Staedion selecteert personeel 'op huidskleur'

Icoon BinnenlandsWoningcorporatie Staedion in Den Haag selecteert haar nieuwe personeel op huidskleur. De helft van de nieuwkomers die zij de komende twaalf maanden aanneemt, moet van allochtone afkomst zijn. ''We willen dat ons personeel een afspiegeling is van ons klantenbestand'', aldus Staedion.

De woningcorporatie is actief in het multiculturele Den Haag en heeft daarom klanten van vele culturen en nationaliteiten. Momenteel is 11 procent van de 430 medewerkers van allochtone afkomst. ''Dat loopt scheef en daarom willen we de organisatie laten meekleuren met de Haagse samenleving'', aldus de zegsvrouw.

Om deze doelstelling te realiseren, heeft Staedion een netwerk opgezet met hogescholen en universiteiten. Ook heeft zij nauw contact met studentenverenigingen. Die selecteren kwalitatief goede medewerkers voor Staedion. Ook gaan jaarlijks vijftig scholieren van een allochtone school stage lopen bij de woningcorporatie.

De huidige medewerkers krijgen bovendien een 'spoedcurus andere culturen'. Ze krijgen gerechten uit andere werelddelen te eten en worden rondgeleid door multiculturele 'highlights' in Den Haag, zoals de moskee, de hammam en de Haagse markt. ''Daardoor hopen we dat de omgang met onze huurders beter wordt'', aldus de woordvoerster.