twee schoten, maar veel mocht het niet baten.

In de tweede helft was het Manchester dat aandrong, waarbij onder anderen Ronaldo, Nani en Tévez kansen op de 2-0 hadden. Door Henry en Krkic in te brengen poogde Rijkaard het tij nog te keren, maar ook dit leverde niks op. Barcelona kreeg nog een aantal kansen, maar de Spanjaarden vonden of Van der Sar op hun weg, of de aanvallen werden verijdeld door de verdediging van Manchester. Door de winst van Manchester zal de finale op 21 mei in Moskou een Engelse aangelegenheid worden. Daar wacht hen namelijk de winnaar van Chelsea - Liverpool, dat morgen gespeeld wordt.

Manchester United - FC Barcelona 1-0
14' Scholes 1-0

Toeschouwers: 75.000
Scheidsrechter: Fandel (Dui)
Stadion: Old Trafford
Gele kaart: Carrick, Ronaldo (Manchester United), Zambrotta, Deco, Yaya Touré (FC Barcelona),

Opstellingen

Manchester United: van der Sar, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Evra (Silvestre/90+3), Nani (Giggs/77), Scholes (Fletcher/77), Carrick, Park, Tévez, Ronaldo

FC Barcelona: Valdés, Zambrotta, Puyol, G. Milito, Abidal, Xavi, Yaya Touré (E.Gudjohnsen/88), Deco, Messi, Eto'o (Krkic/72), Iniesta (Henry/60)

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!