Niemand wil OV Waddeneilanden uitvoeren

Icoon VervoerGeen enkel bedrijf wil het busvervoer op Vlieland, Terschelling en Ameland uitvoeren. Volgend jaar maart loopt het contract voor de Friese eilanden met de huidige busvervoerders Arriva en Taxi Renesse (Vlieland) af.

Arriva wil alleen het busvervoer op Schiermonnikoog opnieuw verzorgen. "We konden geen kostendekkende of winstgevende offerte voor de andere eilanden uitbrengen'', aldus een zegsvrouw van Arriva maandag.

De provincie Friesland, die de nieuwe aanbesteding van het busvervoer voor de eilanden moet regelen, stelt dat voor Vlieland, Terschelling en Ameland wel belangstelling is. Friesland stelt met die belangstellenden in gesprek te gaan om te kijken of de voorwaarden aangepast kunnen worden waardoor er toch een vervoerder toehapt.

De provincie wilde een half miljoen euro op het busvervoer op de Waddeneilanden bezuinigen. Toen eerder dit jaar slechts een vervoerder (Connexxion) het busvervoer in Leeuwarden wilde verzorgen, besloot de provincie al de bezuiniging op de Waddeneilanden terug te draaien. Desondanks heeft dus - op Schiermonnikoog na - geen enkele vervoerder belangstelling.