Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 11

Icoon EredivisieIn de Eredivisie was het vandaag Super Sunday. De klassieker tussen Feyenoord en Ajax is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd tussen PSV en AZ eindigde ook in een gelijkspel: 1-1. Natuurlijk werden er ook andere wedstrijden gespeeld. Vitesse speelde tegen SC Heerenveen en FC Groningen ging op bezoek bij Roda JC.

Roda JC heeft in eigen huis een ruime 5-1 zege geboekt op FC Groningen. De wedstrijd was nog geen 60 seconden oud toen Anouar Hadouir de bal achter Groningen-doelman Brian van Loo schoot. Erik Nevland bracht de stand nog op 1-1 maar Roda JC bleef goed voetballen. Nog voor rust scoorden Roland Lamah en Andres Oper voor de thuisploeg. Na rust was het opnieuw Andres Oper die het net wist te vinden. De Groningers probeerden nog dapper terug te komen maar de wedstrijd was eigenlijk al gespeeld. Sekou Cissé scoorde het laatste doelpunt van de middag: 5-1.

SC Heerenveen heeft in de Gelredome met 0-1 gewonnen van Vitesse. Heerenveen begon goed aan de wedstrijd maar geleidelijk werd de regie overgenomen door Vitesse. Brian Vandenbussche bracht goed redding bij doelpogingen van Haim Megrelishvili en Yu Hai. De bezoekers moesten de tweede helft met tien man spelen nadat de topscorer van het vorige seizoen, Afonso Alves, een rode kaart kreeg na een slaande beweging. In de tweede helft was Vitesse de bovenliggende partij maar het was Heerenveen dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Michael Bradley. Vitesse wilde op gelijke hoogte komen maar de Arnhemmers kwamen niet tot scoren: 0-1.

Eerder dit weekend werden er vijf andere wedstrijden gespeeld. Vrijdagavond won NEC met 3-0 van Heracles Almelo. FC Utrecht won de uitwedstrijd tegen Willem II met 1-4. De problemen bij Sparta Rotterdam lijken steeds groter te worden. De Rotterdammers verloren met 2-0 van de directe concurrent VVV Venlo. De wedstrijd tussen De Graafschap en Excelsior eindigde, net als de wedstrijd tussen FC Twente en NAC Breda, in een 1-1 gelijkspel.