Man verwekt zoon bij stiefdochter (13)

Icoon BinnenlandsDe 41-jarige Zwijndrechtenaar F. van den D. heeft vandaag een celstraf van 30 maanden (waarvan 6 voorwaardelijk) tegen zich horen eisen, omdat hij in oktober 2006 zijn destijds 13-jarige stiefdochter zou hebben verkracht. De zoon die het meisje onlangs heeft gebaard, zou daar het resultaat van zijn geweest.

Tijdens de rechtszaak ontkende de Zwijndrechtenaar dat er sprake was van een verkrachting. Hij beweert dat zijn stiefdochter met de seksuele toespelingen begon, en hij niets tegen haar zin in heeft gedaan. Voorts kon hij zich niet voorstellen dat zij zwanger was geraakt van hem, gezien de korte duur van de penetratie. "Twee tellen", vertelde hij de rechter.

Mensen uit de omgeving van het meisje hebben verklaard dat zij zich niet bezighield met jongens, maar liever kleurplaten inkleurde. Van den D. zit voorlopig in voorarrest. Volgens zijn advocaat heeft zijn moeder zijn zolderkamertje weer ingericht en is het het beste dat hij naar huis gaat. "Zijn bedje is gespreid en moeder houdt toezicht", zei zij.