Van der Sar: doodzonde dat Mark en Ruud er niet zijn

Icoon Nederlands ElftalEdwin van de Sar heeft laten weten het doodzonde te vinden dat Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy niet meer van van de partij zijn bij het Nederlands elftal. De recordinternational vertelde dit vandaag op het verzamelpunt van Oranje in Noordwijk.

"Ze hadden hier natuurlijk bij moeten zijn", zei de doelman in een eerste reactie. Van der Sar liet daarnaast nog weten het afgelopen weekend met beide spelers contact te hebben gehad. "Dat is ook mijn taak als aanvoerder. Mark en Ruud hebben mij een aantal dingen uitgelegd. Mark zei dat hij weloverwogen had nagedacht. Zijn situatie is anders dan die van Ruud. Mark heeft tenslotte bedankt voor Oranje, Ruud niet. Daardoor is er nog altijd een kans dat hij er alsnog weer bijkomt."

De aanvoerder van Oranje denkt niet dat alle commotie over Van Bommel en Van Nistelrooy de prestatie van het elftal negatief zal beïnvloeden. "We hebben nog best een goed elftal, ook zonder Mark en Ruud. Maar best goed is voor mij niet genoeg. Ik streef altijd naar het hoogste. Daar doe ik alles voor. Ik hoop dat de anderen dat ook doen. Ik wil met Oranje zo goed mogelijk presteren met een zo goed mogelijk elftal."

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!