8 jaar cel en tbs tegen vader Maasmeisje geëist

De vader van het zogenoemde Maasmeisje Antonio G. moet van het Openbaar Ministerie (OM) acht jaar de cel in voor het doden van zijn dochter. Bovendien eiste het OM gisteren in Rotterdam tbs met dwangverpleging.

Voorbijgangers vonden het 12-jarig meisje vorig jaar zomer in stukken terug in de rivier de Maas. Hierdoor ontving Gessica haar bijnaam, het Maasmeisje. Andere delen van haar lichaam zijn nooit terug gevonden.

Lange tijd was niet duidelijk om welk meisje het ging. Politie en justitie lieten daarom een reconstructie van haar hoofd maken. Pas toen herkenden mensen haar en ging het balletje rollen.

In oktober 2006 hield de politie de verdachte aan. Hij heeft altijd ontkend zijn dochter te hebben gedood. Hij zweeg grotendeels. Ook gisteren hield hij de kaken op elkaar. Wel zei hij 'ooit een periode kwijt te zijn geweest'.

Mogelijk speelde zijn medicijngebruik daarbij een rol. Zijn psychotische klachten verergerden nadat hij vorig voorjaar ritalin tegen zijn ADHD kreeg voorgeschreven. Samen met zijn alcoholverslaving werd hij steeds agressiever ten opzichte van zijn dochter. Met gevolg dat hij haar met geweld om het leven bracht, stelt het OM.

De doodsoorzaak is echter nooit vastgesteld. Wel heeft de politie de tassen waarin ze is gevonden naar G. kunnen terugleiden, heeft ze een botsplinter van het meisje gevonden in het doucheputje in hun woning en zaten bloedspatten van haar op onder meer de muren van de badkamer.

Volgens deskundigen is de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar en zwakbegaafd.