Voetbal: Uitslag Thailand - Nederland

Icoon Nederlands Elftal Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd in en tegen Thailand met 3-1 gewonnen.

Oranje ging prima van start, en na drie minuten scoorde Van der Vaart de 1-0 na een dieptepass van Sneijder. Daarna was het echter Thailand dat dicteerde. Een balletje net naast van Surasiang, een schot van Tonkanya waarop Timmer zich moest strekken en een inzet van Boonkham net naast het doel, waren de wapenfeiten van de nummer 120 van de wereld. Na een kwartier was het echter Nederland die het spel weer ging dicteren.

Oranje zocht, met Van der Vaart en Sneijder als regisseurs, volop de aanval maar het was vooral Kuijt die zijn vizier niet op scherp had staan. Op slag van rust was het alsnog 2-0, nadat Heitinga uit een hoekschop van Sneijder raak kopte.

Vlak na rust kwam Nederland op 3-0: Vennegoor rondde een vloeiende aanval af. Tien minuten later was het echter 3-1 nadat Sripan een vrije trap over de Nederlandse muur krulde. De Thai putten moed uit de goal en doelman Timmer moest een aantal maal zijn kunnen tonen. Nederland kreeg via Huntelaar nog kansen, maar de eindstand bleef 3-1.