Bijna 10 jaar voor moord op minnaar zus

Icoon JustitieHet gerechtshof in Den Haag heeft vanochtend in hoger beroep de 24-jarige Serkan G. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar en 9 maanden. De eis tegen de uit Turkije afkomstige man was twee weken terug 14 jaar. In 2003 had de rechtbank G. veroordeeld tot 12 jaar cel.

Volgens het OM heeft G. zich schuldig gemaakt aan eerwraak door de 34-jarige minnaar van zijn zus te vermoorden. Dat deed de veroordeelde man op 21 december 2002 op het HTM-terrein in Den Haag. In de bestelbus van zijn vader maakte hij middels drie schoten een einde aan het leven van de minnaar van zijn zus. De rechters vinden echter dat het motief voor de moord onduidelijk is gebleven.

Serkan G. ontkent overigens de moord gepleegd te hebben. Volgens hem had de echtgenoot van zijn zus de geschoten afgevuurd. ''Ik had alleen een afspraak geregeld tussen het slachtoffer en de man van mijn zus, om de kwestie uit te praten.'' De rechtbank in Middelburg sprak de echtgenoot in 2003 echter vrij wegens gebrek aan bewijs.

De 45-jarige vader van Serkan, Serafeddin G., kwam er vanochtend genadig af. Tegen hem was 14 jaar cel geëist, maar hij werd vrijgesproken. De rechter achtte betrokkenheid bij de moord door de vader namelijk niet bewezen.

Een vriend van Serkan, de 24-jarige O. G., kreeg 9 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk opgelegd wegens hulp bij het verbergen van het lijk bij de Grevelingedam in Zeeland.