Gemiste carrière door niet opnemen

Icoon EnquêteVeel vrouwen missen carrièrekansen doordat ze hun telefoon niet opnemen. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesbureau G-Recruitment. Er zijn 500 hoogopgeleide mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar telefonisch en per e-mail benaderd met een vacature die zeer goed bij hun cv paste. Slechts 22 procent van de vrouwen nam direct op, terwijl 55 procent van de mannen bij het eerste telefoontje al opnam. Ook belden de vrouwen minder snel terug, en met de mailings was dit ook het geval. Maar tijdens de lunch en na het werk waren vrouwen wel beter te bereiken dan mannen.

Vrouwen blijken privé en zakelijk meer uit elkaar te houden, waardoor zij niet-werkgerelateerde telefoontjes minder snel opnemen. Mannen daarentegen hebben er minder moeite mee en hebben vaak maar 1 telefoon die voor zowel zakelijk als privé gebruikt wordt.

"Normaal gesproken zijn vrouwen wel betere netwerkers" , zegt Michiel Stokman van G-Recruitment, die de uitkomst opmerkelijk vindt. Vrouwen reageren uiteindelijk wel vaker dan mannen, maar een stuk later. "En vaak werkt het nog steeds zo dat 'wie het eerst komt, het eerst maalt' bij de werving van nieuw personeel", volgens Stokman.