Jager schiet elf tamme katten dood

Icoon OpmerkelijkIn de Friese kustplaats Blija heeft een jager elf tamme katten doodgeschoten. Eén kat wist te ontsnappen. De jager kan een hoge boete verwachten en riskeert invordering van zijn jagersakte. Omdat het alleen toegestaan is om verwilderde katten in het jachtveld dood te schieten, is er volgens de jagersvereniging sprake van dierenmishandeling.

De katten zijn doodgeschoten op het terrein van een voormalige kuikenmester, welke verhuisd was en zijn katten weigerde mee te nemen. De buurvrouw die altijd voor de katten zorgde is diep geschokt en gaat waarschijnlijk aangifte doen tegen de jager. Jelko de Ruijter van de dierenbescherming zegt dat de aangifte een goede kans heeft. "Er is gewoon sprake van een strafbaar feit, het is niet toegestaan huisdieren af te schieten."

In het jaarverslag van de jagersvereniging wordt gemeld dat er per jaar zo'n 5000 verwilderde katten worden afgeschoten. De Ruijter denkt dat dat aantal het topje van de ijsberg is."De jagers doen al jaren schimmig over het aantal katten dat ze afschieten, naar ons idee zijn het er veel meer en zitten er ook heel veel gewone huisdieren bij. Elke keer dat wij de jagersvereniging daarop hebben aangesproken, kregen we nul op het rekest."

Met dank aan Kippius (herschreven), Funkamental, YubYub, dfens, CrazyTaxi, Impry, jeempie, intoxicated, GSMboy, woessie, Netsplitter voor de submit.