Brand kost 7 gezinsleden het leven

Icoon BrandEen brand in de streek County Tyrone, in Noord Ierland, heeft aan zeven gezinsleden waaronder een baby, het leven gekost. De ouders en hun vijf kinderen, woonachtig in Omagh, werden vanochtend om half vijf lokale tijd door het vuur verrast.

Vermoedelijk is de brand op de eerste verdieping ontstaan. Buurtbewoners probeerden met ladders nog bij het gezin te komen, maar de hitte was te groot. "Ik klom op de ladder, zag twee kinderen in paniek in de kamer voor me, maar de hitte was te groot. We konden er niet bij", aldus een buurman. "We hoorden geschreeuw van boven, we sloegen op deuren en ramen, maar niets hielp."

De directe buren moesten ook hun huizen uit omdat de vlammen ook hun woningen bedreigde. "Ik snap het eigenlijk niet, het zijn toch huizen waar je makkelijk uit kan ontsnappen lijkt me. Maar mogelijk zat het gezin opgesloten op de eerste verdieping en kon het geen kant op", vervolgt een buurman.

Leo Doran, een 66-jarige buurman, verklaarde:"Het gezin woonde hier vier jaar en was geliefd in de hele buurt. Wat een tragedie, de hele buurt is in shock. Het is ongelofelijk hoe snel het vuur om zich heen greep. In mum van tijd was het vuur overal en sloegen de vlammen uit het dak."

De brandweer arriveerde binnen tien minuten, maar toen sloegen de vlammen al uit het dak. Korte tijd daarna stortte het dak in zonder dat iemand uit de woning was gevlucht. Waarschijnlijk is dan ook het hele gezin is omgekomen.

Tragedie in Omagh, Noord Ierland