'Ajax beloofde Excelsior winstpremie'

Icoon VoetbalVolgens Excelsior-aanvaller Robert Braber heeft Ajax vorig weekeinde zijn winstpremie uitgeloofd aan Excelsior als die club erin zou slagen om van AZ punten af te pakken. Het zou om zo’n 7.000 euro per man gaan. ''Maar hoe hoog precies die premie was, kan ik niet zeggen'', aldus Braber.

De voetballer zegt in het Noordhollands Dagblad dat Excelsior nog niets heeft ontvangen. ''We hebben nog geen geld gezien. Het schijnt dat Ajax minder wil betalen, omdat het uiteindelijk geen kampioen is geworden. Wij vinden dat een beetje vreemde gang van zaken. Het lag toch niet aan ons dat Ajax geen kampioen is geworden. Ze hebben er zelf eentje te weinig gescoord.''

Excelsior won vorige week met 3-2 van AZ. Hierdoor kon Ajax kampioen worden. PSV gooide echter roet in het eten door met 5-1 van Vitesse te winnen.

Ajax-woordvoerder Marcel Baas zegt van niets te weten over een premie, maar gaat het wel uitzoeken. Excelsior-trainer Ton Lokhoff ontkent ook. ''Ik weet überhaupt niets af van een premie.''

Lokhoff en Ajax-trainer Ten Cate zijn goede vrienden sinds ze zeven jaar terug samen NAC leidden.

Update 19.41 uur
Via RTV Rijnmond heeft Excelsior-speler Braber inmiddels ontkend dat hij heeft gezegd dat de Excelsior-spelers een premie van Ajax zouden krijgen bij winst op AZ. Excelsior overweegt Braber te beboeten. Braber heeft zich moeten verantwoorden bij Excelsior-directeur Simon Kelder. "Hij heeft de club in diskrediet gebracht en de voorbereiding op het duel met Veendam verstoord."

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.
Met dank aan Paran0id voor de submit.