'Meer moslims op aarde dan katholieken'

Volgens statistieken van de World Christian Database, een project van een Amerikaanse baptistische hogeschool, zijn er nu wereldwijd voor het eerst meer moslims dan katholieken. Het christelijke geloof an sich is nog wel verreweg het grootste. KerkNet Vlaanderen heeft op gezag van Amerikaanse media deze cijfers gemeld.

De wereld zou momenteel 1,152 miljard soennitische moslims tellen en 170 miljoen sjiieten. Katholiek zijn 1,115 miljard aardbewoners. Het totale aantal christenen bedraagt 2,15 miljard.

De hindoes zijn met 860 miljoen en de ongelovigen met 773 miljoen, waarvan er 152 miljoen overtuigd atheïst zijn. Verder zijn er nog 384 miljoen Chinese taoïsten, 379 miljoen boeddhisten en 259 miljoen aanhangers van natuurgodsdiensten.

Het Vaticaan heeft laten weten ernstig te twijfelen aan de correctheid van de cijfers. De hoofdzetel van de Rooms-katholieke Kerk wijst erop dat het aantal katholieken precies berekend kan worden, aangezien elke parochie het aantal gedoopten moet melden. Wat het aantal moslims betreft, bestaan enkel schattingen.