Tweede FOK!ker doet verslag vanuit Thailand

Icoon BuitenlandsNadat gisteren bkkboy al verslag deed van het in een coup geraakte Thailand is er nu een tweede FOK!ker gevonden die zich in het gebied bevindt. Welck, zoals zijn nickname luidt, heeft ons in de submit het volgende te vertellen:

"Ik en mijn vriendin zitten momenteel zelf ook in Bangkok in het stadsdeel Banglamphu bij Khao San Road waar de meeste vakantiegangers zich meestal begeven. Momenteel is het rustig. De militairen hebben alleen het gebied rond het regeringsgebouw afgezet. De meeste ministeries hebben de waarschuwing gegeven dat vakantiegangers binnen moeten blijven maar in de praktijk is er geen gevaar voor de toeristen.

Een expert van Deutsche Welt TV stelde dat vanwege de huidige regering van Thaksin, die al beschuldigingd was van verscheidene corruptiezaken en vriendjespolitiek, de bevolking van Thailand de militaire acties op zich steunt. De militairen hadden, op hun beurt tijdens een korte tv-uitzending, grote portretten van de koninklijke familie achter zich hangen om hun loyaliteit aan de alom als god geprezen koning te betuigen.

Zoals bkkboy al zei is het uitgaangsverbod al opgeheven maar ook is momenteel het nieuws weer vrij om bericht te geven, er is enkel een samenscholingsverbod rond het gebied van het regeringsgebouw. De kans op spontane uitbarstingen van protesten of geweld is niet groot. Geweld gericht tegen touristen is zeer onwaarschijnlijk.

Wij houden de zaken goed in de gaten door het controleren van de (buitenlandse) media en internet zoals FOK! natuurlijk.
"

Met dank aan welck voor de submit.