VVD: huwelijksimmigratie aan banden

Icoon PolitiekDe VVD lijkt hard de aanval in te zetten op 'Trots op Nederland' van Rita Verdonk en de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. VVD-Kamerlid Henk Kamp heeft een notitie geschreven waarin hij harde maatregelen voorstelt. Zo moet hulp aan illegalen strafbaar worden. Alle illegalen moeten actief worden opgespoord en uitgezet. "En als bijvoorbeeld een gemeente uitgewezen asielzoekers toch helpt, is dat strafbaar", vindt Kamp.

Daarnaast wil de VVD de huwelijksimmigratie uit Marokko en Turkije flink terugdringen. De immigrant moet onder meer minstens 24 jaar zijn en met een dna-test kunnen aantonen dat hij of zij niet met een neef of nicht trouwt. Het aantal gevallen van huwelijksimmigratie moet omlaag van 30.000 naar 5000.

De VVD doet ook voorstellen om de niet-westerse immigranten die al in Nederland wonen, beter te laten integreren. Volgens de notitie schiet een "zorgwekkend deel schromelijk tekort bij de opvoeding van hun kinderen." De VVD vindt dat jongeren die zich op straat misdragen, snel moeten worden bericht en gestraft.

Kinderen onder de 12, die niet strafrechtelijk kunnen worden vervolgd, moeten volgens de VVD in een gesloten inrichting worden gezet voor heropvoeding.