9-jarige doodt dieren op kinderboerderij

Icoon BinnenlandsEen 9-jarig jongetje heeft bekend dat hij op een kinderboerderij in Zaandijk een konijn, een hangbuikzwijn, twee kippen en een paar kuikentjes heeft doodgemarteld. Een 6-jarig jongetje was op 8 februari getuige van de marteling van het konijn.

De dood van het konijntje was voor de beheerder van de kinderboerderij aanleiding om aangifte te doen. Al vier maanden lang werden er dieren gedood. De politie besloot een buurtonderzoek te doen, zo werd de 9-jarige jongen gevonden. Hij is vorige week een aantal keren verhoord. Het 6-jarige jongetje is woensdag voor het eerst verhoord.

Het is niet duidelijk hoe de twee jongens de boerderij binnen zijn gekomen. Volgens een woordvoerder van de politie was de beveiliging van de kinderboerderij slecht. De beheerder neemt momenteel maatregelen om het terrein minder toegankelijk te maken.

De jongen kan gezien zijn leeftijd niet worden vervolgd. Hij krijgt waarschijnlijk wel een psychische behandeling. Omdat bureau Jeugdzorg niet de kennis bezit om de jongen te helpen, wordt hij vermoedelijk doorverwezen naar een GGZ-instelling.

Het jongetje van 6 dat bij de marteling van het konijn aanwezig was, krijgt ook hulp. Het vermoeden bestaat dat het jongetje ook getuige was van andere martelingen. "Hij heeft gezegd dat hij het wel heel erg vond en heeft er nu ook last van", aldus een woordvoerder van de politie.

De beheerder dacht dat hangjongeren de daders waren."We hebben nog nooit iemand aangehouden voor dierenmishandeling die zo jong is", zegt de woordvoerder van de politie. "Dit is ook schokkend voor politiemedewerkers."