'No smoking' wordt 'No mobile' in vliegtuig

Icoon Vervoer Iedere vliegtuigreiziger kent het wel: twee oranje-verlichte bordjes in het vliegtuig die aangeven of de gordel om moet en dat roken in het toestel niet is toegestaan. Het 'niet roken'-bordje wordt de komende jaren vervangen door het bordje 'mobiele telefoon uit' of 'elektronische apparaten uit'. Het 'niet roken'-bordje is nutteloos geworden, nadat roken door wetgeving permanent verboden is geworden in vliegtuigen.

Maatschappijen als Air France-KLM, bmi en TAP Portugal zijn momenteel tests aan het doen om mobiel bellen in het vliegtuig te verbeteren. Door middel van nieuwe technologie zou bellen tijdens de vlucht altijd mogelijk moeten worden. Tijdens de start en de landing van het vliegtuig zal het gebruik van mobiele telefoons echter verboden blijven, net als het gebruik van andere elektronische apparaten.

In de nieuwste Airbus-vliegtuigen wordt daarom het bordje 'No Mobile' op verzoek van enkele luchtvaartmaatschappijen ingebouwd. In de Embraer regionale jets komt het bordje 'Please Turn Off Electronic Devices'.Voor


Na


Met dank aan bolk voor de herschreven submit.